Bunun için Ayarlar > Sistem >Telefon hakkında>Derleme numarası adımlarını takip etmeniz gerekiyor. Derleme numarasına ”Artık siz bir geliştiricisiniz” bildirimi görene kadar basmanız durumunda ise geliştirici seçeneklerini aktif hale getirebiliyorsunuz.
Android işletim sisteminde geliştirici seçenekleri varsayılan olarak gizli bir şekilde yer alıyor. Bu ayarları açmak için ayarlar bölümünden sistem seçeneğine gelmeniz ve telefon hakkında bölümünde yer alan sürüm numarasına “Artık geliştiricisiniz” bildirimini görene kadar basmanız gerekiyor.
Not: Android 8 telefonlarda Ayarlar > Sistem altında Geliştirici seçenekleri ayarını göreceksiniz.
Etkinleştirmek için:
1. "Ayarlar" > "Hakkında" > "Yazlılım Bilgisi" seçeneklerini açınız ve "Derleme numarası"na 7 defa üstüste basınız. 2. Artık, Ayarlar'ın altında Geliştirici seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Android geliştirici seçenekleri menüsünde bulunan bu ayar ile uygulamalara sınırlandırma getirebiliyor ve uzun süre işlem yapan uygulamaları tespit edebiliyorsunuz. Bu ayar aktif olduğunda eğer bir uygulama uzun süre işlem yapıyorsa ekran yanıp söner.
Bunun için Ayarlar > Sistem >Telefon hakkında>Derleme numarası adımlarını takip etmeniz gerekiyor. Derleme numarasına ”Artık siz bir geliştiricisiniz” bildirimi görene kadar basmanız durumunda ise geliştirici seçeneklerini aktif hale getirebiliyorsunuz.
Android uygulama geliştirmenin temelinde Java ve Kotlin programlama dilleri bulunmaktadır. Java, Android geliştirme dünyasında en yaygın kullanılan dildir ve Google tarafından desteklenmektedir. Kotlin ise, Java'ya göre daha yeni ve modern bir dildir. Bu nedenle, Android geliştirici adayları bu dilleri bilmelidir.
Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından, cep telefonları, tabletler ve televizyonlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir.
Geliştirici Araçlarına Erişim
Görünüm > Geliştirici > Geliştirici araçları seçeneğini belirleyin. "Alt+command+i" kısayolunu kullanın.
Android geliştirici, Android açık kodlu işletim sistemi tarafından desteklenen cihazlar için uygulama geliştirmekten sorumludur.
Android Geliştirici Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Android geliştirici olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve ilgili bölümlerinden mezun olarak mesleğe adım atmak mümkündür.
Ayarlar düğmesini açmak için
Ekranın sağ köşesinden çekin ve ardından Ayarlar'a dokunun. (Fare kullanıyorsanız ekranın sağ alt köşesine işaret edin, fare işaretçisini yukarıya hareket ettirin ve ardından Ayarlar'a tıklayın.) Aradığınız ayarı bulamıyorsanız ayar Denetim Masası'nda olabilir.
Bu uygulamalar genel olarak Android ve IOS gibi mobil işletim sistemlerinde çalışırlar. Mobil geliştiricilerin görevleri arasında uygulama tasarımı, uygulama test etme, güncelleme ve bakım gibi görevlerde bulunur. Bunun yanı sıra uygulamanın kullanıcı verilerini güvenli tutmak için tüm önlemleri alır.
eleman.net verilerine göre, Android Developer 2023 yılında ortalama 40.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Android Developer , Temmuz 2023 yılında ortalama 40.100 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 32.560 TL maaş alıyordu.
Mobil uygulama geliştiricisi, mobil cihazlar için yazılım ve uygulamalar hazırlayan kişilerdir. Akıllı telefonlarda günden güne ortaya çıkan sağlık, oyun, iş, verimlilik gibi alanlarda uygulama tasarlayan, içeriklerini hazırlayan ve kullanıcılara hazır halde sunan kişilerdir.
Hızlı Bağlantı panelini açmak için pil, ağ veya ses Ayarlar seçin. Logo tuşu + WindowsA tuşlarına basın.
Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. Android sürümü'ne dokunun. "Android sürümü", "Android güvenlik güncellemesi" ve "Derleme numarası" bilgilerinizi bulun.
Android Geliştirici Seçenekleri, USB üzerinden hata ayıklamayı etkinleştirmenize, Android cihazınızda hata raporları almanıza ve yazılımınızın etkisini ölçmek için CPU kullanımını ekranda göstermenize olanak sağlar.
Eğer 'Geliştirici Modu'ndan kastınız Ayarlar-Geliştirici Seçenekleri ise garanti dışına çıkmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri