Ameliyathane şartlarında ve genel anestezi altında yapılır. Koltuk altından 0,5-1 cm'lik bir veya iki adet küçük kesi açılarak özel aletler ve kamera yardımı ile yaklaşık 30 dakikada tamamlanır. Bu sayede el, koltuk altı ve yüz terlemesi aynı seansta tedavi edilebilir.
Vücudun bir tarafına bu işlemi yaptıktan sonra, cerrah diğer tarafta da aynı şeyi yapabilir. Ameliyat yaklaşık 1 ila 3 saat sürer. ETS ile bölgesel terleme tedavisinde başarı oranı, bölgeye göre değişmekle birlikte, yaklaşık olarak %98 civarındadır.
ETS ameliyatını hangi bölüm yapar? ETS (Endoskopik torasik sempatİkotomi) ameliyatını göğüs cerrahisi bölümünde, Göğüs Cerrahisi uzmanları tarafından gerçekleştirilir.
Klipsli ETS ameliyatının olası riskleri ve yan etkileri nelerdir? Klipsli ETS ameliyatının en yaygın yan etkisi, tipik olarak bacaklar, karın ve / veya sırtın terlemesi şeklinde ortaya çıkan telafi edici terlemedir. Telafi edici terleme bildirildiğine göre ETS prosedürü geçiren hastaların yaklaşık% 40'ında görülür.
Aşırı terleyen bölgeler, genel olarak el, ayak, yüz ve koltuk altı şeklindedir. Fakat söz konusu terlemenin gerçekleştiği zaman gece ise veya kişi genel itibari ile terliyor ise bu sefer göğüs cerrahisine başvurması gerekmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
El Terlemesi Psikolojik mi? Buna “evet” cevabı verilebilir, çünkü avuç içlerindeki aşırı terlemenin en yaygın sebebi, stres ve kaygıdır. Stres seviyenizi dengelemek için en iyi yöntemlerden biri, yoga veya meditasyon yapmaktır.
Koltuk altı terleme tedavisi uygulamasının tıbbi açıdan bir zararı bulunmamaktadır. Uygulama ile koltuk altından terlemenin kesilmesi herhangi bir sorun yaratmaz.
Terleme tedavisinde kesin çözüm sağlayan tek yöntem ise cerrahidir. Koltukaltı terlemelerini önlemek için koltukaltı derisi cerrahi olarak çıkarılabilir ya da liposuction uygulanabilir.
Terleme yaşayan kişiler ilk aşamada dermatolojiye başvurabilir. Ancak aşırı terleme ve gece terlemesi yaşayan kişilerin göğüs cerrahisine başvurması ve tedaviye başlanıp gerekirse cerrahi tedaviye başvurulması gerekir.
Koltuk altında, el ve ayakta birçok farklı sebepten meydana gelen aşırı terlemeyi önlemek için toksin ile tedavi yöntemi günümüzde oldukça yaygın hale gelmeye başlamıştır. Bu yöntem, terlemede aktif olan bölgelere (derinin 2-3 mm altına) az miktarda toksin enjeksiyonu (botoks) uygulanarak yapılır.
Düzce'de yaşayan 17 yaşındaki Muhammet Yücebaş hastanemizde geçirdiği Endoskopik Torasik Sempatektomi (ETS) ameliyatı ile terleme sorunundan kurtuldu.
Sık olarak botoks veya ameliyatla aşırı el terlemesi tedavi edilmektedir.
El, koltuk altı ve ayakların aşırı terlemelerinde esas ve kalıcı tedavi; minimal bir cerrahi girişim yöntemi olan, Endoskopik Torakoskopik Sempatektomidir (ETS). ETS %100'e yakın başarıya sahiptir.
El Terlemesi Botoksu Zararlı Mıdır? El terleme botoksunun zararı yoktur.
Bazılarında 35-40 yaşından sonra biraz azalsa da hayat boyu devam eder. Stres, heyecan gibi duygusal durumlar tetikleyici olarak başlatabilir. Genellikle uykuda olmaz, uyandıktan bir süre sonra başlar. Sadece ellerde olan, iki taraflı ve eşit şiddette aşırı terleme başka bir hastalığa bağlı değildir.
Teresonun ciddi bir yan etkisi yoktur. Çok hafif olarak kaşınma ve olabilir. Bu etkiler,kısa süre sürmekle birlikte bir süre sonra tamamen geçer. Tereson özel spreyli şişesiyle az miktarda kullanıldığı için uzun süre yeterli olacaktır.
2006 yılında araştırma ve üretim çalışmalarına başlanan TERESON 2008 yılında Türkiye' deki ilk terleme önleyici ürün olarak kullanıcılarıyla buluştu.
Driclor - Aşırı Terleme Önlenebilir. Driclor, koltuk altı ile el ve ayaklarda aşırı terlemeyi önlemeye yardımcı olur.
“Aşırı terleme için hangi doktora gidilir ya da aşırı terleme hangi bölüm bakar?” sorusuna cevap arayanların göğüs cerrahisinden randevu alması gerekmektedir.
DR. TAMER VARDALOĞLU: Vücudumuzda yaklaşık 5 milyon ter bezi var ve bu sayı herkeste eşit olarak bulunuyor. Bu nedenle yaş, cinsiyet gibi ayrımlar gözetilmiyor. Ancak kilolu insanlarda, şeker hastalığı olanlarda, tiroid bezi fazla çalışanlarda daha fazla terleme görülüyor.
Ellerin terlemesi psikolojik olabileceği gibi fizyolojik olarak da ortaya çıkmaktadır. Aşırı stres, endişe hali, sinirlilik gibi hallerde psikolojik olarak oluşmaktadır. Ter bezlerinin aşırı çalışması durumunda ise; fizyolojik olarak meydana gelmektedir.
Terleyen ellerin nedenlerinden biri de vücuttaki magnezyum eksikliği olabilir. Magnezyum, ter bezi aktivitesini kontrol etmeye yardımcı olur, bundan dolayı beslenmenize magnezyum bakımından zengin besinler ekleyebilirsiniz.
Genetik temeli olduğu düşünülür ve el terlemesi olan ailelerde yüzde 40-50 oranında görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri