Gaz kesintisi genel olarak elektrikten bağımsızdır. Kombi ve hermetik şofben kullanmayan kişiler, elektrikler kesilse dahi doğalgazdan faydalanabilirler. Ancak kombi ve hermetik şofbenler elektrik kesintisi anında devre dışı kaldığından doğalgaz kullanımı da mümkün olmayacaktır.
Elektrik nedeniyle bazı bölgelerde su kesintileri de yaşanıyor. Elektrik kesintisi nedeniyle bazı bölgelerde doğalgaz kesintileri de meydana geliyor. Vatandaşlar elektrik kesildiğinde kombilerini mutlaka kapatmaları gerekiyor.
Doğalgazın bulunmadığı konutlarda, 12-24-45 kg'lık Lpg ve Propan tüpleriyle kombinizi problemsiz olarak çalıştırmanızı sağlayan eksiksiz bir settir. Tercihe göre bir veya iki adet tüp bağlanabilir. Enjektör memeleri değişir. Yoğuşmalı kombilerde yanma haznesi farklı olduğu için parametre ayarları yapılır.
Doğalgaz kesildiğinde tedbir amaçlı kombiyi kapatabilirsiniz. Fakat bunu yapmak zorunda değilsiniz. Doğalgaz kesildiğinde ev ya da işyerinizde sıcak su ve ısıtma sistemi çalışmaz. Doğalgaz kesintisi sonlandığında ise kombiniz otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır.
Ön paneli kaldırın,düğmeye 6 saniye boyunca basılı tutun (gereken süre dolunca ekranın üzerindeki çalışma ledi yanıp sönecektir,düğmeyi bırakın). Bu şekilde özellik aktif olacak ve klimanız açıkken elektrik kesilip tekrar gelirse klimanız çalışmaya devam edecektir.
İlgili 22 soru bulundu
Gaz kesintisi genel olarak elektrikten bağımsızdır. Kombi ve hermetik şofben kullanmayan kişiler, elektrikler kesilse dahi doğalgazdan faydalanabilirler. Ancak kombi ve hermetik şofbenler elektrik kesintisi anında devre dışı kaldığından doğalgaz kullanımı da mümkün olmayacaktır.
ELEKTRİK KESİLİNCE NE YAPILIR? Öncelikle elektrik kesintisiyle ilgili aranacak numara 186. Ancak Türkiye genelini etkiyen bugünkü gibi bir durumda bu namaraya ulaşmak imkansız. Başta buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları, televizyon gibi elektronik aletlerin fişlerini pirizden çekebiliriz.
Tek yapmanız gereken hem sıcak su hattı hem de kalorifer hattı sıcaklıklarını sıfıra getirip cihazı kendiyle baş başa bırakmaktır. Bu işlemden sonra tatil dönüşü kombinizi sağlam bir şekilde bulabilirsiniz. Kombiyi bu şekilde açık tuttuğunuzda hem elektrik hem de doğalgaz tüketimi faturaya etki etmez.
Gece yatarken kombi ayarı yapmak yerine kombiyi tamamen kapatmak doğalgaz faturasında tasarruf sağlamaz. Gece yatarken veya evde olmadığınız zamanlarda kombiyi kapatmak evin içinin, duvarların ve eşyaların hızlıca soğumasına neden olur. Bu nedenle de sabah kalktığınızda kombiyi çalıştırarak evi ısıtmak istersiniz.
Uzun süre evde olunmadığı zamana kombiyi kapatmak mı gerekir yoksa açık mı bırakılmalı? Yanıtımız hayır. Kombi kış dönemlerinde uzun süre evde olunmadığında kapatılabilir. Yaz döneminde evde değilseniz kombiyi kapatarak tasarruf yaşayabilirsiniz.
Özellikle kış aylarında yapılan tatillerde tatile giderken kombi gaz vanası donmaya karşı koruma özelliğinin devreye girebilmesi için mutlaka açık kalmalıdır.
Kombilerde kombi içerisindeki suyu dengeleyen genleşme tankıdır. Tank içerisinde azot gazı yetersiz olduğunda bar göstergesinde yükselme olur ve cihaz su akıtır. Su basıncındaki azalma kombinin arızaya geçmesine sebep olabilir.
Geleneksel kombilerin aksine, doğal gaz veya petrol gibi fosil yakıtlar kullanmak yerine, elektrik enerjisi kullanarak suyu ısıtır ve ısıyı dağıtmak için radyatörlere veya ısıtma sistemine pompalar.
Son ödeme tarihine kadar faturalarını ödemeyen müşterilerimize doğal gaz kesme ihbarnamesi gönderilmekte ve son ödeme tarihinden sonraki 15 gün içerisinde faturalarını ödemeyen müşterilerimizin doğal gaz arzı durdurulmaktadır.
Fatura bedeli ödendikten sonra imar yerleşim alanında 24 saat içerisinde, imar yerleşim alanı dışında 48 saat içerisinde yetkili personel tarafından elektrik açılır. Elektrik dağıtım şirketi personelinin bizzat gelerek sayacı açması gerekir, bu sebeple personelin yoğunluk durumuna göre aynı gün içinde de açılabilir.
Kış Aylarında Evde Olunmadığında Kombiyi Kapatmak, Eve Gelindiğinde Kombiyi Açmak. Tasarruf yaşanıyor gerekçesi ile uygulanan bu yöntem yakıt tüketimini 2 katına çıkarmaktadır.
Kombileri mümkün olduğu kadar minimum düşük derecelerde kullanılırsa daha fazla tasarruf elde edilir. En verimli yoğuşmalı kombilerin çalışma sıcaklık dereceleri 30 ile 50 derece sıcaklıklarda elde edilir. 50 derece üstündeki kalorifer derecesi ayarlandığında tasarruf miktarı düşmeye başlar.
Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
Tatile çıkarken kombiyi kapalı duruma getirmen ve dairenin dışındaki doğalgaz vanasını tamamen sıkman yaşam alanının güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Doğalgaz tesisatları, çeşitli arızalar sebebiyle gaz kaçaklarına yol açabiliyor ve sen evde yokken yaşanacak kaçaklar ciddi kazalarla sonuçlanabiliyor.
Kombi Nasıl Kullanılmalı? Kombinin sıklıkla kapatıp açılması ya da ısı ayarının sürekli arttırılıp düşürülmesi yakıt tasarrufu sağlamaz. Aksine daha fazla doğalgaz kullanımına yani faturanın daha kabarık gelmesine sebep olur. Sık yapılan bir diğer bir yanlış ise gece uyurken kombinin kapatılmasıdır.
Yaz mevsiminde kombiyi aç kapa yaparak kullanmaktansa sürekli açık durmasını öneririm. Yine bu kullanımlarda radyatör vanalarının kapatılması da yapılmaması gereken bir uygulamadır.
Çünkü elektrik git-gelleri, başta kombi, televizyon, buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları, gibi elektronik aletlerin yüksek voltaj sebebi ile zarar görmesine sebep oluyor.
Telefonun çalışabilmesi için gerekli olan, 6 ila 12 volt akımın telefon santralinden gelen kırmızı renkli bakır tel ile sağlandığını belirtmiştik. Bu nedenle evinizde elektrik yokken bile, telefona gerekli akım santralden sağlandığı için, telefonunuz elektrik kesikken bile çalışmaya devam edecektir.
Eğer merkez santralin elektrik kesintisinde aldığı bir önlem yoksa elektrik gittiğinde internetiniz de kesilir bu durumu bağlı olduğunuz telekom merkezine giderek bildirmeniz gerekmektedir eğer VAE altyapı kullanıyorsanız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri