Bunun yerine bitkisel yağ, badem yağı, zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı gibi taşıyıcı bir yağ ile karıştırılmalıdır. Bu solüsyon uygun şekilde karıştırıldıktan sonra varisli bölgeye uygulanmalıdır.
Varisli damarlar için selvi yağı kullanmak, şişliği ve ağrıyı azaltacak olan dolaşımı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Limon otu yağının kullanımı, hemoroid ve yaraların tedavisi için doğal bir çare olarak kullanıldığı antik yunanistan'a kadar uzanabilir.
Sarı kantaron yağı, romatizmal ağrıyı hafifletir, şişme, morarma ve varisli damarların neden olduğu sorunlara yardımcı olur. Sarı kantaron yağı ile masaj ağrılı kaslar, romatizma, siyatik, lumbago, varis için de kullanılır.
Sarı kantaron yağı varis bulunan bacaklara hafif masaj uygulanarak sürülebilir. Bacaklardaki kan dolaşımını arttıran bitki, oluşan varislerin kaybolmasını sağlayabilir. Bedeninizi daha sağlıklı görmek için sarı kantaron yağını kullanabilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Düzenli olarak egzersiz yapmak, bacak kaslarını güçlendirerek kan dolaşımını iyileştirir. Yürüyüş, bisiklet sürme ve yüzme gibi düşük etkili egzersizler varis sorununun çözümüne faydalı olur.
Her durumda sarı kantaron otu varisli damarları geçirmekte birebirdir. Bu bitki, ruskogenin denilen bir etkin madde içerir ve damarlardaki şişkinliği ve tıkanıklığı gidermeye yardımcı olur. Bunun yanı sıra, kan damarlarını güçlendirmek ve sıkılaştırmak için de çok faydalıdır. Varisli damarlar için de iyi bir çözümdür.
Lazer tedavisi etkinliği %95 ile %100 arasındadır. Çok küçük bir hasta grubunda ek tedavi gerekir. Sonuç olarak bir tedavi seansı ya da fazlası yapılarak varislerin tümü kesin olarak yok edilir. Yani sonuçta tüm büyük varislerin kaybolma oranı %100 dür.
At Kestanesi Yağı
Aescin etken maddesi uzun yıllardır toplardamar yetmeziği ve varisleri olan hastaların tedavisinde tablet ve krem formlarında kullanılmaktadır (7,8). Krem ya da yağ şeklinde uygulandığında varislerin yol açtığı ağrı, ödem, kaşıntı ve yorgunluk hissi yakınmalarında belirgin oranda azalma sağlayabilir.
Zeytinyağı gibi gıdalar, varisin neden olduğu şişlik, yorgunluk ve ağrı gibi sorunlara karşı kullanılabilecek bitkisel çözümlerdir.
Varis tedavisinde hacamatın hiçbir faydası yoktur. Aksine çok zararı vardır. Yaptırılmaması gerekir. Varis bacak toplardamarlarının yapısının bozulması ve damarların içinde kirli kanın birikmesinden kaynaklanan bir hastalıktır.
Şeker, dondurma, kızarmış gıdalar, cips, tütün, tuz ve alkolün aşırı tüketiminden uzak durulmalı. Bu tür lif içeriği düşük gıdaların aşırı olarak tüketilmesine bağlı olarak, kabızlığın önlenme oranı daha yüksektir.
Düzenli egzersiz yapmak: Düzenli olarak yürüyüş yapmak, bisiklete binmek veya yüzme gibi düşük etkili egzersizler, bacaklardaki kan dolaşımını artırarak varis ağrısını hafifletebilir. Soğuk kompres uygulamak: Ağrılı bölgelere soğuk kompres uygulamak, damarların daralmasına yardımcı olabilir ve ağrıyı hafifletebilir.
Varisden kurtulmak mümkündür. Doğru tanı ve doğru haritalama ile sorunun temeline yönelik bir tedavi ile varis tedavi olur ve tekrarlama ihtimali minimuma indirilir. Varisle yaşamak bir zorunluluk olmamalıdır.
Bacaklarda kılcal damar çatlaması genellikle zararsızdır ve tedavi gerektirmez. Ancak, kozmetik olarak rahatsızlık veriyorsa veya estetik bir endişe yaratıyorsa, lazer tedavisi veya skleroterapi gibi tedavi seçenekleri düşünülebilir.
Beklentiniz öncelikle sağlığınız ve damarlarınızın korunması ise ; mikro cerrahi önünüzde ki tek seçenektir. Konforlu ve risksiz bir yöntem istiyorsanız ; endovenöz lazer, radyofrekans ablasyon yine mikro cerrahi bir seçenektir.
Sürekli olarak kullanılan varis çorapları varisin ilerlemesine biraz engel olabilir. Fakat yapılan bilimsel çalışmalar göstermektedir ki; varis çorabının varisin ortadan kalkmasına olumlu etkisinin olmadığını tespit etmiştir. Varis ne yazık ki ilaçla ya da varis çorapları ile tedavi edilemez.
Varis kremi ile tedavi olmak mümkün değildir.
Varisli damarlar şekli bozulmuş bir hortum gibidir. Bu duruma gelmiş olan varisli damarların ya ameliyat ile çıkarılması ya da ameliyatsız varis tedavisi yöntemleri ile kapatılması gereklidir.
İç toplardamar ve dış toplardamar olmak üzere iki çeşit varis bulunmaktadır. Buna göre hangi varis çeşidinin daha tehlikeli olduğu da merak edilen önemli konuların arasında yer alır. iç toplardamarda oluşan varisler insan sağlığı açısından daha riskli olduğunu söyleyebiliriz.
İlaç tedavileri hastalığı tedavi etmez, sadece şikayetlerde rahatlama yapar. İnce ve küçük varislerde aspirin türü kan sulandırıcılar genelde kullanılmaz. Derin varis ile birlikte pıhtı oluşma riski olan kişilerde kan sulandırıcı tedavi uygulanabilir.
Aloe vera, jeli çeşitli cilt koşullarını tedavi etmek için harika olan bir bitkidir. Ayrıca varisli damarların görünümünü azaltmanın kolay bir yoludur. Bununla birlikte, damarları tedavi etmek için aloe vera kullanmanın en etkili yolu aloe, elma sirkesi ve havuç karışımıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri