Bu nedenle öncelikle cihazın ekran bölümünü korumanız gerekir. Bu görevi başarılı bir şekilde yerine getiren ekran koruyucuları tercih edebilirsiniz. Ekran koruyucuların telefona zarar vermediğini, aksine telefona gelecek olası zararlardan koruduğunu bilmeniz gerekir.
Ekrana zarar vermez. Ekran filmi yapıştırma işini yapmış birisi olarak sert ekran camlarını tavsiye etmiyorum, çünkü aldığı darbeyi olduğu gibi ekrana veriyor.
Cevap "kesinlikle evet". Ama iyi bir ekran koruyucu almanız şart. Ekran koruyucuları, çiziklere ve çatlamalara karşı ekranın kendisi kadar açıklar, ancak ek bir güvenlik katmanı sunuyorlar. Ekranınız Gorilla Glass da olsa, bu çiziklere karşı sıfır risk demek değil.
Bu nedenle telefonumuzun kalıcı bir koruma çözümüne ihtiyacı var. Bunun için kırılmaz cam kullanımı oldukça büyük bir önem taşır. Kırılmaz cam sayesinde düşme ya da çarpma gibi durumlar görüldüğünde koruyucu ekran telefonunuzun ekranını maksimum seviyede korur.
Hocam koruyucu altındaki toz ise ekranı çizmez ama kullanımınızı etkiliyorsa camı çıkartmanız daha iyi olur takım aşamasında belirtseydiniz keşke.
İlgili 39 soru bulundu
Kimi zaman eğri bir şekilde de camın telefona takıldığı durumlarla karşılaşıyoruz. Böyle bir sorun yaşandığında kırılmaz camın çıkarılması ve yeniden muntazam bir şekilde takılması mümkündür. Elbette çok yıpranmış ve ekrana yapışma özelliğini kaybetmiş olan kırılmaz camları yeniden kullanmak pek doğru olmaz.
Ekran koruyucu camlar bir müddet sonrasında özelliğini kaybedebilir ve kendi kendine çatlayabilir. Elinize cebinize attığınızda ve akıllı cihazınızı cebinizden çıkarttığınızda koruyucu camın çatladığını görüyorsanız bunun sebebi koruyucu camın özelliğini yitirmesinden kaynaklıdır.
Telefonun ekranını koruma açısından baktığımızda ise temperli cam malzeme ile hazırlanan ekran koruyucuların çok daha başarılı olduğunu belirtmek isteriz. Özellikle telefonun ekran bölümü darbe aldığında ya da telefonu düşündüğünüzde temperli camlar daha yüksek düzeyde koruma sağlar.
Bu ürün gizlilik sağlamasının yanı sıra son derece sağlamdır. Cihazın ekranını dış etkenlere karşı korur. Telefonu yere düşürdüğünüzde cihazın yüzeyi kırılmaz ya da çatlamaz. Hayalet cam özellikleri sayesinde telefonlar hemen hemen hiç hasar almaz.
Aynı zamanda ekran koruyucuyu kenardan sökmeye başlamamız gerekiyor. Koruyucu camı sökerken, aynı zamanda ısıtmakta fayda vardır. Isı, ekran koruyucu camın altında yer alan yapışkan maddesini yumuşatarak daha rahat bir demontaj işlemi sunacaktır. Bu detaylara dikkat ederek camı istediğiniz gibi çıkarabilirsiniz.
Değişim Garantili Ekran Koruma hizmetine dair detaylar: Değişim garantili 3d Full cover ekran koruma paketiyle birlikte satın aldığınız telefona uygulanacaktır. Ekran koruyucunuzda tozlanma, kabarma ekran koruyucunuzun kırılması ve ekran koruyucunuzun kenarlarından kalkması hallerinde ekran koruyucunuz yenilenecektir. ...
Ekran koruyucu (veya ekran koruyucusu), bilgisayar uzun süre boşta kaldığında ekranı boşaltan veya hareketli görüntü veya desenlerle dolduran bir bilgisayar programıdır. Ekran koruyucuların asıl amacı, CRT ve plazma bilgisayar monitörülerinde ekran yanmasını önlemekti.
Nano Ekran Koruyucu plastik ve cam materyallerden oluştuğu için çatlamaz ve gerçekten kırılmaz. Sertliği 9H'dir, bıçak, anahtar gibi keskin objelerle çizilmez. Esnek bir yapıda olup Standart Cam koruyuculara göre hem daha uzun ömürlü hemde daha dayanıklıdır . Nano Camlar aslında gerçek kırılmaz camlardır.
Ekran koruyucu takan kullanıcıların birçoğu cam içerisinde hava kabarcıkları görüyor. Bu olayın oluşma sebebi montaj esnasında ekranın tam olarak temizlenmemesi ve ekran koruyucunun ekran zeminine yanlış adımlar ile takılmasından kaynaklı oluşuyor.
Çizilmelere, çatlamalara ve darbelere karşı en az dayanıklı olan yerleri olduğu için de ekstra bir korumaya ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle bu cihazları aldığımızda yanında ek olarak mutlaka en az bir ekran koruyucu almayı da ihmal etmiyoruz.
Satın almanız gereken ekran koruyucu aşırı güçlü olmamalıdır ve kırılmaya müsait bir teknoloji olmalıdır. Ekran koruyucu cam, esnek ve kırılgan olmadığında sert bir düşüşte arkasında ki cama zarar verebilir. Dolayısıyla kırılabilir ve zarar görebilir bir yapıda olması gerekiyor.
Seramik Ekran Koruyucu Özellikleri. Çizilmelere karşı daha iyi koruma sağlasa da, tamamen çizilmez veya kırılmazlar. Özellikle yüksek bir darbe veya düşme durumunda bile ekranınız zarar görebilir. Ancak seramik ekran koruyucuları, ekranınızın dayanıklılığını artıran etkili bir koruma sağlar.
Tempered Glass (Temperli cam) camın ince bir tabaka halide gelene kadar ısıtılmasından ve ardından hızla soğutulması işlemi ile yapılır. Bu ekran koruyucular sert bir tabaka şeklindedir, bu sayede ekranınıza uygulaması da çok daha kolaydır.
Kolay yapışıp sökülebilme özelliğine sahip olan gereçler, kişisel aksesuarlar arasında yer alır. Ekran koruyucu markaları renklerine göre değişiklik gösterir. Cihazı uçtan uca kaplayan paneller, yapışma özelliğine sahiptir. Paneller darbeyi dağıtarak filmin kırılmasını önler.
Koruyucu folyolar genellikle kabarcık oluşturur, kenarlardan soyulur, akıllı telefonun görünümünü olumsuz etkiler ve çiziklere dayanamaz.
Bu görevi başarılı bir şekilde yerine getiren ekran koruyucuları tercih edebilirsiniz. Ekran koruyucuların telefona zarar vermediğini, aksine telefona gelecek olası zararlardan koruduğunu bilmeniz gerekir.
Ekran koruyucuyu çıkardıktan sonra ekranı tüy bırakmayan bir temizleme beziyle temizlenip kurulanması gerekmektedir. Cihazdaki toz ve tüy, hava kabarcıklarının başlıca nedenidir.
Bir koruyucunun tempered glass olduğunu anlamanın ilk yolu, camın şeklini koruması ve sert olmasıdır. Sert olması sayesinde koruyucuyu ekranla hizalamak daha kolaydır.
Ekran koruyucu aşırı derecede parçalı kırık ise elinize batmaması için eldiven kullanın. Saç kurutma makinesi ile ekran koruyucuyu kısık ayarda yumuşatın. Kredi kartının kenarı ile yavaşça koruyucuyu kaldırmayı deneyin. Kırılmış olan cam ekran koruyucuyu dikkatli bir şekilde bir bölgeden tutarak yavaşça kaldırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri