Ejder meyvesi tadı birçok kişi tarafından beğenilmektedir. Kavun ve kivi karışımı enteresan bir aroma ve lezzete sahip olan meyve, severek yiyeceğiniz türden bir üründür. İç bölümünde susama yakın siyah çekirdekler barındıran meyvenin, soyulması ve tüketilmesi kolay özelliktedir.
Tadı kivi ve armut karışımı gibidir. Pitaya, pitahaya ve çilekli armut gibi birçok isimle anılır.
Ejder meyvesini, çilek ve kivi gibi meyvelerle birlikte smoothie yapımında tercih edebilirsiniz. Bunun için ejder meyvesinin beyaz kısmını küçük küp şeklinde doğrayıp blender'a ilave edin. Salatalarınıza da ejder meyvesini ekleyebilirsiniz. Çilek, muz ve kivi gibi meyvelerle salata yaparak tüketebilirsiniz.
Ejder meyvesi, protein, lif ve karbonhidrat bakımından bir hayli zengindir. C ve B vitaminlerini de içeren meyve, aynı zamanda omega 3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitleri de barındırıyor. İçeriğindeki bolca C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücudu hastalıklardan koruyor.
Aynı zamanda, hayati organların uygun oksijenasyonuna yardımcı olan kırmızı kan hücrelerinin (RBC), üretimine katkı sağlar. * Ejder meyveleri lif ve antioksidanlarla dolu olduğundan, her ikisi de kalbi sağlıklı ve genç tutmaya katkıda bulunur.
İlgili 21 soru bulundu
Ejder meyvesinin afrodizyak etkisi olduğu belirlenmiştir. Böylelikle cinsel hayata üst düzeyde katkıları vardır. Aynı zamanda zindelik, güç ve enerji veren bir besin olduğu için yaşam kalitesini arttıran özelliktedir.
Ejder meyvesine en çok yakışan meyveler, çilek, muz, böğürtlen ve kividir. Meyve salatasına yulaf ekleyerek ara öğün olarak da tüketebilirsiniz.
Ejder Meyvesini Olası Riskleri
Bir de bu meyveyi tükettikten sonra idrar rengi kırmızımsı bir renge dönebilir. Meyve vücuttan tamamen atıldıktan sonra idrarınızın rengi normale dönecektir.
3. kabaca kivi gibidir. icinde onun gibi cekirdekleri vardir. yumusakligi ve tadi da benzer sayilabilir. ama buyukluk acisindan ejder meyvesi kividen cok daha buyuktur. 4. icinin rengi kirmizi olanlar diskinin rengini pembe yapabilir.
Tropikal meyvelerin en lezzetlileri arasında yer alan Ejder meyvesi üreticiyi 80 TL'lik kilogram fiyatıyla da sevindirdi. Türkiye'nin tarım da üretim merkezleri arasında yer alan Mersin'de son yıllarda tropikal meyve üretimi de arttı.
Pek çok meyve gibi ejder meyvesiyle de leziz bir kokteyl hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda ejder meyvesinin yanına limon ya da kırmızı meyveler ile takviye yapabilir, lezzeti ikiye katlayabilirsiniz.
Ejder meyvesi kabuğu kesinlikle yenememelidir. Eğer yenilirse, karın ağrısına neden olur. Kalp basıncını düşürerek yüksek tansiyon hastalığının önüne geçer. İçeriğinde bol miktarda bulunan likopen sayesinde kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini büyük oranda azaltır.
Dağılımı Hylocereus türü pitaya üreten kaktüslerin anavatanı Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika dır. Ayrıca Asya'da Endonezya, Güney Cava, Tayvan, Vietnam, Tayland, Filipinler, Sri Lanka, Malezya, yeni olarak Bangladeş 'de üretimi yapılmakta ve kültür türleri yetiştirilmektedir.
1. Yubari kral kavunu. Yetiştirildiği yer Japonya olan bu kavun türü neredeyse araba fiyatına satılıyor. Bu kavunun iki tanesi ise yaklaşık olarak 26 bin dolar.
İsmine gelince, henüz ülkemizde yeni yeni bilinirliği arttığı için farklı kültürlerin etkisiyle pitaya, pitahaya, ejder meyvesi, çilek armudu, kaktüs meyvesi ya da dragon fruit olarak anılabiliyor. Pitaya bitkisinin hiç bir zararlısı olmadığı için zehirli tarım ilaçları ile mücadele gerektirmez.
Genel olarak faydalı bir içeriğe sahip olan ejder meyvesi nadir olarak bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar yaratabilir. Bu reaksiyonlara dair belirtiler dilde şişme, kurdeşen, ağız çevresinde şişme, kusma ve kaşıntı şeklindedir.
Beyaz olanın tadı genel olarak tam olgunlaşmamış armut ve kiviye benzemektedir. Kırmızı olanı ise daha tatlı meyveler olan çilek, muz, kavun, şeftali ve kiviye benzemektedir ve çok lezzetlidir. Sarı olan diğer iki cinsten daha aroması yoğun ve farklı bir lezzeti vardır.
Aksi halde su fazla geldiğinde ejder meyvesi bitkinizin kökleri kısa sürede çürüyebilir, aman dikkat. Tohum temini: Pitaya bitkisi yetiştirebilmek için tabii ki öncelikle verimli tohumlar elde etmeniz gerekiyor.
Temel hassasiyetleri olan soğuk, aşırı sıcak, aşırı su, ve hava akımı gibi etmenleri ancak seralarda kontrol altında tutulabilmektedir. Bu kontroller aşırıya gidildiği zaman bitki farklı tepki vermekte çok zayıf tutulduğunda farklı tepki vermektedir ve bu durum tadını da etkilemektedir.
Ejder meyvesini sindirim için ideal kılan bir diğer özelliği ise yüksek lif içeriğine sahip olması. Lifli yapısı ile bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı oluyor, sindirim kanalından düzgün geçişi kolaylaştırıyor, kabızlık, kolorektal kanseri ve irritabl bağırsak sendromunun önlenmesine yardımcı oluyor.
Eğer ejder meyvesini aşırı şekilde tüketirsek vücuttaki sıvı oranı artarak kalbi tehlikeye atmış oluruz. Vücuttaki sindirim sistemini fazla çalıştıracağı için ishal ve karın ağrısı şikâyeti görülebilir. C vitamini açısından zengin olduğu için fazla tüketildiğinde bir takım rahatsızlıkları da beraberinde getirir.
Bazı ülkelerde ise bu meyve çilek armudu olarak adlandırılır. Ejder meyvesi Güney Amerika'da en fazla yetişen meyveler arasında yer alır. Oldukça ekşi ve ferahlatıcı bir tadı vardır.
Karbonhidrat, lif ve protein bakımından zengin olan ejderha meyvesi, ortalama 1,5-2 ay buzdolabında saklanabilir ancak, maksimum 15 gün içinde tüketilmesi önerilir.
Ejder Meyveli Smoothie Nasıl Yapılır? Bu tropikal meyveyi muz, mango, ananas ve diğer meyvelerle karıştırarak meyve aromalarıyla dolu, lezzetli ve parlak bir smoothie elde edin. Ayrıca, kemik sağlığını destekleyerek metabolizmanızı güçlendiren Magnezyum, ejderha meyvesinde diğer meyvelere oranla daha fazla bulunur.
Biraz içe doğru çöküyorsa muhtemelen olgunlaşmıştır. Çok fazla yumuşaksa fazla olgundur ve içi o kadar da iyi olmaz. Sertse yemeden önce birkaç gün beklet. Üzerinde koyu lekeler ve kahverengi kuru noktalar varsa veya dalları kuruysa alma.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri