Saç Ekimi. Saç ekim işlemi öncesi merak edilen bir soru, ekilen saç beyazlar mı sorusudur ve cevabı evettir. Çünkü; bu saçlar artık sizin doğal saçlarınızdır ve beyazlaması normaldir.
Saçlar, alındığı bölgedeki genetiği taşımaya devam ederler. Bu nedenle pigment eksikliği olduğu durumlarda ekilen saçlarınız, doğal saçlarınız gibi beyazlayacaktır. Yani saçınızın bir kısmında beyaz saçlar, bir kısmında siyah saçların olduğu bir durum yaşanması mümkün değildir.
Sakal ekimi iz kalır mı? Sakal ekimi günümüzde sıklıkla başvurulan çok kolay ve hızlı bir şekilde uygulanan estetik tedavi yöntemidir. Kıl köklerinin ekilmesi vücutta sonradan kalıcı bir iz bırakmamaktadır.
Saç beyazlaması beyaz ırkta 30'lu yaşların ortalarından itibaren başlarken, Asya ırkında 30'lu yaşların geç döneminde, Afrika ırkında ise 40'lı yaşlarda başlar. 50'li yaşlarda ise kişilerin hemen hemen %50'sinin saçlarında belirgin beyazlama başlamıştır.
Sakal ekiminden 2-3 hafta sonra ekilen kıllar dökülür sakın panik olmayın. 1-1,5 ay içinde tekrar çıkmaya başlar. 3 ay içinde belirgin artış gözlenir ve kesin sonuçlar için en az 6 ay beklenmelidir.
İlgili 37 soru bulundu
Sık Sorulan Sorular. Sakal ekimi kalıcı mı? Ekilen sakallar tamamen kalıcıdır.
İyileşme tamamlandıktan sonra ekilen sakal normal şekilde uzar, böylece istenildiği gibi tıraş edilebilir ve düzeltilebilir.
Saça rengini veren Melanin adındaki renk pigmentleridir. Saç beyazlama sebebi saç köklerinin bu pigmenti kabul etmemesidir. Genetik ya da yaşlanma sebebiyle beyazlayan saçlar maalesef eski rengine geri dönmüyor.
İnsan bedeni yaşlandıkça saçlarda ve sakallarda ağarma görülür. Bunun nedeni ise, saçların renginden sorumlu olan pigmentin zamanla melanin üretim kapasitesinin azalmasıdır. Melanin üretim kapasitesi ve melanin miktarındaki azalma da saçlarda beyazlamaya neden olur.
Hazırsanız açıklamaya başlıyoruz... Uzmanlara göre, genç yaşta saçların beyazlamasına yol açan en büyük neden, B12 vitamini eksikliğidir. Bu eksiklik ayrıca saçların incelmesine ve dökülmesine de neden olabilir.
Sakal ekimi, FUE tekniği ile yapılır. FUE tekniği hastanın donör bölgede çizgisel bir iz kalmaması için kullanılır. İşlem 4-5 saat sürer ve hastanın beklentisine göre başın arkasından sakal bölgesine 800-1500 greft aktarılır.
Saç köklerinin alındığı bölge ile ekim yapılan bölgedeki saçların uzunluk farkının giderilmesi amacıyla operasyondan üç hafta sonra verici saha tıraş edilebilir.
Erkek yüzünün farklı bölgelerinde sakal çıkmaması mümkündür. Duruma neden olan sebepler farklılık gösterse de sakal ekimi yapılarak istenen görünüme ulaşılabilmektedir. Çoğunlukla 20 – 22 yaş grubunda başlayan sakal ekimi, ilerleyen yaşlarda da görülebilmektedir.
Yetersiz beslenme, stres, vitamin eksikliği, kalıtım gibi nedenlerin yanı sıra saçı çok sıcak suyla yıkamak, sürekli fönle kurutmak, saç boyası kullanmak, renk veren hücrelerin ölümü, yaşlanma, fazla kimyasala maruz kalma ve ilaç kullanımı saçların erken beyazlamasının nedenlerindendir.
Prosedür doğru bir cerrah tarafından uygulanır ve uygun postoperatif bakım gerçekleştirilirse saç ekimi işlemi ömürlük bir işlemdir. Deneyimli bir saç ekimi uzmanı tarafından yapıldığında, saç ekimi operasyonu ömür boyu sürmektedir.
Ekilen saçlar sonra dökülür mü? Saç ekimi ile ekilen saçlar kesinlikle dökülmez. Bunun sebebi ekilen greftlerin genetik olarak dökülme özelliği olmayan iki kulak arasındaki ense bölgesinden alınmaktadır. Bu nedenle saçların tutmama diye bir ihtimali yoktur.
Özellikle mevsimsel etkiler konusunda güneş ışığının sakal ve bıyıkların rengini değiştirmesindeki etkisi büyüktür. Nitekim sadece sakal ve bıyıklar değil, saçlar başta olmak üzere vücuttaki bütün kıllar güneş ışınlarının etkisiyle renk açılmalarına ve hafiften sararmalara ya da kızıllaşmaya başlayabilir.
Saçlarınızın beyazlamasının nedeni yaşlanmayla birlikte hücrelerinizdeki melanin pigmentinin giderek azalmasıdır. Bu renk değişimine, alışmaktan ve boyamaktan başka yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Dolayısıyla ne koparma artma ya da azalma şeklinde bir etki sağlar, ne de koparmama.
Yaşın ilerlemesiyle beraber melanin pigmentini üreten melanosit hücreleri artık işlevini eskisi gibi yerine getiremez olur ve zamanla tamamen aktifliğini kaybeder. Yani melanin pigmenti önce daha az üretilmeye başlar, bir süre sonra hiç üretilemez. İşte yaş ilerledikçe saçlara ve sakallara ak düşmesinin nedeni budur.
Yapılan yeni bir araştırma ise beyazlayan saçlarından mustarip olanların yüzünü güldürecek. Araştırmaya göre beyazlayan saçların eski rengine dönebilmesi mümkün! Yaşlandıkça, saçımızın orijinal rengi rengini kaybedip grileşiyor. Bunun nedeni melanin adı verilen pigmentin kaybı.
Saçta melanin kaybı, özellikle 30'lu yaşlardan sonra doğal olarak ortaya çıkar. Tiroit bezlerinin fazla veya yetersiz çalışması gibi faktörler, bazı otoimmün hastalıklar, ayrıca halk arasında “kansızlık” olarak bilinen anemi gibi tıbbi sebepler de saçların hızla beyazlamasına sebep olabilir.
SAÇIN ERKEN BEYAZLAŞMASININ NEDENLERİ
Melanin ve melanosit hücreleri saçın içindeki pigmentleri oluşturmak için gereklidir. Saçın beyazlaması B vitamini, folik asit, B6, biyotin ve özellikle B12 eksikliği ile alakalıdır.
Saç ekiminden sonra ilk traş 3 ay sonra ekim ve alım bölgesi için sadece makasla yapılmalıdır. İstenirse 6. aydan itibaren jilet veya makine kullanılabilir.
Erkeklerin yüzlerindeki sakal bölgesinin bazı kısımlarında çeşitli nedenlerden dolayı sakallar çıkmayabilir. Buda şekil bozukluğuna neden olduğu için kişi için olumsuz etkiler oluşturmaktadır. Sakal ekimi bu gibi durumlarda kesin çözüm veren bir uygulamadır.
Bilimsel olarak açıklamak gerekirse sakal kılları her ay yaklaşık 1,2 cm uzar. Bu nedenle, sakal uzatmanın en iyi yöntemi uzayan sakalı şekillendirmeye ve bir stil kazandırmaya başlamadan önce bu aşamadan geçmektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri