Ayrıca bazı kozmetik ürünler, kıyafetlerin koltuk altı kısımlarında kalıcı lekelere neden olabilir. Bu ürünlerin yerine çamaşır deterjanı, karbonat ve sirke kullanılabilir. Bunun dışında esansiyel yağlar kullanmak da diğer bir seçenektir. Elma veya beyaz sirken bir pamuğa dökülerek koltuk altı temizliği yapılır.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
LİMON KÜRÜ Limon, antiseptik özelliği sayesinde zararlı bakterilerin oluşmasını önler. Bir adet limonu iyice sıkın ardından ped pamukla koltuk altınıza sürün, kötü kokuyu azaltmasının yanı sıra terden kararan koltuk altının rengini de düzenler. Limonu sürdükten 15 dakika sonra ılık su ile durulamayı unutmayın.
Polyester kumaş kokusu, kuru temizleme ve buharlı işlem yapılarak ve gerekirse bu işlemler tekrarlanarak kumaştan giderilir. Ayrıca, bu kokular, polyester kumaş dokularından giderilmediğinde lifler üzerinde daha da birikir ve zamanla leke, sararma gibi istenmeyen görüntülere neden olurlar.
İlgili 17 soru bulundu
Koltuk takımı kumaşından kaynaklanan bir koku varsa kumaş temizleyici spreylerden yararlanılabiliyor. Ardından mobilyanın bulunduğu odayı havalandırılarak kumaş kokusundan kurtulabilirsiniz. Sunta veya ahşap gibi malzemelerden üretilen mobilyalarda vernik gibi koruyucu maddelerin kokuları yer etmiş olabiliyor.
Bazı kumaşlar, yıkandıktan sonra bile ter kokmaya devam eder. Uzmanlar, vücut kokunuzun polyester gibi belirli tekstil ürünlerine nüfuz ettiğini, çünkü bunların hidrofobik, yani yağ bazlı olduklarını ve bu tür maddeleri çektiğini ortaya çıkardı.
Terde kötü koku oluşması, koltuk altı kokması gibi problemler bakterilerden kaynaklanır. Bu bakteriler bilinen zararlı bakteriler değildir. Bakteriler ter sıvısından beslenerek bazı atıklar ortaya çıkarır. Bu atıklar kötü ter kokusuna asıl sebep olan unsurlardır.
Karbonat
Birçok temizlik alanında son derece etkili olan karbonat ile ter kokusundan da kurtulmanız mümkündür. İki koltuk altınıza yetecek kadar karbonat ve limonu bir kap içerisinde hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız karışımı koltuk altlarınıza sürüp 10 dakika kadar beklettikten sonra durulayın.
Ayak terlemesi ve ayak kokusunu gideriyor
Bunu önlemek için pudra kullanabilirsiniz. Bir miktar pudrayı çorabınızın içerisine dökerek, teri emmesini sağlayabilirsiniz. Ayakkabı içinde oluşan kötü kokuyu da engelleyen pudrayı ayakkabınıza dökerek kullanın.
Bir kaseye elma sirkesi dökün ve bir parça pamuğu elma sirkesine batırarak koltuk altınıza uygulayın. Bu, cildin pH'ını azaltacak, böylece koltuk altı kokusunu ortadan kaldıracaktır. Alternatif olarak, su ve elma sirkesini bir sprey şişesine doldurup karıştırarak kendize doğal deodorant yapın.
Elma sirkesini duş aldığınız suya ekleyerek koltuk altınıza uygulayarak koltuk altı kararmasını engelleyebilirsiniz. Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder.
Bir kova suya bir kaşık yumuşatıcı ve iki kaşık sirke ekleyerek kuruya yakın bezle durulama yapabilirsiniz. Sirkenin kokusu uçacak ve geriye yumuşatıcının kokusu kalacaktır. Koltuklarınızı süpürüp, silip, duruladıktan sonra en az 8 saat kurumasını beklemelisiniz.
Giysi dolaplarının içi zamanla kötü kokmaya başlar. Giysi dolapları, evde rutubet varsa ya da giysilerinizi havalandırmadan koyarsanız oluşur. Kötü kokuyu gidermek için belli aralıklarla gardrop temizliği yapmak gerekir.
Aşırı terleme sorunu ile karşı karşıya gelen kişiler farklı doktorlara gidebilmektedir. Fakat genel olarak aşırı terleme sonucunda gidilmesi gereken doktor, dermatoloji uzmanı ya da göğüs cerrahi doktoruna başvurmak gerekmektedir.
Deodorant kullanmak, terinizin kokusunu öldürmenize yardımcı olur. Temiz kokmak ve hissetmek için gün içinde deodorantınızı tazelemeyi ihmal etmeyin. Bu tarz yiyecekler vücuttaki kötü kokuyu yoğunlaştırabilir. Bu durumda, bunun yerine sebze ve meyveler tüketmek daha iyidir.
Parfüm ise ter kokusu giderici özelliğe asla sahip değildir. Bu yüzden kesinlikle temiz tene kullanmalısınız. Sıktığınız parfümün tek bir özelliği vardır o da sadece etrafa güzel koku vermek.
- Parfüm, vücudun her yerine uygulanabiliyor. En güzel kokuyu en yoğun şekilde vermesi için ise özellikle nabız bölgelerine sıkılması öneriliyor. Ancak deodorantın yüksek terleme yapan bölgelerde kullanılması çok daha iyi sonç veriyor. Özellikle de koltuk altlarına.
Derideki kokulu (apokrin) ter bezlerinin çoğu kasıkta, koltuk altlarında ve meme uçlarının çevresinde bulunur. Apokrin bezleri temel olarak vücut kokusundan sorumludur, çünkü ürettikleri ter protein bakımından yüksektir ve bakteriler tarafından kolayca parçalanabilir. Bu parçalanma sonucu da “vücut kokusu” oluşur.
Koltuk altı neden kokar? Koltuk altı kokusunun sebepleri terleme bezlerinin çalışması ve vücuttan sıvı atılmasının sağlanması doğal bir süreçtir, ancak koltuk altında bulunan bakterilerin temizlenmemesi durumunda bu alanda koku oluşumu meydana gelmektedir.
Semenin (meni) kokusu prostat bezinin salgıladığı spermin oksidasyonundan dolayı "at kestanesi çiçeği" gibi koktuğu düşünülüyor. Semen sitrik asit, serbest amino asitleri , früktoz , enzimler, fosforil, prostaglandin , potasyum ve çinko içerir.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir. Bunun dışında sirke ve amonyak gibi ürünler kullanılarak da kokunun giderilmesi mümkündür. Genel bir yıkama yapılamayacaksa ter kokusu sinen alanlara özel uygulama yapılabilir.
Kıyafetlerim neden kötü kokuyor
Çeşitli tekstiller ve malzemelerin gözenekli yüzeyleri nedeniyle kokuları hapsetme olasılığı daha fazladır. Genellikle başlıcaları polyesterdir, bu nedenle pamuk gibi daha fazla nefes alabilen bir kumaş tercih edin. Kıyafetler vücut kokusuna maruz kalır ve bu lifler arasında hapis olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri