İnternet Üzerinden Elektrik Aboneliği
Tüketim noktasının bağlı bulunduğu bölgede görevli olan elektrik tedarik şirketinin web sayfasına girerek online işlemler kısmından online elektrik aboneliği, online elektrik abonelik iptali ve online elektrik fatura ödeme işlemleri yapabilirsiniz.
Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
Ayrıca Enerjisa İşlem Merkezlerinden nakit veya kredi kartı ile ödeme gerçekleştirebilirsiniz. Bu kanaldan kredi kartınız ile yapacağınız taksitli ödemelerinizde bankanızın uyguladığı komisyon bedelleri yansıyabilmektedir.
1kW mesken için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 37,6 TL güvence bedeli alınır. 5kW mesken için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 188 TL güvence bedeli alınır. 1kW ticarethane için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 106,9 TL güvence bedeli alınır.
İlgili 41 soru bulundu
Bendine göre depozito yani güvence bedelinin tamamının nakden ödenmesi esastır. Ancak abonenin talebi halinde, tedarik şirketinin de onayıyla iki eşit taksit şeklinde faturaya yansıtılarak tahsil edilebilmektedir.
İlgili evraklar dağıtım şirketine ibraz edildikten sonra abone olmak isteyen kişiden abonelik depozito ücretini yatırması istenir. Bu ücret her yıl güncellenmektedir. 2023 yılı için elektrik abonesi depozito ücreti 644.5 TL olarak belirlenmiştir.
E-devlet şifreniz ile e-devlet portalına giriş yapın. Arama bölümüne "elektrik yardımı ile fatura ödeme" yazın. İlgili menüye tıklayarak karşınıza çıkan fatura bilgilerinin doğruluğunu kontrol edin. İlgili faturayı seçerek sağ üstte bulunan "fatura öde" yazısına tıklayın.
Anlaşmalı elektrik dağıtım şirketleri adına elektrik faturası ödemelerinizi PTT işyerlerinden yapabilirsiniz. Ayrıca Pttmatikler ile posta çeki hesap sahibi müşterilerimizce İnteraktif Posta Çeki Hesabı (İPÇ) sisteminden PTT işyerlerine uğramadan da ödeme yapabilirsiniz.
Abonelik sırasında verdiğiniz 'Nakit Güvence Bedeli'nin değerlenmiş hali, eğer varsa borcunuz ile mahsup edildikten sonra, portföye geçişinizin ardından talep ettiğiniz veya edeceğiniz ödeme yöntemine uygun olarak en geç 5 (beş) iş günü içerisinde tarafınıza iade edilecektir.
Güvence bedeli ödemesini taksitlendirebilir miyim? Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği 27. Madde 2. bendinde belirtildiği üzere; nakit olarak verilecek güvence bedelinin tamamının peşin olarak verilmesi esastır. Talebiniz halinde, güvence bedeli iki eşit taksitte tahsil edilir.
E-devlet üzerinden elektrik aboneliği açmak için öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Sonrasında açılan sayfada bulunduğunuz bölgenin elektrik şirketinin adını yazarak Bireysel Abonelik Başvurusu bölümüne ardında da “Yeni Başvuru” butonuna tıklayabilirsiniz.
Bu maddeye göre; İmar yerleşim alanında 24 saat içerisinde, İmar yerleşim alanı dışında 48 saat içerisinde, elektriğiniz açılır.
Abonelik başvurularınızı fiziki hizmet noktalarımızdan yapabileceğiniz gibi online kanallarımız üzerinden de dilediğiniz yerden kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Aboneliğinizi başlatmak için bağlantı anlaşması ve perakende satış sözleşmesini imzalamanız yeterlidir.
Abone olmak istenilen yer ve evraklar kontrol edilir. Abonelik sözleşmesi SMS/e-posta ile iletilir ve tek tıkla onaylanır. Güvence bedeli tahsil edilir. 2 gün içinde elektriği açılır.
Kira kontratı yok ise kira kontratından dolayı mal sahibi ile aralarında çıkabilecek her türlü sorumluluğun kendisine ait olduğuna dair yazılı beyan ile birlikte ikametgah senedi Güvence bedeli ve damga vergisi tahsil edilir. Enerji kesik ise açma bedeli tahsil edilir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan elektrik tüketim desteği ile fatura ödeme işlemleri önceden sadece PTT şubelerine giderek yapılıyordu. Yapılan son değişiklikle birlikte bu karar değişti ve artık elektrik faturası ödemeleri e-Devlet üzerinden yapılabilir hale geldi.
* Pttcell fatura tahsilatı işlemleri işlem ücreti alınmadan yapılmaktadır. **TT Mobil, Turkcell ve Vodafone fatura tahsilatı işlemlerinde müşterilerden her bir işlem başına 4,00 TL işlem ücreti alınmaktadır. *** Alınan işlem ücreti otomatik ödeme talimatı ile yapılan işlemlerde geçerli değildir.
Nakit Yatırma İşlemleri:
Anlaşmalı Bankalar nezdinde ister kendi hesabınıza, ister bir başkasının hesabına PTTaracılığıyla para yatırabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey para göndereceğiniz Banka hesap numarası, hesap sahibinin adı gibi bilgiler ile size enyakın PTT İşyerine müracaat etmek!
Abone numarası çoğunlukla faturaların hemen üst bölümünde yer almaktadır. Ancak bazı faturalarda bu bilgi faturanın sağ üst kısmında bulunurken bazılarında ise alt tarafında yer alabilir. Abone numarasının özellikle çevrimiçi fatura ödemelerinde mutlaka bilinmesi gerekmektedir.
Tesisat ve sözleşme numarama nereden ulaşırım? Tesisat veya Sözleşme Hesap Numaranızı elektrik faturanız üzerinde görebilirsiniz , bilmiyorsanız444 4 372 numaralı Çağrı Merkezimizden bize ulaşarak konu ile ilgili destek alabilirsiniz.
Elektrik Abonelik Başvurusu Nasıl Yapılır? Eğer sıfır daireye taşınıyorsanız bu durumda ilk abonelik işlemlerini yaptırmanız gerekiyor. Bulunduğunuz ilin ilgili elektrik dağıtım şirketinin şubelerine giderek abone bağlantı işlemlerini yaptırabilirsiniz.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri