Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) Yüksek Lisans Programına Kimler Başvurabilir? Programa Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik-Haberleşme Mühendisliği ve ilgili bilim dallarından lisans diplomalı mezunlar başvurabilecektir.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı, tam-zamanlı 20 daimi öğretim üyesiyle, Elektronik, Telekomünikasyon, Kontrol ve Kumanda Sistemleri, Elektrik Tesisleri, Elektrik Makineleri, Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği Bilim Dallarında Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde lisansüstü eğitim vermeye devam ...
Elektrik Yüksek Mühendisi olmak için ilk aşama, üniversitelerin Elektrik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmaktır. İkinci aşama ise, üniversitelerde elektrik mühendisliği alanda açılan yüksek lisans programlarından mezun olmaktır.
Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programına bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği mezunları yanında bilişim sistemleri, bilişim yönetim sistemleri, elektrik-elektronik mühendisliği, matematik mühendisliği gibi bilgisayar ve bilişim alanı ile ilişkili diğer programlardan mezun olanlar da ...
Bölümümüzde Lisansüstü Eğitim yapmak isteyen tüm öğrencilerin İngilizce yeterliklerini belgelemeleri gerekmektedir. Yüksek Lisans programının süresi 2 yıldır ve bir öğrenci en fazla 3 yıl içerisinde tamamlamalıdır.
İlgili 45 soru bulundu
7. Tezli yüksek lisans azami süre kaç yıldır? Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır.
Cevap: Yüksek Lisans başvuruları Güz ve Bahar dönemi olmak üzere senede iki kez yapılmaktadır.
uzerine yüksek lisans yaparsa yüksek mühendis ünvanını kesinlikle alamaz.Sadece ele muh. diplomasına sahip olur.Muh. dışında da durum aynı.
İlave olarak, elektrik elektronik mühendisliğinde de yazılıma yönelebilir ve bu alanlarda tecrübe edinerek iş hayatına yazılım alanında devam edebilirsin.
Yazılım ve Bilişim Sektörü: Bu sektörde bilgisayar mühendisleriyle beraber çok sayıda elektrik-elektronik mühendisi de çalışmaktadır. Hem yazılım hem de bilgisayar ağ teknolojilerinin geliştirilmesi ve uygulanmasında görev almaktadırlar.
Elektronik Yüksek Mühendisi, elektronik cihazların tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi için çalışan bir mühendistir. Elektronik devrelerin analizi, test edilmesi ve sorun giderme gibi işlemleri gerçekleştirir.
Elektrik Elektronik Mühendisi Ne Kadar Maaş Alır? Elektrik Elektronik Mühendisi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Elektrik Elektronik Mühendisi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 39.900 TL civarındadır.
2023 Özel Sektör Elektrik Mühendisi Maaşı mühendisin tecrübe durumuna göre değişmekle birlikte ortalama 20.600 ₺ civarındadır. 2023 Kamuda Elektrik Mühendisi Maaşı Nedir? Kamuda mühendis maaşları 2023 Ocak ayında gelen %30'luk zam ile birlikte 21.295 TL olarak belirlenmiştir.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı lisans ve yüksek lisansı aynı ana bilim dalında olan mühendislerin yüksek mühendis unvanını kullanabileceklerini belirtti. YÖK, inşaat yüksek mühendisi bir kişinin başvurusu üzerine önemli bir karar aldı.
Elektrik Mühendisleri öğretmen olma imkanına da sahiptir bunun için bölüm bitirdikten sonra ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programını da bitirerek pedagojik formasyon alan elektrik mühendisleri elektrik öğretmeni olarak görev yapabilir.
Sonuç olarak dilerseniz mezun olduğunuz alan dışında başka bir alanda da yüksek lisans yapabilirsiniz. Bu tamamen sizin kişisel ihtiyacınıza ve enstitünün belirlemiş olduğu başvuru şartlarına bağlıdır. Alan dışı yüksek lisans yapmak istediğiniz enstitü ya da hoca ile irtibata geçerek detaylı bilgileri alabilirsiniz.
Genelde high-level dil olarak tabir edilen C++, . Net, PHP, SQL, Java, Python çalışırlar.
Elektrik elektronik mühendisliği mezunları, gerek özel sektörde gerekse kamu kurumlarında çalışabilir. Araştırma şirketlerinde araştırma ve geliştirme mühendisi olarak çalışabilir. Elektrik mühendisli firmalarında çalışabilir. Bu şirketlerde proje mühendisi ya da şantiye mühendisi olarak görev alabilir.
5 - İstediğimiz alanda yüksek lisans yapabilir miyiz? Herkes istediği alanda yüksek lisans yapamaz. Yüksek lisans yapmak istediğiniz bölümün gerekliliklerini sağlamanız gerekecektir.
Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tez) ispat etmesiyle tamamlanır. Bu eğitimin ardından kişi "bilim uzmanı", "hekim", "yüksek mühendis", "yüksek mimar" gibi unvanlara sahip olur.
Yüksek lisans yapan memurların aylık ücretleri, ilave kademe ilerlemesinden etkilenirken, ayrıca bu eğitimlerden dolayı bazı memurların aylık ücretleri artabilmektedir. İlave kademe ilerlemesinin maaşa etkisi, ilgili memurun bulunduğu derece ve kadro unvanına göre farklı miktarda olabilmektedir.
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programları için lisansüstü başvurularında, adayların program için gerekli asgari YDS puanını almaları koşulu ile sıralama puanı hesaplamasında yer alan Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonucu değerlendirme dışı bırakılmıştır.
Tezli yüksek lisans programları 1.5 ila 2 yıl arasında sürer. Ancak, bazı özel durumlarda ve programlarda, bu süre 1 yıla kadar kısaltılabilir. Bir tezli yüksek lisans programının süresi aşağıdaki faktörlere bağlı olarak değişebilir: Üniversite ve Program: Her üniversite ve program farklı gereksinimlere sahiptir.
- Öncelikle mutlaka 4 yıllık bir lisans programından mezun olmak gerekir. - YÖK tarafından başvuru için belirlenmiş ALES üzerinden 55 puan almak gerekmektedir. (Tezsiz yüksek lisans için istenmez.) - Mutlaka lisans diploması başvuru anında elde bulunmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri