Aracı kontrol cihazına bağlayan ekspertiz servisi başta motor olmak üzere herhangi bir mekanik aksamda arıza olup olmadığını tespit edebilir. Elde ettiği sonuçlar otomobil arızaları hakkında bilgi verir.
Testte motor gücü, tekerlek gücü, tork değeri, şanzıman aralık ölçümü gibi işlemler incelenir. Bu işlemlerin yanı sıra akü, motor ve radyatörde bulunan yağ oranlarına bakılır. Aracın kayıp güç ölçümü yapılır. Ölçülen değerler sonucunda araçta hasar tespiti olup olmadığı belirlenir ve bir sonraki aşamaya geçilir.
Temel Plus Ekspertiz paketinde boya kaporta kontrolü, fren testi, lift üzerinde araç altı kontrolleri, mekanik kontroller ve lastik kontrolleri gerçekleştirilir. Böylece aracın birçok mekanik aksamı ve dış bölümleri detaylı bir şekilde incelenir.
Oto ekspertiz full paket ile; kaporta boya ekspertiz, araç dış ekspertiz, oto mekanik ekspertiz, motor ekspertiz, yanal kayma kontrolleri, dyno testi, fren testi, oto süspansiyon testi, amortisör kontrolleri, OBD beyin testi ve tramer sorgulama işlemi yapılmaktadır.
Oto Ekspertiz Motor kontrolü ile aracınızın motoru hakkında detaylı inceleme yapılır. Aracınızın motor çalışma sesinden, yağ kaçaklarına kadar tüm parçalar test edilir. Oto Ekspertiz Test sonucunda motorun ne kadar sağlıklı olup olmadığı hakkında bilgi edinmiş olursunuz.
İlgili 21 soru bulundu
Motor performans testi için dinamometre adı verilen özel cihazlar kullanılır. Bu cihazlar motorun performansı sırasında ortaya konulan verileri kayıt altına alır. Alınan kayıtlar daha sonra standart verilerle karşılaştırılır ve rapor haline getirilir. Aynı zamanda grafikler halinde de ölçüm verileri rapora eklenir.
Oto ekspertiz hizmetlerinde özellikle ikinci el araçlarda motorun beygir gücü denen hp gücünün ölçülmesidir. Test aşamasında ortaya çıkan veri, aracın fabrikadan çıktığı zamandaki verileri ile karşılaştırılır. Bu verilerle elde edilen sonuçlar ortalama 80-85 hp olarak ölçülmektektedir.
Bu tür bir işlem için ekspertiz ücret tarifesi 626,13 TL'den az ve 6.261,32 TL'den fazla olmamak üzere tespit edilen hasar tutarının %1'i olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bu hizmetlerin yanı sıra değer kaybı için 375,69 TL, kaza tespit tutanağı tanzim ücreti için de 676,23 TL olarak belirleniyor.
KM Düşürme Yapılmış Aracı Nasıl Anlayabiliriz? KM değeri düşürülmüş bir aracın, km'sinin düşürülmüş olduğunu anlamanın birkaç yöntemi vardır. Bu yöntemler aşağıdaki gibi sıralandırabiliriz; Yöntem : Aracı güvenilir bir oto ekspertiz merkezinde götürerek aracınız için ekspertiz raporu alarak anlaşılabilir.
Yukarıda bahsedilenin aksine tam otomatik vitesli araçlar, yokuşta kayma yaşamazken vites geçişlerinde de yavaşlık yapmaz. Ayrıca oldukça hassas bir vites geçişine sahip olan tam otomatik vitesli araçlarda vites kutusu, şanzıman, debriyaj ve bilgisayarlı destek birimi oto ekspertiz kapsamında yer alıyor.
Belirtmemiz gerekir ki araçta ekspertiz raporunda yer almayan bir ayıp ortaya çıkarsa satıcı ve. ekspertiz bundan müteselsil sorumlu olur. Bunun anlamı şudur, alıcı ekspertiz raporunu hatalı veya yanlış düzenleyen ekspere veya satıcıya başvurabilir yahut her ikisine birden başvurabilir.
Bu rapor, aracın tüm önemli noktalarını inceleyerek aracın gerçek durumu hakkında bilgi sağlar. Oto ekspertiz raporu, aracın motor, şanzıman, fren sistemi, süspansiyon sistemi, elektrik-elektronik aksamı, gövde hasarları ve boyalı bölümleri gibi birçok önemli noktayı kapsar.
Oto ekspertiz de aracın birçok bölümü en ince detayına kadar incelenir. Bu incelemeler teknolojik cihazlarla gerçekleştirilir. Kontroller deneyimli eksperler tarafından yapılır. Oto ekspertiz yaklaşık 45 dakika sürer.
Motor yüzdesi diye bir kavram yoktur. Yani ekspertize aracınızı götürdüğünüzde bu aracın motoru %98 veya %95 gibi terimler kullanıp aracın motoru çok iyi durumda demesi, bu terimler baştan aşşağa yanlış ve hatalı bilgilerdir.
Uzmanlara göre eksper yapılmadan motosiklet alınmaz. Ödeyeceğiniz 400 TL – 800 TL arası motosiklet ekspertiz fiyatları başta size pahalı gelebilir.
Oto ekspertiz süresi aracın yaşı modeli ve hasar durumuna göre değişkenlik gösterebilir standart bir ekspertizde araçlar 5 ana aşamada incelenir ve ortalama 30 dakika işlem süresi vardır. TSE standartlarında oto ekspertiz de ise daha fazla nokta kontrol edildiğinden süre 60 dakika kadar uzayabilir.
Vites pedalı ve ayak peglerine bakın, aşınmışsa uzak durun. Anahtar çok rahat giriyor ve yalama gibiyse km çoktur. Ortalama yılda 10bin km altında kullanılmaz, ona göre de anlaşılabilir.
Araç Kilometresi (km) Nereden Sorgulanır? Araç kilometresini internetten veya SMS yoluyla, şasi numarası ve plaka bilgileriyle sorgulayabilirsiniz: PTT Kilometre ve Muayene Sorgulama sayfasından. 5664'e SMS göndererek.
Araç kilometre göstergesinin düşürülmesi nedeniyle, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezasına hükmedilmektedir. Önemle ifade edilmelidir ki, araç kilometre göstergesinin düşürülmesi nitelikli haller kapsamına girerse, verilecek ceza daha fazladır.
Oto Ekspertiz Raporu Kime Aittir? Ekspertiz raporu, araca ekspertiz yaptırılmasını talep eden ve ekspertiz ücretini ödeyen tarafa aittir. Alıcı ekspertiz ücretini ödediyse raporun sahibi olacaktır.
Standart bir aracın ekspertiz süresi 20 dakika ile 1 saat arasında değişmektedir.
Ekspertiz raporunun hazırlanması ve bankaya teslim edilmesi için en az 2 iş günü geçmesi gerekmektedir. Konut kredisi işlemleri dahilinde son aşama ise ön onay ve ekspertiz sürecinin hemen ardından kredi talebinin yasal olarak onaylanması gelmektedir.
%75 ise motorun 4 te 1 i yani çeğreği ölü vaziyette 4 te 3 ü sağlam demektir. Bu oran %80 ise motorun 5 te 1 i ölü geri kalan 5 te 4 ü sağlam anlamına gelir.
Motor teknolojilerindeki gelişmeler maksimum 150-200 bin kilometreye kadar gidebilen benzinli motorların ömrünü 300 bine kilometreye çıkarırken, en büyük fark dizel motorlarda görüldü. Modern dizel motorlar 500 bin kilometrenin üzerine rahatlıkla çıkabiliyor.
Aracın gerçek beygir gücünü bulabilmek için ruhsatta yazan kW değeri ile 1 kW'a işaret eden birimin çarpılması gerekir. Bu işlemler sonucunda aracın gerçek beygir gücü değerlerine pratik bir şekilde ulaşılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri