Genel olarak ekranın kararması veya titreşim yapması şeklinde ortaya çıkan bir görüntü sorunudur. Bu durum, monitörün güç kaynağından veya monitörün kendisinden kaynaklanabilir. Monitörde dalgalanma sorunu oluşmasına yol açan birincil nedenlerden biri, monitörün güç kaynağının yetersiz olması veya arızalanmasıdır.
Sebep: Ekranı hızlı bir şekilde sildiğinizde veya kaydırdığınızda ya da ekran koruyucuyu kaldırdığınızda ekrandaki sıvı moleküllerin sapmasını etkileyecek ve ekranın gecikmesine, titremesine veya dalgalanma ya da renk üstünlüğü yaratmasına sebep olabilecek statik elektrik oluşur.
Windows'ta ekran titremesi genellikle ekran sürücülerinden kaynaklanır. Ekran sürücünüzü güncelleştirmek için bilgisayarınızı güvenli modda başlatmanız, geçerli görüntü bağdaştırıcınızı kaldırmanız ve ardından sürücü güncelleştirmelerini denetlemeniz gerekir.
Masaüstüne gelip mousenin sağ tuşuna basılarak açılan listede görüntü ayarları olan pencereyi açınız. Bu ekranda karşınıza ekran yönü ile ilgili bölümler çıkacaktır. İstediğiniz yöne döndürebilirsiniz. Eğer normal haline getirmeye çalışıyorsanız da "yatay" şekline getirmeniz yeterli olacaktır.
Başlat düğmesini seçin ve ayarlar yazın. Sistem Ayarlar > Görüntüleme > seçinve Yönlendirmeyi görüntüle seçeneğinin yanındaki açılan listeden bir ekran yönlendirmesi seçin. Sistem Tercihleri > Ayarlar > Görüntü > öğesini seçin ve açılan listeden Yönlendirme etiketli bir ekran yönü seçin.
İlgili 42 soru bulundu
Ekran ayarlarını değiştirin: Ayarları kontrol ederek görüntü kalitesini düzeltmeye çalışın. Ayarlar menüsünde görüntü yenileme hızı, parlaklık ve kontrast ayarları gibi seçenekler bulunabilir. Grafik kartı ayarlarını değiştirin: Grafik kartı ayarlarını kontrol ederek sorunları düzeltebilirsiniz.
Ekranda titreme oluşması telefonunuzda yazılımsal veya donanımsal bir sorun oluştuğunun işaretidir. Bu sorunlar genellikle kullandığınız uygulamalara veya bataryaya bağlıdır. Bu sorun bazen ekranda mürekkep akışına benzer şekiller oluşmasıyla beraber ortaya çıkabilmektedir.
Telefon ekranında yeşil dikey çizgi çıkıyor. Akıllı telefon ekranında çeşitli faktörlerden kaynaklı yeşil çizgiler oluşabilir. Yaygın nedenlerin arasında ekran filmi bağlantısının kopmuş olması, ekranın hasar alması veya işletim sistemi kaynaklı hatalar bulunur.
Bataryaların yanlış kullanımı ile şişmelerin olması, Telefonun yüksekten düşürülmesi, Sert bir cisimle telefon ekranlarında darbe vurulması gibi sebeplerden ekranlarda kaymalar yaşanabilmektedir.
Mürekkep rengi (koyu mavi, mor, siyah) tarzında oluşan lekelenmeler zamanla tüm ekrana yayılır. Tabii ki ilgili alanlarda görüntü olmaz ve dokunmatik alan çalışmaz.
Dokunmatik ekranın kendi kendine hareket etmesi genel olarak ekran değişimi ile çözülür. Servisimize gelmeden önce varsa cihazınızdaki kılıfı çıkararak sorunu tekrar test edin. Ardından cihazınızı yedekleyin ve sıfırlayın. Dokunmatik ekran hala kendi kendine hareket ediyorsa ekran değişimi gerekecek demektir.
Bu tür sorunlar telefonunuz, statik yük birikiminin ekran sinyalini etkileyebileceği kuru ortamlarda kullanıldığında yaşanabilir. Telefonunuz birkaç saniye içinde normale dönecektir. Sorun devam ederse telefonunuzu yeniden başlatın ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.
Android dokunmatik kendi kendine basıyorsa kullanıcıların öncelikle cihazlarını baştan başlatmaları gerekir. Baştan başlatmadan sonra dokunmatik hala kendi kendine basıyorsa o halde yazılım sıfırlaması yapmak iyi bir fikirdir. Sıfırlamadan önce sizin için önemli verilerin yedeklendiğinden emin olun.
Televizyonunuzun ekranında dikey veya yatay çizgiler var ise; Harici cihaz bağlantılarınızı kontrol ediniz. Harici cihaz bağlantılarınızı kestikten sonra sorun devam ediyorsa veya harici cihaz kullanmıyorsanız ürününüzü yetkili servisimiz kontrol etmelidir.
Televizyonunuzda sırasıyla; § Menü - sistem - ekran - gelişmiş ekran ayarları - film modu - kapalı konumuna getiriniz.
İlk olarak telefonun otomatik aydınlatma seçeneğini kapatın ve telefonu bu özellik açık olmadan kullanmaya başlayın. Son zamanlarda telefona kurduğunuz uygulamaları kaldırarak ekranı test edin. Eğer kaldırdığınız bir uygulamanın ardından ekran titremesi sorunu çözüldüyse o uygulamayı tekrar kurmayın.
Telefon ekranını aydınlatmak için pilden gerekli enerjinin alınmadığı durumlarda ekran titremeye başlayabilir. Bunun nedeni kullanılan uygulamaların veya bataryanın gerekli enerji verememesidir. Çözüm olarak, pili telefondan çıkarın. Telefonunuzun pili çıkarılamıyorsa pil bitene kadar hiç kullanmayın.
Tüm titreşimleri kapatma: Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma bölümüne gidin, sonra Titreşim'i kapatın.
Sıvı temasından sonra ekran dokunmatiği kendi kendi basıyor sorunu olabilir. Ser darbe ve baskı sonucu oluşan hasardan kaynaklı dokunmatik bozulabilir. Ekran kırılması veya çatlaması sonucu dokunmatik bozulabilir. Telefon tamirinden sonra yanlış montaj sebebi ile ekran dokunmatiği bozulabilir.
Bazı durumlarda dokunmatik entegresi arızası ekranı kilitledikten sonra ekranı açmanız ile düzelir gibi olsa da tekrardan dokunmatik sorunu başlamaktadır. Bu sorun ile karşılaşan kullanıcıların telefonundaki dokunmatik entegresi arızalı ise ne kadar ekran değiştirirse değiştirsin sorun düzelmeyecektir.
Ekran dokunulmadığı halde tepki veriyor, bir yerlere dokunulmuş gibi davranıyor veya yanlış yerlere dokunuyorsa buna “ghost touch” yani hayalet dokunuş deniyor. Eğer telefonunuzun ekranında böyle bir sorunla karşılaşıyorsanız bu muhtemelen yazılımsal değil, donanımsal bir sorundur.
300 TL - 2850 TL
Profesyonel ve güvenilir Telefon Ekran Değişimi hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Telefon Ekran Değişimi fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
İç ekran değişimi süresi hemen her akıllı telefonda yaklaşık olarak aynıdır. İç ekranın sökülmesi, varsa kırılmadan kaynaklı parçaların temizlenmesi ve cihazın yeni ekranıyla buluşturulması süresi 1 saattir. Bu süre marka ve modele göre 45 dakika da olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri