Tarımsal tahıl depoları için de ciddi tehdit oluşturan zararlı canlılardır. Un, ekmek gibi tahıl ürünlerine düşkün olan bu zararlı canlı, yiyecek ayırt etmemekte ve kürkten deriye, hatta ilaç ürünlerine kadar pek çok ürünle beslenmektedir.
Kiler raflarını okaliptüs yağı veya beyaz sirke ile silin. Çünkü böcekler, bu kokuları sevmez. Kileri beyaz sirke ile sildikten sonra, okaliptüs yağını suyla seyreltin ve raflara püskürtün. Yiyeceklerinizi hava almayan kaplara koyun.
Kımıl (Aelia rostrata), insanlığın hububat tarımına başladığı ilk bilinemez çağlardan beri en büyük zararı buğday ve diğer hububat ekili tarlalarda var olan ürünler bağlamında insanlığın emeğine ve geleceğine zarar vererek varlığını sürdürebilen bir tür küçük zararlı böcektir.
Dünyanın en tehlikeli böceği olarak kayıtlara eklenen Bulldog Ant Karıncaları 1988'den beri Bulldog karıncaları yüzünden yaklaşık üç insan ölümü yaşanmıştır. Karınca türünün en büyükleri olarak bilinen Mermi Karınca'ları adını merminin insana verdiği acıdan almaktadır.
Gerek larva, gerekse ergin dönemde insanlara karşı hiçbir zararı yoktur. Erkek bireydeki başın ön tarafında gergedan boynuzu gibi çıkıntı vardır. Bu çıkıntı dişilerde bulunmaz."
İlgili 27 soru bulundu
Osuruk böceği süs bitkilerine, meyve ağaçlarına ve bahçelere zarar verebilir, ancak insanlar için ısırma gibi bir tehdit oluşturmazlar fakat evi istila edebilirler. Yapısal hasara veya hastalık bulaşmasına neden olmazlar.
Alacalı Halı Böceği (Anthrenus verbasci), boyları 1-4 mm. arası değişebilen Dermestidae familyasına ait evcil ev zararlıları olarak kabul edilen yaygın bir haşere türüdür. İnsanlara doğrudan zararları olmamakla birlikte yünlü ve eski eşyalar beslenme,üreme ve konaklama alanlarıdır.
Vücudun böcek zehrine normal bir zehir gibi tepki verdiği zaman meydana gelen toksik bir reaksiyondur. Toksik bir reaksiyon alerjik reaksiyona benzer semptomlara neden olabilir. Diğer semptomlar arasında mide bulantısı, ateş, bayılma, nöbetler, şok ve hatta ölüm sayılabilir.
SAĞLIK HABERLERİ İnsan vücudunda herhangi bir zamanda 2,5 milyona kadar Demodex yaşadığı tahmin ediliyor. İnsanlara bu mikroskobik böcekler, partnerleri ve yakınları aracılığıyla geliyor. Bununla birlikte, dünyanın çeşitli ortamlarında yaşayan, çıplak gözle görülemeyen binlerce akar türü bulunuyor.
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde dünyanın en güçlü böceği olarak bilinen 'gergedan böceği' görüldü. Elbistan'a bağlı İğde Mahallesinde çiftçilik yapan Fahri Güneş'in evine, kendi ağırlığının 850 kat fazlasını kaldırabildiği için dünyanın en güçlü böceği olarak tanımlanan 'gergedan böceği' girdi.
Erginlerin ömrü 4-6 aydır. Erginleri uçar.
Ergin parlak koyu kırmızı renkli, 3.5-4.0 mm boyundadır. Larvalar olgunlaştığında 5-7 mm boyunda sarımsı kahve renkli bir hal alır. Erginlerin yaşama süresi ortalama 1 yıldır. Ergin dişi yaşadığı sürece 300-400 adet yumurta bırakır.
Üste çıkan taneler mutlaka çöpe atılmalıdır. Çünkü böcek biti, pirinçlerin içini oyarak yumurta bırakır. Bu yüzden üstteki pirinç taneleri tüketilmemelidir.
Dünyaya yayılmış bir böcek olup sıcak iklimlerde daha çok görülür. Sıcağı sevdiklerinden dükkânlarda ve ev kilerlerinde yaygındırlar. Pek çok kuru gıdayı ya da depolanmış gıda ürününü istila edebilirler. Tarımsal tahıl depoları için de ciddi tehdit oluşturan zararlı canlılardır.
Hepimizin mutfağında bulunan bir tüketim malzemesi olan sirke, içerdiği doğal asitler sayesinde böceklerden korumak için mükemmel bir yapıya sahiptir. Spreyleyerek kullanım yapabileceğiniz bir şişeye sirke koyun ve mutfak tezgahlarınıza uygulama yapın. Küçük böcekleri uzak tutmanıza yardımcı olacaktır.
Uzun süre nemli ortamda bulunan un, zaman içinde böceklenmeye başlar ve tüketilmesi oldukça zorlaşır. Bundan dolayı, son tüketim tarihini unutmadan, unların paketlerinden çıkararak cam kavanozlarda, serin ve nemsiz dolaplarda saklanmasına özen gösterilmelidir.
Yıllardır iddia edilen bir kişinin uyurken yılda sekiz kadar örümcek yediği iddiası bilim insanları tarafından yalanlandı. Bu inancın tamamen uydurma olduğunu söyleyen Scientific American bilim insanları, bu şehir efsanesini araştırıp iddianın tamamen saçma olduğunu ortaya çıkarttı.
Bilimsel araştırmalar, farkında olmadan her yıl kişi başı 1 kilogram böceği midemize indirdiğimizi gösterdi. İsveçin Örebro Üniversitesi Bioloji Profesörü Alf Ekblad, "Ne kadar yıkarsak yıkayalım meyve ve sebzelerden bütün böcekleri temizlememizin" olanaksız olduğunu vurguladı.
yeni istatiklere göre 75 dir.
Ancak evdeki haşere ve böceklerin belirli şartlar altında öldürülmesi caiz olarak görülmektedir. Ev halkına zarar veriyorlarsa, sağlık sorunu teşkil ediyorlarsa, evden uzaklaştırmak denendiyse ve başarısız olunduysa ev içerisindeki böceklerin öldürülmesi dinimizce caiz kılınmıştır.
Böceklerden veya benzeri canlılardan korkmaya Entomofobi denir. Çoğu böceğin ısırmasından ve zehirli olmasından dolayı evrimsel olarak bir fobi gelişmiş olabilir. Bir diğer nedeni ise bilinmezlik korkusu olabilir. Son derece hızlı hareket eden bu canlılar hızla kıyafet içerisine girebilir ve kendini kaybettirebilir.
Genellikle ormanda bulunduysanız sizi ısıran böcek kene, sivrisinek ya da karıncadır. Özellikle bir sokak hayvanını sevdiyseniz sizi ısıran böcek muhtemelen piredir. Fakat merak etmeyin hayvanlardaki pireler insanlara bulaşmazlar.
Sıcak su böceklere karşı daha etkili bir yöntemdir. Deterjan kullanmak bu böcekleri öldürmek için yardımcı olabilmektedir. Sabunun böcekleri öldürücü bir etkisi bulunmaktadır. Özellikle halı böceklerine uygulanabilecek toz ya da sprey böcek ilacı kullanabilirsiniz.
Aklınıza halı böceği neden olur diye soru takılabilir. Bunun sebebi işte evinizde bulunan yünlü eşyalardır. Bu eşyalar canlıyı kendisine çekmektedir. Bu canlı özellikle uzun süre kullanılmayan yünlü eşyaların içerisinde daha fazla görülme ihtimalleri vardır.
Rahatsız edici böcekler olmalarına karşın, herhangi bir bulaşıcı hastalığa sebep oldukları şu an için düşünülmüyor. Yatak Böcekleri Nerelerde Yaşar? Yatak böcekleri; evinize valizler, giysiler, mobilyalar veya herhangi bir eşyayla birlikte siz fark etmeden girebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri