Gaz kesintisi genel olarak elektrikten bağımsızdır. Kombi ve hermetik şofben kullanmayan kişiler, elektrikler kesilse dahi doğalgazdan faydalanabilirler. Ancak kombi ve hermetik şofbenler elektrik kesintisi anında devre dışı kaldığından doğalgaz kullanımı da mümkün olmayacaktır.
Doğalgaz kesildiğinde tedbir amaçlı kombiyi kapatabilirsiniz. Fakat bunu yapmak zorunda değilsiniz. Doğalgaz kesildiğinde ev ya da işyerinizde sıcak su ve ısıtma sistemi çalışmaz. Doğalgaz kesintisi sonlandığında ise kombiniz otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır.
Doğalgazın bulunmadığı konutlarda, 12-24-45 kg'lık Lpg ve Propan tüpleriyle kombinizi problemsiz olarak çalıştırmanızı sağlayan eksiksiz bir settir. Tercihe göre bir veya iki adet tüp bağlanabilir. Enjektör memeleri değişir. Yoğuşmalı kombilerde yanma haznesi farklı olduğu için parametre ayarları yapılır.
Sular kesildiği esnada kombinin kapatılması uygulanabilecek en doğru yöntemdir. Çünkü böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında kombiye su basılması olanaksızdır. Tesisat içinde ki su miktarı tahmin edilemeyeceğinden, durum riske atılmamalı ve kombi kapatılmalıdır.
Kombi Elektrik Fişini Kombi Kullanılmadığında Kapatmak.
Kombiyi elektrik fişinden kapatırsanız eğer; elektrik gelmediği için pompa dura dura sıkışabilir, soğuk havalarda kombi donabilir. Yani kombi bu durumda kendini koruma altına alamaz. Kombinizi kullanmadığınız durumlarda açma-kapama düğmesinden kapatabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
"Ağır kış koşulları nedeniyle bölgemizde yaşanan elektrik kesintileri sonrasında doğalgaz yakıcı cihazların zarar görmesinin engellenebilmesi için, cihazların kapalı duruma getirilmesi önem arz etmektedir.
Kombiler de çalışmak için elektrik enerjisine ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle cihaz elektrik kesintisi durumunda çalışmayacak, diğer tüm elektronik cihazlar gibi devre dışı kalacaktır.
Cevap: Kombinin 0 barda çalışması demek kritik değer olan 1 ve 3 aralığında olmaması anlamına gelir. Dolayısıyla bu durum basınç ya da bar düşüklüğü olarak tanımlanabilir. Kombinizdeki su basıncının düşmesi ile cihazınıza ya da kalorifer tesisatına zarar gelmez ancak kombi muhtemelen çalışmayı durdurur.
Genellikle kombiye fazla su basıldığında basınç göstergesi 3 bar olmaktadır. Kombiye fazla su basılması halinde olması gereken 1,5-2 bar seviyesi geçilir. Bu nedenle su basıncını düşürmek gerekir. Kombi su basıncının yükselmesi kombinizin arıza yapmasına neden olur.
Kombilerin odaları ısıtma işlevi yalnızca kış ayları için geçerlidir. Ancak musluktan akan suyun ısınması için dört mevsim kombinin açık kalması gerekmektedir. Havaların ısınması ile birlikte kombilerin ısınma ayarlarının değiştirilmesi gerekir. Odaları ısıtma bölümünün ise tamamen kapatılması gerekmektedir.
Özellikle kış aylarında yapılan tatillerde tatile giderken kombi gaz vanası donmaya karşı koruma özelliğinin devreye girebilmesi için mutlaka açık kalmalıdır.
Geleneksel kombilerin aksine, doğal gaz veya petrol gibi fosil yakıtlar kullanmak yerine, elektrik enerjisi kullanarak suyu ısıtır ve ısıyı dağıtmak için radyatörlere veya ısıtma sistemine pompalar.
Son ödeme tarihine kadar faturalarını ödemeyen müşterilerimize doğal gaz kesme ihbarnamesi gönderilmekte ve son ödeme tarihinden sonraki 15 gün içerisinde faturalarını ödemeyen müşterilerimizin doğal gaz arzı durdurulmaktadır.
Tek yapmanız gereken hem sıcak su hattı hem de kalorifer hattı sıcaklıklarını sıfıra getirip cihazı kendiyle baş başa bırakmaktır. Bu işlemden sonra tatil dönüşü kombinizi sağlam bir şekilde bulabilirsiniz. Kombiyi bu şekilde açık tuttuğunuzda hem elektrik hem de doğalgaz tüketimi faturaya etki etmez.
Gece yatarken kombi ayarı yapmak yerine kombiyi tamamen kapatmak doğalgaz faturasında tasarruf sağlamaz. Gece yatarken veya evde olmadığınız zamanlarda kombiyi kapatmak evin içinin, duvarların ve eşyaların hızlıca soğumasına neden olur. Bu nedenle de sabah kalktığınızda kombiyi çalıştırarak evi ısıtmak istersiniz.
Uzun süre evde olunmadığı zamana kombiyi kapatmak mı gerekir yoksa açık mı bırakılmalı? Yanıtımız hayır. Kombi kış dönemlerinde uzun süre evde olunmadığında kapatılabilir. Yaz döneminde evde değilseniz kombiyi kapatarak tasarruf yaşayabilirsiniz.
Kombiye kaç günde bir su basılması gerekir? Kombinin su seviyesini arttırmak için belli bir gün aralığı yoktur. Ortalama bir kombinin su basıncı 2-3 ayda bir düşme eğilimi gösterir. Bu durumda basınç arttırmak için kombiye su verilmesi gerekir.
Kombinin basıncı yüksek olduğu için kombi içerisinde farklı arızalar ortaya çıkarır. Kombi basıncı 3 olursa ne olur? Basıç 3'ü geçerse su akıtma işlemi gerçekleşir.
Ancak kombi basıncı 2,5 – 3 bar üzerine yükseliyorsa ise işte bu durumda bir arıza olduğunu söylemek mümkündür ve müdahale edilmesi de doğru olacaktır. Basınç 3 barı geçtikten sonra kombi basıncı düşmesi için cihaz, fazla suyu emniyet ventili ile tahliye etmek durumunda kalır.
Eğer kombinin basıncı 1 barın altına düşerse, cihaz kapanır. Dolayısıyla kombinin kapanmaması için basınç değerinin hiçbir zaman 1 barın altına inmemesi gerekir. Kombinizin basıncı düştüğünde cihazın alt tarafında bulunan su doldurma musluğu ile su takviyesi yapabilirsiniz.
Kombinin manometresindeki (basınç değeri göstergesi) basınç değeri 1 ile 2 bar arasında olmalıdır. Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir.
Kombi su tahliye vanası üzerinden bunu yapabileceğiniz gibi kalorifer peteklerinde bulunan tahliye müşürünü veya tesisatta (genelde banyoda en alt noktada olur) yer alan ana tahliye musluğunu kullanarak da kombinin fazla suyunu boşaltabilirsiniz.
ELEKTRİK KESİLİNCE NE YAPILIR? Öncelikle elektrik kesintisiyle ilgili aranacak numara 186. Ancak Türkiye genelini etkiyen bugünkü gibi bir durumda bu namaraya ulaşmak imkansız. Başta buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları, televizyon gibi elektronik aletlerin fişlerini pirizden çekebiliriz.
Fatura bedeli ödendikten sonra imar yerleşim alanında 24 saat içerisinde, imar yerleşim alanı dışında 48 saat içerisinde yetkili personel tarafından elektrik açılır. Elektrik dağıtım şirketi personelinin bizzat gelerek sayacı açması gerekir, bu sebeple personelin yoğunluk durumuna göre aynı gün içinde de açılabilir.
Kombi markası ile ilgili firmanın personeli gelir ve elektrik bağlantısını yapar. Sonrasında kombi kullanılmaya başlanır. Bu aşamada elektrik bağlantısı için asla kendiniz müdahale etmemelisiniz. Şayet kendini bağlantı yapar ya da yaptırırsanız ve kombi çalışmazsa, tüm emeğiniz boşa gidecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri