Bir girişimden iyi sonuç almak isteyen temeli sağlam kurmalıdır. Nitekim ekilen tohum güzel olursa çıkan ekin de güzel, güçlü ve bol olur.
Ek tohumun hasını, çekme yiyecek yasını Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, emek verip çaba göstererek iyi bir şeyler ekmek gerektiğini, böylece daha sonra meyvesini rahatça toplayabileceğimizi belirtir.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
Geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlere atasözü denir.
İlgili 22 soru bulundu
- Zengin kaşınmış, fukara zannetmiş, para verecek. - Ölüler de zanneder ki, diriler her gün helva yiyir. - Uyursun sabaha galır, ölürsün ellere galır. - İgidim (kocam) igid olsun da, yerim çalı dibi olsun.
[1] Yanılmayan, kusur işlemeyen ve hata yapmayan insan yoktur. Herkes hata yapabilir.
Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, maddi durumu iyi olmayan kişinin bunu dile getirerek yardım istemesi gerektiğini anlatır. Eğer bir eksiklik veya ihtiyaç varsa, bunu dile getirmekten çekinmemek gerektiği ifade edilir.
Atasözlerinin anlamları genellikle mecazdır ve direkt anlam yerine söylenmek istenen anlam çıkarılır. Örneğin “ağaç yaşken eğilir” atasözünde bir kişinin küçük yaşlarda eğitilebileceği büyüdükten sonra bazı özellikleri kazanamayacağı ya da zor kazanacağı vurgulanır. Abanın kadri yağmurda bilinir.
Ek tohumun hasını, çekme yiyecek yasını
Bitkilerde döllenme ve tozlanma sonucu yeni bir bitki oluşmasını sağlayan tanelerdir. Aynı zamanda, mahsul almak üzere toprağa ekilen tahıl tanelerine de tohum denir. Tohumların iç ve dış özelliklerini bilmek üretim sürecinde önem taşımaktadır.
TOHUM: Bir bitki türünün veya aynı cins içerisindeki farklı türlerden ikisinin gametlerinin birleşmesiyle meydana gelen, o bitkiyi yeniden meydana getirecek canlı parçasıdır.
Tohum, koruyucu bir dış kaplama içine alınmış bir embriyonik bitkidir.
VEGETATİF TOHUM: Fide, fidan, çubuk, çelik, yumru, kök, soğan, kalınlaşmış ana gövde gibi kısımlardır. Buralar için döllenme olmaz. Tarımsal üretimde tohumluk önemli bir girdi olarak son yıllarda teknolojik bir ürün niteliği kazanmıştır. Yeni bir bitki oluşturma şansı olan, her türlü canlı materyale TOHUMLUK denir.
Taş, yerinde ağırdır Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, her şeyin kendi doğal yerinde ve kontekstinde daha değerli ve anlamlı olduğunu vurgular. Bir şey veya biri, kendi yeteneklerini ve değerlerini en iyi şekilde kendi doğal çevresinde ve pozisyonunda gösterebilir.
Ne ekersen onu biçersin Atasözünün Anlamı: Kişinin yaptığı davranışlar ve attığı adımların, ilerleyen zamanlarda ona döneceğini ifade eder. İyi davranışlarla iyi sonuçlar, kötü davranışlarla kötü sonuçlar alınır. Bu atasözü, kısaca davranışlarımızın sonuçlarına katlanmamız gerektiğini belirtir.
Fazla Mal Göz Çıkarmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ne kadar ve ne türden mal olursa olsun malın fazlası elden çıkarılmamalıdır çünkü mutlaka bir gün gelir lazım olur.
Baklayı ağzından çıkarmak: Gizli tuttuğu şeyleri açıklamak, söyleyemediği şeyleri sabrı tükenince söylemek. Baltayı taşa vurmak: Farkında olmadan karşısındakini rahatsız ede cek, kızdıracak söz söylemek. Bardağı taşıran son damla : Sonunda insanın sabrını tüketen, olum suz tepki yaçatan söz, davranış vb.
Kişi Ektiğini Biçer Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: nasıl davranırsan öyle karşılık görürsün.
Ne Ekersen Onu Biçersin Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: nasıl davranırsan öyle karşılık görürsün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri