Adres bilgileriniz aboneliğinizi başlattıktan daha sonraki bir tarihte değişiklik gösterdi ise. Adres değişiklikleri güncellemesi için bağlı bulunduğunuz İlçe belediyenizden alınan, adresinizi belirten numarataj belgenizi aldıktan sonra Müşteri Hizmet Merkezlerimize dilekçe vererek başvuruda bulunabilirsiniz.
Sisteme giriş seçeneklerinden birini seçip e-Devlet'e girin. Abonelik işleminin yapılacağı şehri seçin. Açılan sayfada size hizmet edecek firmayı seçtikten sonra “Yeni Abonelik Başvurusu ve Takibi” sekmesini seçerek yeni başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
E-Devlet üzerinden muhtara, kaymakamlığa gitmeden tek bir tık ile adres, elektrik, su abonelikleri yeni adrese taşınabilecek.
Halihazırda bir elektrik abonelik varsa taşıma işlemini yine kurum şubelerine giderek yapılabildiği gibi elektrik dağıtım şirketinin web sitesi ve e-Devlet üzerinden de yapılabilir. Fiziki başvurularda yine internet üzerinden randevu oluşturabilir sıra beklemeden işlemler tamamlanır.
Ne yapabilirim? Telefon ve e-posta iletişim bilgilerinizi 444 4 372 numaralı Çağrı Merkezimiz ile görüşerek güncelleyebilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Ev sahibi olanlar bulundukları şehirde elektrik dağıtımını yapan kuruma kimlik belgesi, tapu belgesi ve eski fatura örneği ile giderek işlemleri tamamlayabilir. Aynı şekilde kiracılar da söz konusu kuruma giderek, kira kontratı, zorunlu deprem sigortası (DASK) ve kimlik belgesini göstererek aboneliği üzerine alabilir.
Elektrik abonelik ücreti EPDK tarafından belirlenir. Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
Elektrik aboneliği açtırmak için bağlı bulunduğunuz bölgede görevli tedarik şirketinin müşteri hizmet merkezlerine doğrudan başvuru yapabileceğiniz gibi internet sitesi üzerinden veya e-devlet aracılığı ile de başvuru yapabilirsiniz.
Kendi eviniz ya da kiralık daire olması fark etmeksizin konutlar için deprem sigortası yaptırılması gerekmektedir. Doğalgaz, elektrik ve su abonelikleri sırasında DASK talep edilmektedir. Bu nedenle DASK olmadan söz konusu abonelik işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi mümkün değildir.
Yeni taşınan kişiler internetten tüm aboneliklerini eski evlerinden yeni evlerine taşıyabilmektedir. Taşınma sürecinde önümüze çıkan pek çok işlem ve koşturma arasında bazı işlemlerin online olarak yapılabilmesi kişiler için büyük kurtarıcı ve zamandan tasarruf olması açısından oldukça avantajlıdır.
Nüfus müdürlüklerinden yapılacak olan adres değişikliklerinde randevu alınması gerekmektedir. Adres değişikliği için gerekli evraklar ise kira kontratı, bir adet fatura ve kimlik olmaktadır. Gerekli belgelerin teslim edilmesinin ardından kişilerin adres bildirimi işlemi yapmaları gerekmektedir.
Taşınacağınız konut için elektrik aboneliği başvurusu yapmadan önce bilmeniz gereken birkaç önemli konu bulunuyor. Bu konulardan en önemlisi ise başvurunun kimin tarafından yapılacağı. Ev sahibi ya da kiracı olma durumu fark etmeksizin başvurunun konutta ikamet edecek kişi tarafından yapılması gerekiyor.
Elektrik, su, doğalgazda olduğu gibi, internet için de yeni adreste yeni bir abonelik başlatılıyor veya var olan abonelik yeni adrese nakil olabiliyor. İnternet aboneliğinin devam eden bir taahhüdü bulunuyorsa, abonelik işlemini sonlandırmak yerine yeni adrese nakil yapmakta fayda var.
Abonelik başvurularınızı fiziki hizmet noktalarımızdan yapabileceğiniz gibi online kanallarımız üzerinden de dilediğiniz yerden kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Aboneliğinizi başlatmak için bağlantı anlaşması ve perakende satış sözleşmesini imzalamanız yeterlidir.
Müteahhit, binaya elektrik saati taktırmadıysa ikamet sahipleri dağıtım şirketine başvurarak enerji talebinde bulunur. Bunun haricinde kiracının veya mülk sahibinin, elektrik aboneliği üzerine alma için sadece görevli tedarik şirketine başvurması yeterli olur.
Elektrik, su ve doğal gaz abonelik işlemleri: 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince elektrik, su ve doğalgaz abonelik işlemleri için zorunlu deprem sigortası yaptırmak gerekiyor.
Eğer geçerliliği devam eden bir DASK poliçeniz yoksa, DASK zorunlu deprem sigortanızı, Enerjisa İşlem Merkezine giderek iş birliğimiz kapsamında Sigortayeri web sitesi üzerinden de yaptırabilirsiniz.
Zorunlu deprem sigortası yapılan bir meskenin azami sigorta bedeli, 2023 yılı için yapı tarzı ayrımı yapılmaksızın en fazla 640.000 TL'dir. Dolayısıyla, zorunlu deprem sigortasına başvuru neticesinde en fazla 640.000 TL ödeme yapılabilir, bu tutarı aşan zararlar içinse diğer sorumlulara gidilebilir.
İletişim bilgilerinin girilmesiyle telefona gönderilen SMS kodu bilgisi doldurulur.. Tesisat bilgileri girilir ve güvence bedeli bilgisi görüntülenir. Abonelik sözleşmesi gösterilir ve onaylanır, abonelik başvurusu tamamlanır. Güvence bedeli ödendikten sonra elektrik ortalama 2 iş günü içinde açılır.
Alo 186 Çağrı Merkezi 15.01.2009 tarihinde hizmete girmiştir.
İskansız ve Kaçak Geçici Elektrik Aboneliği. 3194 sayılı İmar Kanununun geçici 11. maddesine göre 1/7/2022 tarihine kadar (inşaat) ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olup, kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılara elektrik ve su aboneliği alınabilecektir.
Yeni abonelik talep edenden eski abonenin borçları talep edilemez. Davacının elektriğinin kesilmemesi ve kendisinin abone olabilmesi için yapmış olduğu işlemler borcu üstlendiği anlamına gelmez. Açıklanan hususlar nazara alınmadan davanın reddine karar verilmesi hatalıdır.
Abone adına vekil ya da yetkili işlem yapacaksa, içinde abonelik (ya da sözleşme) sonlandırma ya da fesih yetkisini içeren ifade bulunması şartıyla noter onaylı vekaletnamenin aslı/ ıslak imzalı yetki belgesi ile vekil veya yetkili kişi de başvuru yapılabilir.
Bu suçun soruşturması ve kovuşturulması kiracının şikâyeti ile olacaktır. Özel Hukuk kapsamında ev sahibinin bu eylemi kiracıya maddi ve manevi tazminat davası açma hakkı tanımaktadır. Çünkü kiracı, yeni bir su aboneliği için güvence bedeli veya farklı isimler altında masraflar yapacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri