Olgun avokado temizce yıkanır ve kabukları soyulur. Boyu etrafınca ortadan ikiye kesilir ve çekirdeği atılır. Küçük parçalar halinde kesilir ve tel süzgeçten geçirilir. Blendır yaparsanız çok pütürlü oluyor.
Bebeğimize Ne Zaman Avokado Vermeye Başlayabiliriz? Bebeğe 6 aylık iken avokado verilebilir. Bebek için mükemmel denebilecek ilk gıda olan avokadoyu yalnız başına sunmak yerine, elma, şeftali, armut, muz püreleri veya yoğurtla karıştırarak sunmak, başarı ihtimalinizi arttırır.
Avokadoyu bebeğin beslenmesine 6.aydan itibaren dahil edebiliriz. Bebeğe ilk ek gıda avokado verileceğinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus başka bir besinle karıştırmadan sade avokadonun verilmesidir. Bebeğe avokado aç karnına ve olabildiğince az miktarda verilmelidir.
Bebek avokadolar da diğer çekirdekli türler gibi tüketilebilir yani ikiye bölündükten sonra kabuğundan kazıyarak, püre yaparak ya da dilimleyerek yiyebilirsiniz. Bu türün güzel yanı ise kabuğuyla birlikte de tüketilebiliyor olmasıdır.
4-6 aylık bebeklere günlük 2 ila 4 yemek kaşığı, 6-8 aylıklar bebeklere 4 ila 6 yemek kaşığı, 9-12 aylık bebeklere ise 4 ila 8 yemek kaşığı avokado verebilirsiniz (6).
İlgili 45 soru bulundu
Oral avokado alerjisinin belirtileri şunlardır; ağızda kaşınma, boğazda kaşınma, ağız ve boğaz çevresinde şişlik.
Besinleri çeşitlendirmek, bebeğinin damak tadının gelişmesi açısından çok önemli. 6 aylık bebeğine günde 2 yemek kaşığı, 8 aylık bebeğine günde 4 yemek kaşığı, 9-12 aylık bebeğine günde 6-8 yemek kaşığı oranında avokado verebilirsin.
Avokadoyu çatalla ezerek püre haline getirin. Avokado püresine limon suyu ekleyin ve kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Bu yöntemle avokado püresini buzlukta 3-4 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.
Avokadonun tadını çıkarmanın en basit yolu, bir tutam tuz ve karabiber serpmektir. Biber, acı biber, balzamik sirke veya limon suyu gibi başka baharatları da deneyebilirsiniz. Avokadoyu lezzetli bir şekilde hazırlanın en etkili yolu ikiye bölüp çekirdeğini çıkarmak ve parçalara ayırmaktır.
İhtiyacınız olan meyve elma ya da muz olabilir. Bu iki meyve etilen salınım yapmaktadır. Etilen salınım, sert ve ham meyvelerin yumuşaması için gerekli olan bir değişimdir. Sert avokadonun yer aldığı kese kağıdına muz veya elma koyarak diğer adıma geçebilirsiniz.
1 muz ve ¼ dilim avokadoyu iyice ezerek püre haline getirin. Anne sütü veya devam sütü ekleyerek seyreltin. NOT: Önce tarifte verilen meyveleri tek tek püre halinde vererek 3 GÜN TAKİP kuralını uygulamış olmalısınız. Daha sonra bu tarifi uygulayabilirsiniz.
Hiçbir sakıncası olmayacaktır. Tam aksine bebeğiniz bu yemeği seve seve tüketecektir. Avokadonun bebeğiniz için birçok faydası vardır. Bebeğinizin bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini istiyorsanız bu besin bu konuda birebirdir.
4) Avokado
Gaz yapmayan bu besin sayesinde pek çok anne kolayca besleyici kaseler hazırlar. E vitamini sayesinde bebek gelişimini destekleyerek sağlıklı bir gelişim süreci hazırlar. Gazdan uzak, keyifli uykular için bebeklere avokado verilebilir.
Avokadoyu soyup çekirdeğini çıkarın, Derin bir kapta çatalla ezin, İçine yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve damak zevkinize göre tuz ekleyip karıştırın, Servis tabağına alıp minik doğranmış mor soğan ve ince kıyılmış yeşillikle süsleyin.
Kese kağıdı içerinde kalan avokadonun ürettiği gaz içerisinde kalacağı için olgunlaşması hızlanacaktır. Muz ve elma da avokadonun olgunlaşmasına destek olacaktır. Bir kese kağıdının içine elma ya da muz koyarak bekletin. 1-2 gün içinde avokado yemeğe hazır olacaktır.
Avokadolar olgunlaştıktan sonra saklamanın en ideal yolu onları buzdolabında saklamaktır. Olgunlaşmış avokadonu buzdolabında 2-3 gün süreyle aynı tazelikte saklayabilirsin. Avokadoların oda ısısında olgunlaşmalarını beklerken ise birbirlerine değdirmemelisin çünkü değdikleri noktalardan kararma yapabilir.
Not2: Artan avokadoyu hava almaz kaplarda 1 gün boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.
Çok yaygın olmamakla birlikte avokadoya karşı gelişen alerjiler nadir değildir. Avokado alerjisi ili şekilde gerçekleşebilir; oral alerjiniz olabilir veya lateks alerjiniz olabilir.
Avokado aynı zamanda magnezyum, kalsiyum, demir, potasyum ve sodyum gibi mineralleri de içermektedir. İşte tüm bu vitamin ve mineraller bebeğinizin bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve onun hastalıklara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olur.
Avokadonun bebeklere faydası nedir? İçinde vitamin, protein, doğal yağ, folat, lif, potasyum, E vitamini, demir ve antioksidan gibi sayısız yarar bulunan avokado pişirmeye gerek yoktur ve bebekler için ideal bir meyvedir. Bebeğinizin zihinsel ve fiziksel gelişimi için destek sağlar.
Her yaştaki bebekler ve küçük çocuklar avokado yiyebilir. Ayrıca pişirilmesi gerekmeyen çok yönlü bir besindir, bu da onu çok kullanışlı kılar. Avokado, bebeğinize enerji sağlayan ve bebeğinizin diğer besinleri emmesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağlar açısından da zengindir.
Avokado yumuşamadan yenir mi? *Avokadonun kabuğu soyularak içi yenir. *En lezzetlisi olgunlaşmış ve hafif yumuşamış olanlardır. Ancak hemen tüketmeyecekseniz en sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin.
Bebekler alerji olduğunu gösteren belirtiler; bebeğin nefes alıp vermesi, burun akıntısı, kakada kan, kabızlık, ishal, tekrar eden karın ağrısı, ciltte kızarma, kabarma şeklinde özetlenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri