Doktor tarafından gözlük kullanmanız gerektiğine dair verilmiş bir reçeteniz yoksa yeni ehliyet fotoğrafı çekerken de gözlük takmamanız gerekir.
13-Kişinin zorunlu olarak kullandığı gözlük ve benzeri aksesuarlar dışında fotoğrafta şapka, başlık, pipo, vb. nesneler bulunmamalıdır. 14-Başörtülü fotoğraflarda yüz çene ucundan alına kadar görünür olmalı, yüzün üzerinde gölgeler oluşmamalıdır. 15-Tüm fotoğrafçılarda biyometrik fotoğraf çektirmek mümkündür.
Işık yüze eşit ölçüde yansıtılmalı, yansıma veya gölgeler bulunmamalıdır. Fotoğrafta “kırmızı-göz” bulunmamalıdır. Gözlüksüz fotoğraf çekinilmeli. Ehliyet belgesinde gözlüklü yazsa dahi gözlüksüz fotoğraf istenmektedir.
1) Her iki gözde görme gücü toplamları 10 / 20 den daha az olan ve her iki gözün görme derecesi ayrı ayrı en az 0.5 olmayan (sağ göz 0.5 ve sol göz 0.5) sürücü belgesi alamaz. (3) Görme Düzeltmesi; a) Gözlükle düzeltme kabul edilir. Ancak araç kullanırken sürücü gözlüğünü takmak zorundadır.
Doktordan rapor alıp nüfus müdürlüğüne giderek ehliyeti güncelleyebilirsiniz. Teşekkür ederim cevabın için. Excimer laser olmadan önce nüfus müdürlüğünü aramıştım. Sadece uzman tabip/tabibler tarafından yapılan muayene kısmını göz doktorun dolduracak.
İlgili 19 soru bulundu
Numaralı gözlük haricinde imaj veya aksesuar amaçlı numarasız bir gözlük veya güneş gözlüğü takıyorsanız ehliyet fotoğrafı çekerken mutlaka çıkarmanız gerekir.
Pratisyen hekim/aile hekimi tarafından kod tablosunda belirtilen kod numaralarından yalnızca gözlük (01.01), gözlük veya kontakt lensle (01.06) kod numaraları kullanılabilir.
Diplopi tanısı konulduğu anda sürücünün sürücü belgesine el konulmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirilir. Tedavi ile diplopi ve paralitik şaşılığın düzelmesi durumunda uzman tabibin kanaati ile sürücü belgesi verilebilir.
Benzer bir durum, “Gözlük/lens kullanıyorum” şıkkı işaretlendiği takdirde de yaşanabiliyor. İlk defa ehliyet alacak ya da var olan ehliyetini yenilemek isteyenler, sağlık raporu için doktora başvurduklarında kullandıkları gözlüğü/lensi mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekiyor.
İster gözlüklü yazılsın ister yazılmasın direksiyon sınavında gözlük veya lens takmak zorunda değilsiniz.
Ebatı 50 mm X 60 mm, beyaz fonda ve desensiz olmalıdır. Fonda gölgeler oluşmamalıdır, kişi tarafından en son halini göstermesi bakımından son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır."
Fotoğraf altı aydan eski olmamalı, 35 x 40 mm ebatlarında, açık renkli ve düz renkli fon üzerine, net ve nötr, lekesiz, mükemmel aydınlık ve kontrast ayarlarına sahip olmalıdır. Işık yüze eşit ölçüde dağılmış olmalı ve üzerinde gölge, yansıma, kırmızı göz efekti bulunmamalıdır.
İlk kez ehliyet alacak olanlar için: Nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği, motorlu taşıt sürücü sertifikası, sürücü sağlık raporu ve sürücü belgesi dosyası, sürücü belgesi için vergi dairelerine ya da anlaşmalı bankalara yatırılan tutarın makbuzu, 2 adet biyometrik fotoğraf ve kan grubunu belirten belge.
Bu nedenle biyometrik fotoğrafla ilgili herhangi bir kıyafet yönetmeliği yoktur. Biyometrik fotoğraf çekilirken giyilmesi gereken herhangi bir renk koşulu bulunmaz. Biyometrik fotoğraf çekilirken belirli bir renk giyilmesine gerek yoktur.
Ehliyet raporu almak için öncelikle bir sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekir. Bu raporu alabilmeniz için yanınızda kimliğiniz ve iki adet biyometrik fotoğrafınız bulunmalıdır. Ayrıca lens veya gözlük kullanıyorsanız, bunları da yanınızda bulundurmanız faydalı olabilir.
Flaş ışığı tüm kusurları açık edeceğinden, krem ürünlerle riski en aza indirebilirsiniz. Zaten biliyorsunuz, biyometrik fotoğraflarda belirgin makyaj yasak. Bu nedenle en doğal görünüm için çabalamalı ancak güzellikten de ödün vermemelisiniz.
Ehliyet için sağlık raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan özel sağlık kuruluşlarında, aile sağlığı merkezlerinde (eski adıyla sağlık ocağı), Sağlık Bakanlığı hastanelerinde ve üniversite hastanelerinde alınabiliyor. Sağlık raporu üzerine kaşe ve imzasını atan doktor, raporu onaylayarak teslim eder.
Başvuru yapan kişinin eğer ciddi bir sağlık problemi yoksa aile hekimi tarafından yapılan muayene sonucunda sürücü olur raporu verilmektedir. Gözlük kullananların raporlarına “gözlük kullanmak kaydıyla” geçerlidir ifadesi yer alır.
11) Sağlık raporunda kişinin durumuna özgü daha kısa sürelerde kontrol muayenesi öngörülmemişse düzenlenen sağlık raporu düzenlendiği tarihinden itibaren iki (2) yıl süreyle geçerlidir.
Peki, sağlık raporu için doktora giderken yanınızda götürmeniz gerekenler neler? Kimliğiniz ve 2 adet biyometrik fotoğrafınız kesinlikle yanınızda bulunmalı. Bunun yanı sıra lens ya da gözlük kullanıyorsanız yanınıza almanız faydalı olabilir.
Göz muayenesi ise aile hekimliği koşullarında yapılamayan bir muayenedir.
kişilerin, sürücü belgesi aldıktan sonra her yıl bir göz hekiminden sağlık raporu almaları zorunludur.
Gözlük takıp rapor alsam gözlük ehliyete işlenir mi? (yani çevirmelerde sürekli gözlük takmam gerekir mi?) Çaktırmadan lens takıp raporu öyle alsam sıkıntı olur mu? Göz bozukluğu ehliyet almaya mani değil. Yeni tip ehliyetlere de artık işlenmiyor.
Bu kısıtlamalar örneğin; gözlük takan kişilerin, o aracı gözlük takarak aracı kullanması (kod 01.01) gerektiği gibi durumları belirtmek için geliştirilmiştir.
2. Grup sürücü kavramı gözlük takan sürücüleri ifade etmek için kullanılır. Özellikle belli bir derecenin üzerinde gözlük takan kişiler bu kategoride yer alır. Bu grupta olan sürücüler gözlük takmak zorundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri