Sakalların Sağlığı ve Tıraş Zira açılan deliklere yeni ekilen sakal köklerinin bu bölgeye alışması ve tutunması süresince hiçbir zarar verilmemiş olur. Genel olarak sakal ekiminin üstünden 3 – 4 haftalık sürecin sonuna geldiği zaman kişi tıraş olmaya başlayabilir.
Sakal ekimi sonrası süreçte yüze uygulanacak bakımın doğru şekilde uygulanması kıl köklerinin cilde sağlıklı bir şekilde tutunarak gelişmesi bakımından oldukça önemlidir. İlk 6 aylık süreçte jilet ile tıraş olmanız önerilmemektedir. 6 ay sonra sakallarınız yavaş yavaş şekil almaktadır.
Saç köklerinin alındığı bölge ile ekim yapılan bölgedeki saçların uzunluk farkının giderilmesi amacıyla operasyondan üç hafta sonra verici saha tıraş edilebilir.
Saç ekim operasyonu sonrası altıncı ayda artık makas ve makine kullanımı geride kalmış durumda olup ustura ile kesim yapılabilmektedir. İşlemin altıncı ayında saç köklerinin çoğu çıkmış durumdadır.
Operasyon sonrası 1 hafta boyunca, hastaya tarif edilen şekilde sakal yıkaması yapılır ve kabuklanmalar 7-10 gün içinde tamamen dökülür ve iyileşir. Kalıcı hiçbir iz oluşmaz.
İlgili 16 soru bulundu
İyileşme tamamlandıktan sonra ekilen sakal normal şekilde uzar, böylece istenildiği gibi tıraş edilebilir ve düzeltilebilir.
Saç kökleri, ekildikten 10 gün sonrasında ekildikleri yere oldukça sağlam bir şekilde adapte olurlar. Tabii ki bu on günlük süre sonrasında da 5 gün kadar, yani ilk 2 hafta, operasyon sonrası bakım kurallarına uymak gerekli ama saç köklerine 10 günden sonra zarar vermek biraz zor.
Saç ekimi sonrası cinsel ilişki veya cinsel perhiz diyelim; ortalama 10 – 15 gün sürmelidir. Akabinde bu süre zarfından sonra gönül rahatlığıyla cinsel ilişki yaşayabilir veya mastürbasyon yapabilirsiniz.
5 ayda ekilen saçların %40-%60 çıkmış olacaktır. 6 ayda ekilen köklerin %70-%80 çıkmış olacaktır. Genellikle 6 ayda saçlar taranacak düzeye gelir. 9-12 ayda saç çıkışları tamamlanmış saçların kalınlaşma aşamasına geçtiği dönemdir.
Bu sürecin ardından saçlar yavaş yavaş uzamaya başlar. 4-5 ayda saçlar 2 santimetre gibi bir uzunluğa ulaşır. Ancak hastanın ve hekimin beklediği başarılı sonucun tam olarak alınabilmesi için bu süre maksimum 1 yılı bulmaktadır.
Saç ekimi sonrası dökülme yani şok dökülme genellikle saç ekimi işlemi yapıldıkta sonraki 1-3 ay içerisinde görülür. Kişiden kişiye değişiklik gösterebilmekle birlikte genellikle 2 hafta içerisinde tamamlanır. Saç ekiminden sonra yaşanılan saç dökülmesi doğal ve geçici bir durumdur.
Ancak ikinci aya kadar durum değişir. Bu süre zarfında saç ekimi sonrası traş için makas kullanılarak kesim yapılabilir. Ancak makas dışında tıraş makinesi, jilet gibi aletler kullanılamaz. Bunun sebebi de, saç ekimi sonuçları arasında saçlı derideki iyileşmeye bağlı olarak kabuklanma oluşması olmasıdır.
Saç ekiminde donör bölgeden alınan saç tellerinin yerleştirildiği alan, genellikle 3-7 gün içinde iyileşir. Ancak, iyileşme süreci kişiden kişiye değişebilir ve saç ekimi yapılan bölge, tamamen iyileşene kadar hafif bir şişlik ve morarma görülebilir.
Saç ekiminden sonra ilk traş 3 ay sonra ekim ve alım bölgesi için sadece makasla yapılmalıdır. İstenirse 6. aydan itibaren jilet veya makine kullanılabilir.
Genel bir kural olarak, her yedi ila on günde bir dağınık sakalları ve düzensiz şekilde büyüyen alanları düzeltmeye çalışın. Sakalınızı düzelttiğiniz günler arasında uzayan kılları bir makas veya ustura ile kesebilirsiniz.
Sakal tıraşından sonra ne sürülür? Eğer cildiniz tıraş olduktan sonra tahriş olmadıysa enflamasyonu engellemek ve açık gözeneklerin olası mikroplardan arındırmak için hemen bir tonik uygulayın. Sakal tıraşından sonra yanma hissederseniz bunu hafifletmek için losyonlara ve nemlendiricilere başvurabilirsiniz.
Saç ekiminin ilerde kişiye sıkıntı yaratacak hiçbir yan tesiri veya komplikasyonu yoktur. Ekilmiş saçların ömrü ne kadardır? Ekilen saçlar iki kulak arasındaki dökülmeyen saç genetiğine sahip saçlardan alındığı için, yeni yerlerinde de aynı şekilde yani ÖMÜR BOYU kalacaktır.
Saç ekimi sonrası normal şartlarda iyileşme sürecinin doğal bir parçası olarak şok dökülme tamamlandıktan sonra, 7 ay sonra dökülme gibi bir durum görülmez.
Teknik olarak donör bölgenizde yeterli sayıda greftiniz olduğu sürece alabileceğiniz saç ekimi sayısında bir sınır yoktur. Yani 2 kez saç ekimi yapılabilir. Her ne kadar saç ekimi operasyonu sayısında bir sınır olmasa da 3'ten fazla saç ekimi yaptırmak kesinlikle önerilmez.
Saç ekimi sonrasında iyileşme sürecini hızlandırmak ve başarılı bir sonuç için operasyondan sonra üç gün hafif dik pozisyonda yatmak, fazla ayakta durmamak, güneş altında fazla durmamak, saç ekilen bölgeyi kaşımamak, iki – üç hafta boyunca alkol ve sigaradan uzak durmak ve dinlenmek gereklidir.
Saç ekiminden 1 hafta sonra sigara içilir mi? Saç ekiminden 1 hafta sonra sigara içmenin riskleri vardır. İdeal olarak, saç ekiminden sonra sigarayı tamamen bırakmanız veya en azından mümkün olduğunca uzun süre sigara içmemeniz önerilir.
Ancak, başarılı saç ekimi işlemi için deneyimli bir cerrahın yanı sıra, donör bölgede yeterli miktarda ve sağlıklı saç köklerinin bulunması da önemlidir. Aksi takdirde, ekilen saç kökleri istenilen şekilde çıkmayabilir veya hiç çıkmayabilir.
1 greft 1 ile 6 adet saç teli içerebilir. Kişilerin genetiğine bağlı olarak ise bir saç greftinde ortalama 1.8 ile 2.2 saç teli eder. Ortalama olarak bakıldığında bir saç grefti 2 saç teli içerirken 3000 greft kişinin saç tipine bağlı olarak 5400 ile 6000 arası saç teli içermektedir.
Ekilen Saç Kaç Gün Sonra Dökülür? Genellikle saç ekimi operasyonlarında 15 gün sonra şok dökülme gerçekleşmektedir. Kişinin saç kökü ve kafa derisinin yapısına göre saç dökülme zamanı değişebilmektedir. Bu dökülme yaklaşık yüzde 80 oranında olmaktadır.
Ekilen saçlar, FUE tekniğinde %100 kalıcıdır. Ancak doktorun tavsiyesine uymak, sağlıklı ve düzenli beslenmek ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmak gerekir. 3 ay sonrasında ekilen saç kökleri biçimlenmeye ve uzamaya başlar. Yaklaşık 1 sene sonunda ise saçlar normal görünmeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri