Ekstrede hıc bır zaman urunun ısmı gozukmez,sadece alısverıs yapılan magazanın,dukkanım,marketın ısmı yazar.
Bankanızdan yaptığınız finansal işlemleri belirli bir dönem dahiline indirgeyerek banka masraflarınızı, gelen-giden tutarını, kredi ödeme masrafınızı ayrıca EFT masraflarınızı da görebileceğiniz hesap özetidir.
Güncel faiz oranları hesap özetinizin ön yüzünde yer almaktadır. Hesap özetinde belirtilen faiz oranları BSMV ve KKDF hariç aylık faiz oranlarıdır. Faiz oranlarında değişiklik olması halinde, hesaba konu tarihler için ilgili tarihlerde geçerli olan faiz oranları kullanılarak faiz hesaplanır.
Borç kayıtları, dönem boyunca kredi kartı ile yapılan tüm harcamaları, ödemeleri ve nakit avans olarak çektiğiniz tutarları kapsar. Alacak kayıtları ise hesap kesim tarihinden önce, dönem içerisinde kredi kartınızın hesabına yatırdığınız parayı ifade eder.
Kredi kartı kullanıcısının bir dönem içinde yaptığı alışverişler "hesap ekstresine" belli tarihlerde aktarılır. Bir aylık dönemi kapsayan bu ekstre dönemindeki tüm harcamalar hesap ekstresine yansıtılır ve kredi kartı sahibi o dönem içinde kredi kartından dolayı olan borcunu görebilir.
İlgili 39 soru bulundu
Diğer bir deyişle kredi kartı borcu ödenmezse borçlunun banka hesaplarına, taşınmazlarına ve evine icra gelebilir. Bu aşamada kişinin ikamet adresi geçerli olduğundan borçlu ailesi ile yaşıyorsa icra, ailesinin de bulunduğu eve gelir. Haciz işlemi yalnızca kredi kartı borçlusunun eşyalarına uygulanır.
Kredi kartı borcunuzun asgarisini ya da tamamını ödeyemediğinizde öncelikle borcunuza kredi kartı geç ödeme faizi uygulanmaya başlar. Bir takvim yılı içerisinde, borcunuzun asgari ödeme tutarını üç kez ödemezseniz kartınız nakit kullanımına kapatılır. Üst üste üç kez borcunuzu ödemezseniz de kartınız tamamen kapatılır.
Sadece Asgari Borcu Ödemek Kredi Notunu Düşürür mü? Borcun sadece asgari tutarının ödenmesi durumunda, kredi notu hesaplama sistemi tarafından ödemenin gerçekleştiği göz önüne alınır ve kredi notu düşmez.
Kredi Kartı Devreden Bakiye (Son Ekstreden Kalan Borç)
Devreden bakiye, bir dönem önceki hesap özetinden kalan borcun bir sonraki döneme aktarılmasına yani devredilmesidir.
Kredi kartı hesap özetinizde diğer adıyla kredi kartı ekstrenizde birçok bilgi yer alır. Güncel borç olarak adlandırılan toplam borç tutarı, bir dönem içinde tarafınızdan yapılan taksitli ve taksitsiz harcamaların tutarını ifade eder. Son ödeme tarihi ise ilgili borç tutarının ödenmesi için verilen son tarihtir.
Kredi kartı borcu toplam borcunuzu ifade eder. Dönem ekstresi ise o aylık yapılan ve hesap kesim tarihinden önceki harcamaları ve ödemeleri anlatır. Aradaki temel fark budur. Online kredi kartı ekstresi ile dönem borcu ve toplam borçlarınızı kontrol edebilirsiniz.
Kredi kartınızın her ay asgari tutarını ödemenize ilişkin yasal bir engel yoktur. Ancak asgari ödeme yaptığınızda kalan borcunuz bir sonraki aya devreder. Devir esnasında ise akdi faiz uygulanır. Sürekli asgari tutar ödediğinizde katlanarak büyüyen bir borç oluşur ve bu borcu kapatmanız çok uzun sürebilir.
Kredi Kartı Asgari Ödeme Yüzde Kaç? Kredi kartı asgari ödeme yüzdesi 09.06.2022 tarihinde BDDK tarafından; limiti 25 bin TL'nin altında olan kredi kartları için %20, limiti 25 bin TL'nin üzerinde olan kredi kartları için %40 olarak belirlenmiştir.
İnternet ve Mobil Bankacılığı Kredi Kartı Borç Öğrenme
Müşteri numarası ya da T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile internet ya da mobil bankacılığa giriş yapılır. Kredi kartı seçeneğine tıklanır. Kredi kartı menüsünde; kart ve limit bilgileri ile son ekstre gözlem seçeneği ile kredi kartı borcu öğrenilir.
Peki bankacılık alanında sıkça kullandığımız ekstre ne demek? Kelime anlamı olarak “döküm” anlamına gelmektedir. Hepimizin bildiği ve yaygın olan banka ekstreleri kredi ya da banka kartlarının aylık kullanım özetini içermektedir. Çoğunlukla firmaları ilgilendiren ekstre türü ise cari ekstredir.
Ancak mükellefler ticari faaliyetleri ile ilgili olsa dahi kredi kartı slipleri veya ekstreleri ile belgelendirilmiş olan harcamalarını gider olarak dikkate alamayacaklardır.
Kredi kartı borcunuzun son ödeme günü geçtiğinde borcunuz için gecikme faizi uygulanır.
Hesap kesim tarihinizden önce borcunuzu ödemek istiyorsanız bunun avantajı, karttaki harcama limitinizin artacak olmasıdır. Yatırdığınız tutar borçtan düşecek, yine hesap kesim tarihinde ödemeniz gereken borç azalacaktır. Bazı bankalar erken ödeme yapan kişilerin hesabına artı para puan tanımlar.
Ekstre erteleme ile kredi kartı son dönem ekstre borcunun, en az asgari tutarının ödenmesi sonrasında kalan ertelenebilir borç tutarını işlem tarihinden itibaren aylık %2,81 faiz oranı üzerinden 3 aya kadar erteleyebilir; 12 aya kadar taksitlendirebilirsiniz.
Ekstre taksitlendirme, asgari ödeme, erken kapama vs vs bu gibi işlemlerin hiçbiri kredi notunuzu düşürmez.
Kart limiti 20.000 TL ve dönem borcu 4.600 TL olan bir kredi kartının aylık asgari ödeme tutarı ekstrenin %20'sidir. Buna bu kart ekstresinin 4600 x 0,20 = 920TL'si asgari ödeme tutarıdır. Tam tutarlarla hesaplama yapmak için yukarıdaki hesaplama modülü kullanılmalıdır.
Bu değişiklikle birlikte limiti 25.000 TL altında olan kart sahiplerine asgari ödeme oranı %20 olarak uygulanmaktayken, limiti 25.000 TL ve üzerinde olan kart sahiplerine ise %40 olarak uygulanmaktadır.
Mesela sizin borcunuz karşısında alacaklı taraf icra takibi başlatsın. Eğer 10 yıl içerisinde bir işlem yapılmaz ise borcunuz düşer. Eğer ki 1 yıl içerisinde hiçbir işlem yapılmayan ve takipten düşen icra dosyası için karşı taraf yenileme başvurusu yapar ise dosya aktifleşir ve zamanaşımı süresi durur.
Kredi kartınız ile yaptığınız bir harcamayı ekstre kesim tarihinden önce cep şube ya da internet şube üzerinden genelde vade farkı ödeyerek taksitlendirebilirsiniz.
Hesap kesiminden itibaren 10 gün sonra yani son ödeme tarihinde kart borcunuzun asgari tutarının ödenmesi gerekir. Ancak öncesinde borcunu ödemek isteyenlerin avantajı, karttaki harcama limitinin artmış olmasıdır. Yatırılan tutar borçtan düşecek, yine hesap kesim tarihinde ödenmesi gereken borç azalacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri