Eğer kıvamı cıvık olursa nişasta ile koyulaştırabilirsiniz. Kıvamı çok koyu olursa blenderdan geçireceğiniz zaman bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz. Daha sonra içine tereyağını koyun. Tuzu ekleyin.
Patateslerinize ekleyebileceğiniz, onları hızla kalınlaştıracak birkaç bileşen vardır. Un, mısır nişastası, süt tozu, hazır patates gevreği, patates nişastası, ararot, tapyoka veya parmesan peyniri olabilir. Seçtiğiniz koyulaştırıcı maddeden 1 yemek kaşığı ekleyin.
Sütü kaynatıp azar azar dökerek ezmeye devam edin. Püf noktası 4: Pürenin ideal kıvamı için önce patatesleri tereyağı ile güzelce ezin. Topaklar gidince süt dökmeye başlayın ve ezmeye karıştıra devam edin. Pürenin kıvamı homojen ve pamuksu olunca sıcakken servis edin.
Bu tarif sütsüz patates püresi içindir ve sadece su veya et suyu kullanıldığında süper lezzetlidir, ancak isterseniz yapabilirsiniz. şekersiz, tatlandırılmamış süt içermeyen süt kullanmayı deneyin patates püresinde!
İlgili 15 soru bulundu
Soyulabilecek sıcaklığa geldiğinde kabukları soyulur. Üzerine tereyağ süt tuz ve kaşar peyniri eklenir. Ezici ile iyice ezilir. Blenderdan çekilir pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır.
Çünkü taze patatesin nişasta seviyesi düşüktür. Bu yüzden kolay parçalanmaz ve püreye kattığınız süt ürünlerini çok fazla emmez. Bu da pürenin dokusunun yapışkanlaşmasına neden olur.
Yumuşayan patateslerinizin suyunu süzdürün. Üzerine tereyağı ilave ederek güzelce ezin. Ardından tuz, karabiber ve sütü ekleyerek güzelce, pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezmeye devam edin.
Patates püresinin buzdolabında saklanma süresi en fazla 4 gündür. Bu süre içerisinde tüketilmeyen püre bozulmaya başlayacaktır. Püre formuna dönüştürülmüş sebzelerin hava almayacak kaplarda ve oldukça soğuk ortamlarda saklanması gerekir. Patates püresi için seçilen saklama kabının cam olmasında fayda vardır.
Patatesi buhar da haşlayalım. (su da haşlayacaksanız kabuklarını soyup öyle haşlayın lütfen). Daha sonra ezelim ve anne sütü ekleyip kıvamını açalım. Eğer ki formül mama kullanıyorsanız; 1 ölçek toz mamayı soğuyan patates püresine ekleyip ezelim ve ılık suyla kıvamını açalım üstüne 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyelim.
Patatesler yumuşayana kadar pişirin. Haşlanan patateslerin suyunu süzün. Hemen üzerlerine 2 yemek kaşığı tereyağ ve 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir koyun. Çatalla ezerek, iyice karışmasını sağlayın.
Patates pürenizi hazırladıktan sonra yavaş tencereye koyun. Bunun için ekstra tereyağı ve krema gerekir. Yavaş tencereyi tereyağlayın ve ekstra krema ekleyin. Yavaş tencereyi yerine koyun.
Patates püresi yaparken genellikle kıvamını artırmak için içine süt eklenir. Biz bu tarifte sütün yanı sıra yoğurt ve mayonez de kullanarak hem lezzetini artırdık hem de yumuşacık bir püre elde ettik. Sarımsak ve maydanoz da lezzetine lezzet kattı. Mutlaka denemelisiniz.
Bir kere sade versiyonunu tutturduktan sonra çeşitlendirmesi kolay. Taze nane, maydanoz, dereotu gibi yeşilliklerle renklendirebilirsiniz. Haşlanmış bezelye ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz. İsterseniz peyniri ve tereyağını çıkarıp light süt kullanarak hafifleştirebilirsiniz.
Püre yapmak için kabuklarını soyduğun ve irice doğradığın patateslerin haşlanma süresi yaklaşık 20 dakikadır. Eğer patatesi kabukları ile haşlamak istersen haşlama süresi yaklaşık 40 dakikadır. Düdüklü tencerede patateslerini haşlayacaksan bu sefer yaklaşık 10 dakika pişirmen yeterli.
Yumurtayı haşlıyoruz, patatesi buharda pişirip sıcakken tereyağını da ekleyip çatalla eziyoruz ve yumurta sarısını da ekliyoruz. (ben wasabi de pişirdiğim için kıvamı iyi oldu.
Süt ve krema asla soğuk olmamalı
Zira patatesin sütü tam olarak emmesi için onun ılık olması gerek. Yoksa lezzetsiz bir püreniz olur.
Tencereyi ocağa alıp patatesleri ekleyin ve üzerini çok az geçecek şekilde su ilave edin. Tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra blender yardımıyla püre haline getirin.
Patatesleri soyduktan sonra halka halka doğrayın ve bir tencereye dizin. Patateslerin üstüne gelecek ama çok da kapatmayacak kadar sütü dökün ve kaynamaya bırakın. 15 dk içinde kaynayan süt patatesleri yumuşatacak. Patatesler yumuşayıp çatalla parçalanacak kıvama gelince altını kapatın.
Patateslerin aynı büyüklükte kesilmeleri de yağ çekmelerine engel oluyor. Tüm patatesler aynı oranda kesildiğinde biri diğerinden daha az ya da daha fazla yağ çekmediği için hepsi nar gibi kızarıyor. Kesilmiş patateslerinizi bol tuzlu suyun içerisinde de bekletmek oldukça önemli.
Patatesi düdüklüde haşlarken kapağını kapatmalısınız. Tencerede patatesi haşlarken ise su kaynamaya başlayınca ocağın ateşi kısılmalı ve kapak kapatılmalıdır.
Patateslerin haşlanırken dağılmamasını sağlayan en önemli malzeme ise sirke ile tuz. Tuzu zaten patates haşlarken mutlaka ilave ediyorsunuz biliyoruz. İçerisine 1 yemek kaşığı sirke ilave ederek patateslerinizin bütün bir şekilde kalarak haşlanmasını da sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri