Either/or – “ya bu, ya da o” anlamına gelir.
Either/Or - İki şey arasında bir seçim sunulduğunda kullanılır. Örnek: You can either call me at home or the office (Bana ya evde ya da ofiste ulaşabilirsin). Either mum or dad will come to pick you up (Ya annem ya da babam seni alacak).
Either olumludur ve tek başına kullanıldığı zaman bir çiftin iki üyesinden birine işaret eder. "Biri ya da diğeri" anlamına gelir. Çiftin sadece bir üyesini belirttiğinden dolayı tekil bir isimden önce kullanılmalıdır.
"either of …" yapısından sonra gelen isimler her zaman çoğul olur.
Ders 67 | So, too, either, neither ( Ben de) (Orta Seviye) - YouTube.
İlgili 44 soru bulundu
Neither/nor – “ne bu, ne de o” anlamına gelir.
B2.1 İngilizce seviyesi standart eğitim verdiğimiz son seviyedir. B2.1 İngilizce seviyesini tamamlayanlar, üniversitelerde akademik çalışmalara katılabilirler, yurt dışı üniversitelerden kabul alabilirler ve yurt dışında bir firmada rahatlıkla çalışabilirler.
ben de öyle. I assure you, neither do I. Emin ol, ben de öyle.
5. Despite this, (Buna rağmen,) In spite of this, ''despite'' ve ''in spite of'' ikiside rağmen demektir ve birbirinin yerlerine kullanılabilirler, anlamda bir değişiklik yaratmaz. - Despite the rain, we went out. - In spite of the rain, we went out. - We went out despite the rain. - We went out in spite of the rain.
Neither/nor kalıbı Türkçedeki “ne/ne de” kalıbına karşılık gelen bir ifade. Aynı anda iki (veya daha fazla) şey hakkında olumsuz cümle kurarken kullanılır.
Olumlu cümlelerde "ben de, sen de, o da" gibi anlamlar ifade etmek için too, either, neither ve so kelimeleri kullanılır. Bu kelimeler genel anlam olarak karşı tarafı onaylamak için kullanılmaktadır.
yetişir, kâfi, yeter derecede/sayıda/miktarda, yeteri kadar, yetecek kadar, yeter/kâfi miktar(da). enough food for the picnic.
"Me either" olumsuz bir ifadeye katıldığımız zaman kullanılır. Eğer olumlu bir cümleye katılıyorsak o zaman da "Me too" deriz. Örneğin, biri "I don't like football." diyorsa ve katılıyorsak "Me either" deriz ve senin kastettiğin gibi, "Ben de." anlamına gelir ama olumsuz bir ifadeye ben de demiş oluyoruz.
Unless = If not
Unless anlam olarak “if not” ile aynı anlama sahip olup, anlamca “eğer … olmazsa” kalıbını ifade eder. Bu kalıplarda hiç bir zaman “conditional” kullanılmazken, unless'in kullanım yerinin bir önemi yoktur. Örnek : Unless she practiced very hard, she wouldn't be in the volleyball team.
Türkçeye “hem … hem de …” olarak çevirebileceğimiz “both … and …” bağlacı, iki seçeneğin de doğru olduğunu belirtmek için kullanılır.
As Well As kullanımı, genellikle arkasından isim getirilerek yapılır. Örnek: She loves playing basketball as well as volleyball. (O hem basketbol hem voleybol oynamayı sever.)
Although bağlacı, ana cümle ile çelişen bir yan cümleyi ortaya koymak için kullanılan bir bağlaçtır. Although ile ifade edilen yan cümle, ana cümlede belirtilenin aksine bir olgu veya durumu ifade eder. Bu yüzden bu bağlaca zıtlık bağlacı diyoruz.
Whereas: İngilizce zıtlık bağlaçlarından whereas bağlacı, iki farklı fikri karşılaştırmak için kullanılır. “Oysa, halbuki” anlamına gelir. Örneğin: She is very ambitious, whereas her friend is more laid-back.
Nevertheless: Nevertheless de tıpkı however gibi iki cümleyi birbirine bağlamak amacıyla kullanılır. Ancak, bununla birlikte, buna rağmen, yine de gibi anlamlar taşır.
Neither ve Nor, birlikte kullanıldığında “ne o… ne o…” anlamında kullanılır. Either ve Or'un olumsuz halidir. Either/Or'da “ya o, ya o” derken, burada buna olumsuz bir anlam katacağız ve iki seçeneğin de olmayacağını vurgulayacağız.
Bilmiyorum. I do not know.
"I said no" metninin Türkçe çevirisi. Because I said no, that's all. Çünkü hayır dedim, o kadar.
C1 – İleri (10000 kelime) – Ortalama bir Avrupa vatandaşına akıcı iletişim imkanı sağlar.
C1 Advanced, eski adıyla Cambridge English: Advanced (CAE), Cambridge English Yeterliklerinden birisidir. Derinliği olan ve üst seviyede bir yeterlik olup, işverenlerin ve üniversitelerin aradığı İngilizce seviyesine sahip olduğunuzu gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri