Direkt olarak e-Nabız üzerinden de giriş yapılabilir. e-Nabız mobil uygulaması ya da www.enabiz.gov.tr internet sitesine girilir. Açılan sayfaya kimlik numarası ve şifre bilgileri girilir. "Sonuçlar" ya da "Tahlillerim" menüsüne girilerek istenilen kan tahlili sonuçları görüntülenebilir ve PDF olarak indirilebilir.
Önce bir bakın; PDF dosyası varmı? PDF dosyası yüklü ise gözükmesi gerekiyor. Gözükmüyorsa tekrar hastaneye gitmeniz gerekiyor; oradaki memurlardan (başhekimlik sekreterinden imza aldığımız kısım) düzeltebilirsiniz. E-Devlette Sisteme atılmamış demektir.
e-Nabız'dan tahlil sonuçlarını öğrenmek isteyenler T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile uygulamaya giriş yaptıktan sonra ekranın alt kısmında yer alan "Akıllı Asistan" bölümünden "Tahlillerim" butonuna tıklayarak geçmiş ve güncel tahlilleri görüntüleyebiliyor.
T.C.
Kimlik No ve E-devlet şifresi ile sisteme giriş yapmalısınız. Bilgilerinizi girdikten sonra açılan e-Devlet sayfanızda bulunan arama motoruna "Tahlillerim" yazmalısınız. Ve açılan sayfaları takip ederek tahlil sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz.
Bütün üniversite ve devlet hastanelerinde, aile hekimliklerinde, özel hastanelerde hastalara uygulanan bütün tahlil ve tetkikler e-nabız sistemi üzerinden görünebilir.
İlgili 17 soru bulundu
MHRS Tahlil Sonucu Sorgulama İşlemi Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde giriş yaptıktan sonra, hangi hastanede tahlil yaptırdıysanız o hastaneyi seçerek, hastanenin ilgili tahlil sonuçları sayfasında size verilmiş olan randevu sonuç bilgileriniz ile sisteme tekrar giriş yaparak tahlil sonucunuzu öğrenebilirsiniz.
- İdrar tahlilleri genel olarak aynı gün ya da ertesi gün içerisinde sonuç verir. - Kan tahlil sonuçları en geç iki iş günü içinde sisteme düşerken daha detaylı bir analiz istenmesi durumunda bu süre bir haftayı hatta bazen birkaç haftayı bulabilir.
Sağlık Bakanlığına bağlı bütün kuruluşlarda yapılan tahlillerin sonuçları, E-Nabız uygulamasına düşer. Sağlık ocağı tahlil sonuçları, doğrudan sağlık ocağına gidilerek de öğrenilebilir.
E-Nabız'da tahlil sonucunuzu göremiyorsanız bu durumun iki sebebi olabilir: Sayfadaki tarih aralığı değerlerini boş bırakmış ya da yanlış girmiş olabilirsiniz. Tahlillerinizin bulunduğu sayfadaki tarih aralığını, tahlil yaptırdığınız günü kapsayacak şekilde güncelleyerek tekrar sorgulama yapmayı deneyin.
Kan verdiniz ve sistemde kan sonuçlarınızın karşısında değer dışı referans yazıyor ve bu kırmızı kutucuk içinde yer alıyorsa burada olması gereken değerin dışında bir değer olduğunu sizlere belirtmektedir.
e-Nabız uygulamasını kullanmak isteyenlerin, "https://www.enabiz.gov.tr" sitesinde yer alan "E-Devlet ile Giriş" sekmesine girmeleri ve e-Nabız uygulamasını aktif etmeleri gerekmektedir. Kullanıcının onay vermesi ile eğer akıllı telefon destekliyorsa uygulama telefona iner ve kişi rahatlıkla kullanıma başlayabilir.
Kişisel E-nabız hesabınıza giriş yaptıktan sonra Görüntülerim bölümünden tüm hastanelerde çektirdiğiniz radyoloji görüntülerine ulaşabilirsiniz.
İdrar Kültürü Sonucu Kaç Günde Çıkar? Hastalar, yaptırdıkları tahlillere E-nabız'dan rahatlıkla ulaşabilir.
Ücretsiz Acrobat Reader yazılımıyla PDF dosyalarını görüntüleyebilir, imzalayabilir, PDF'lerde iş birliği yapabilir ve PDF'lere açıklama ekleyebilirsiniz.
Aile hekimi tarafından sağlık ocağında ya da hastanede yapılan tüm tahlillerin sonuçları çıktığı anda e-Nabız ekranında görünür. Ancak testlerin türüne, tetkikin türüne, tahlil sebebine göre sonuçların çıkma aralığı değişiklik gösterebilir.
Referans dışı terimi değer aralığının bulunamaması anlamına gelmektedir. Kan tahlili yaptıran kişiler bazı değerleri için referans dışı detayını görmektedir. Bu durum ölçülen değeri normal dışında olduğunu gösteren ya da ölçülemeyen anlamlarını taşımaktadır.
Gizleme işlemi yalnızca kendi profiliniz için geçerli olur; gizlenen veriler ilgili sağlık tesisinin veya Bakanlığın sunucularından silinmez. Gizlenen verilerin profilinizde yeniden görüntülenmesi için size en yakın İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile başvurmanız gerekir.
Hastaneye gitmeden biyopsi sonucunu öğrenmek için yapacağınız ilk şey internet üzerinden e-nabız sistemine giriş yapmaktır. Bunun için T.C. kimlik numaranız ve oluşturduğunuz şifre yeterli olacaktır. E-nabız sistemine giriş yaptıktan sonra tahlillerim menüsünde biyopsi sonucuna ulaşabilmeniz mümkündür.
"Hasta, sağlık durumu ile ilgili bilgiler bulunan dosyayı ve kayıtları, doğrudan veya vekili veya kanuni temsilcisi vasıtası ile inceleyebilir ve bir suretini alabilir. Bu kayıtlar, sadece hastanın tedavisi ile doğrudan ilgili olanlar tarafından görülebilir."
MHRS Tahlil Sonucu Sorgulama İşlemi Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde giriş yaptıktan sonra, hangi hastanede tahlil yaptırdıysanız o hastaneyi seçerek, hastanenin ilgili tahlil sonuçları sayfasında size verilmiş olan randevu sonuç bilgileriniz ile sisteme tekrar giriş yaparak tahlil sonucunuzu öğrenebilirsiniz.
Türkiye'de bin 200 hastane arasında sadece 17 hastanede bulunan HIMS 6 Dijital Hastane Belgesi'yle artık MR, Tomografi ve Patoloji sonuçları hastalara SMS yoluyla bildiriliyor. Cep telefonlarına indirilecek uygulama ile bütün laboratuar sonuçları, radyoloji sonuçları raporlarıyla birlikte alınabilinecek.
Sağlık ocağında yaptırılan kan tahlili ertesi gün alınabilir. Ancak bunun için kan örneği vermeye saat 12.00'dan önce bir saatte gidilmelidir. Genellikle sağlık ocaklarında ve devlet hastanelerinde öğleden önce kan alımı yapılmakta. Özel hastanelerde yapılan kan tahlilleri en geç iki gün içinde sonuçlanır.
Kan ve idrar tahlili sonuçlarını öğrenmek isteyenler ortalama kaç gün beklemeleri gerektiğini merak ediyor. Devlet, üniversite, özel hastane veya sağılık ocaklarında tahlil verilebiliyor. Tahlil sonuçları genellikle 1-2 gün içerisinde çıkabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri