Kaza tespit tutanağı TRAMER sistemine yüklendikten sonra, trafik kazası ekspertiz raporu 3 iş günü içinde çıkar.
Oto ekspertiz işleminin süresi, seçilen paketlere göre 20 ile 60 dakika arasında değişebilir. Rapor işlemin bitmesi ardından hazır olur ve tarafınıza sunulur.
Ev veya araba alım-satımlarında ekspertiz raporu genellikle 7 iş günü içinde çıkar.
Standart bir aracın ekspertiz süresi 20 dakika ile 1 saat arasında değişmektedir.
Ekspertiz raporu için geçerli süre konusunda ise ortalama süre 6 ay ile 1 yıl arasında değişmekte. Ancak burada bankaların uyguladığı sistemde, kredi kullanımlarında yeni rapor alınıyor. Ancak bu durumda bazı istisnai durumlarda uygulanuyor.
İlgili 20 soru bulundu
Konut Ekspertiz Raporu Kaç Günde Çıkar? Konut ekspertiz raporu, genellikle 3-5 iş günü içerisinde hazırlanır. Ancak bu süre, inceleme yapılacak konutun büyüklüğü, konumu ve diğer faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Ekspertiz raporu, evinizin gerçek değerini belirlemek için yetkili kişi ya da kurumlar aracılığıyla hazırlanan bir tür analizdir. Bu değer belirlenirken konutun konumu, çevresindeki konutların değeri, büyüklüğü, yaşı ve eğer henüz proje aşamasındaysa inşaatın yüzde kaçının tamamlandığı gibi etkenlere bakılmaktadır.
EKSPERTİZ DE RAPOR HAZIRLIYOR!
Bu tespitler, gayrimenkulün yaşı, lokasyonu, fiziki ve teknik alt yapısı ve binanın teminat altına alınması için engel bir durum olup olmadığını kontrol etmeyi içerir. Ekspertiz raporunun hazırlanması ve bankaya teslim edilmesi için en az 2 iş günü geçmesi gerekmektedir.
İkinci el araç satın alacak kişiler için ise oto ekspertiz süreci oldukça hassas bir süreçtir. Bu sürecin aceleye getirilmemesi gerekir. Gözden kaçacak en ufak bir detay araç satın alacaklar için büyük sorunlara sebebiyet verebilir. Oto ekspertiz ne kadar sürer sorusunun cevabı ise ortalama 45 - 60 dakikadır.
Rapor sorgulama ekranından (https://otorapor.com/Arac/Rapor) eski ekspertiz raporunuza ulaşabilir, satın almayı düşündüğünüz araç daha önce otoraporlandıysa bu aracın eski ekspertiz raporunu sorgulayabilirsiniz. Sorgulama sonucunda aracın raporunu dijital olarak saklayabilirsiniz.
Oto ekspertiz yaklaşık 45 dakika sürer.
Oto ekspertiz yaklaşık olarak 30 dakika ile 60 dakika arasında tamamlanmaktadır. Bayilerimizdeki yoğunluk bu süreye etki edebilir. Dolayısıyla Randevu alarak bayiye gitmenizi öneririz.
Bu tür bir işlem için ekspertiz ücret tarifesi 626,13 TL'den az ve 6.261,32 TL'den fazla olmamak üzere tespit edilen hasar tutarının %1'i olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bu hizmetlerin yanı sıra değer kaybı için 375,69 TL, kaza tespit tutanağı tanzim ücreti için de 676,23 TL olarak belirleniyor.
Belirtmemiz gerekir ki araçta ekspertiz raporunda yer almayan bir ayıp ortaya çıkarsa satıcı ve. ekspertiz bundan müteselsil sorumlu olur. Bunun anlamı şudur, alıcı ekspertiz raporunu hatalı veya yanlış düzenleyen ekspere veya satıcıya başvurabilir yahut her ikisine birden başvurabilir.
Alıcı satıcının kusuru dışında kefiyen alımdan vazgeçerse bu durumda satıcıya ekspertiz masrafını ödemesi gerekir. Yine alıcı farklı bir servisten ekspertiz raporu almak isterse bu durumda da masrafları kendisinin karşılaması gerekir. Bu durumlar haricinde sorumluluk tamamen yetkili bayiye aittir.
Oto ekspertiz işleminin geçerlilik süresi seçilen paketlere göre 24 saat ve 3 ay 5000 km arasında değişmektedir.
Tıpkı ikinci el araç alım satımda olduğu gibi sıfır araç ticareti öncesinde de ekspertiz yapılması önerilir. Araçların durumu hakkında fikir almak, bayiden almadan önce herhangi bir kusuru var ise farkında olmak için oldukça önemlidir. Genellikle bayiler tarafından da bu hizmet verilmektedir.
Firmalar hafta sonu mesaiye kaldıklarında genelde hafta içinden sarkan işlemlerin toparlanması amacı ile mesai yaparlar. Yeni bir ekspertiz talebi geldiğinde bu talepler haftanın iş günlerinde işleme alınmaktadır. Tapu Eksperi pazartesi-cumartesi günleri arasında haftanın 6 günü hizmet vermektedir.
Ekspertiz raporu, konut değerleme uzmanları ya da gayrimenkul değerleme uzmanları tarafından oluşturulur. Bankalar artık eksper çalıştırmadığı için ekspertiz raporu gayrimenkul değerleme şirketleri tarafından yapılmaktadır.
Ekspertiz raporunun ücreti, satış işleminin alıcıdan kaynaklanan bir nedenle gerçekleşmemesi durumunda alıcı, diğer hallerde yetki belgesine sahip işletme tarafından ödenir. Nitekim, ekspertiz incelemesi yapılmış olsa dahi, ekspertiz raporunda belirtilmemiş ayıplar çıkmaktadır.
Bu süreç maksimum 3 işgünüdür. Ekspertiz sonucuna göre kullanılabilecek kredi tutarı netleşir.
Oto ekspertiz raporunda dikkat edilmesi gereken unsurlar motor ve taşıyıcı aksam üzerinde hasar olup olmadığı ve kaporta durumunun ne olduğudur. Genellikle kaporta aksamında çürük olması, motor bloğunda sorun olması, yağ eksiltmesi, motorda üfleme gibi unsurlara dikkat edilmelidir.
Testte motor gücü, tekerlek gücü, tork değeri, şanzıman aralık ölçümü gibi işlemler incelenir. Bu işlemlerin yanı sıra akü, motor ve radyatörde bulunan yağ oranlarına bakılır. Aracın kayıp güç ölçümü yapılır. Ölçülen değerler sonucunda araçta hasar tespiti olup olmadığı belirlenir ve bir sonraki aşamaya geçilir.
Ekspertiz raporu, bir uzman ya da uzman ekibinin, bir konu hakkında detaylı inceleme, analiz ve değerlendirmelerini içeren resmi bir rapordur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri