Evet, POS cihazının kullanılabilmesi için ADSL, VDSL ya da GPRS üzerinden internete bağlanmak gerekir.
Kablosuz pos cihazlarının mantığı da diğerleri ile aynıdır fakat kablosuz pos cihazları, İnternete ihtiyaç duymaktadır. Yani İnternet bağlantısının olmadığı bir yerde pos cihazının çalışması mümkün olmayacaktır.
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyurulara göre, 2019 Ocak ayı itibariyle yeni nesil yazar kasaların sürekli internete bağlı olarak kullanılması gerekiyor. Böylece günlük satış ve KDV bilgileri TSM aracılığıyla Gelir İdaresi Başkanlığı'na iletilebilecek.
POS cihazı için öncelikle bankalara şubeden ya da internet bankacılığı üzerinden ön başvuru yaparsınız. Başvurunuz ardından bankanız, sizden vergi levhası, işletme ruhsatı, imza sirküleri, kimlik gibi ilgili evrakları talep eder.
POS makinesi, kartın çip veya manyetik şeridini okur ve ödeme tutarını görüntüler. Müşteri, ödeme tutarını onayladıktan sonra, POS makinesi ödemenin tamamlandığını gösteren bir makbuz veya fiş verir. POS makinesi için termal rulo kullanılması gerektiği unutulmamalıdır. POS makinesi kullanımı oldukça kolaydır.
İlgili 17 soru bulundu
Bu işlem için müşteri, kredi kart bilgilerini ve kimlik fotokopisini firmaya iletmesi gerekir. Firma ise POS cihazı üzerinden kredi kart bilgilerini tuşlayarak kartsız işlem yapar ve ödeme işlemini gerçekleştirir.
Pil Şarjı; Cihaz ilk kez kullanmadan önce veya pil uzun süre kullanılmadığında, pilin 8 saat şarj edilmesi gerekmektedir. Cihazı, birlikte verilen adaptör ile sarj edebilirsiniz.Sadece Arçelik tarafından onaylanan adaptör ve kabloları kullanın.
Cihazın üst kısmında Rulo takılan bölümdeki kapak, tırnak yukarı doğru kaldırılarak açılır. Rulo kağıdının bir kısmı cihazın dışına çıkacak şekilde açılır. Açılan rulo kapağı, rulonun açık ucu cihazın dışında kaldığından emin olunduktan sonra kapatılır.
POS'um Cepte, Android işletim sistemine sahip cep telefonlarını temassız POS cihazına dönüştüren dijital POS ürünüdür. POS'um Cepte ile temassız özellikli kartlardan ve mobil temassız ödeme özellikli cep telefonlarından tek çekim veya taksitli işlemle ödeme alabilirsiniz.
POS cihazı kullanmak için vergi mükellefiyetine sahip olmalı ve ticari bir faaliyet sürdürüyor olmalısınız. Yasal olarak ticaret faaliyeti sürdürmeyen işletmeler ve şahıs şirketleri yetkilileri herhangi bir POS cihazı alamaz. POS cihazı kullanmak için bankalardan sağlanan hizmeti satın almak gerekir.
POS, Point of Sale'in kısaltmasıdır. Bu cihazlar POS cihazı veya POS aleti olarak da bilinir. Banka kartı veya kredi kartlarının işlem yapabilmesi için bu cihazlara sokulması gerekir.
Yazar kasa POS, EFT POS özellikli ödeme alma cihazı ile ödeme kaydedici cihazı bünyesinde bütünleşik bir şekilde bulunduran cihazdır. Daha basit açıklamak gerekirse standart bir POS cihazıyla klasik yazar kasanın birleşiminden oluşan bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz.
POS cihazları kredi kartı, banka kartı, yemek kartı, temassız ödeme yöntemleri gibi farklı ödeme tiplerini kabul ederek müşterilerin hızlı ve güvenli şekilde ödeme yapmasını sağlar. İade ve iptal işlemleri de POS cihazları üzerinden rahatlıkla gerçekleştirilebilir.
Offline satışta ise tüketici, ürünü internet üzerinden sipariş verip fiziksel olarak, kredi kartı offline satış gibi ödemeyi yapabilir. Yani offline satış daha esnek bir yöntemdir. Online satışta ödemeler sırasında tüketicinin kart bilgisini girmesi gerekir. Offline satışta ise böyle bir zorunluluk bulunmaz.
POS makinesi başvurusu için sizden istenen belgeler, vergi levhası, başvuran kişinin kimliğinin aslı, imza beyannamesi, bir odaya kayıtlı iseniz oda kayıt belgesidir. Vergi levhası olmadan POS cihazı alınamaz. Satışlarınıza ilişkin karşılık olarak fatura ya da fiş olması gerekir.
POS cihazından işlem yaptığınız günlerde günsonu yapılmazsa işlemlerinizin hesabınıza geçmesinde gecikme yaşarsınız. Bu nedenle POS cihazından işlem yapılan günlerde mutlaka günsonu yapılması gerekmektedir.
Garanti BBVA POS'a hemen başvurun, 3.000 TL'ye varan Bonus ve indirimin yanı sıra %0.89 komisyon oranı ve ilk 3 ay POS ücretsizlik fırsatını yakalayın!
3100 sayılı Kanun kapsamına girmeyen veya Genel Tebliğlerde ÖKC kullanma mecburiyeti dışında bırakılan; toptancı, basit usule tabi olan mükellefler mobil POS kullanabilirler.
Mobil POS Nedir? Müşteri yanında ödeme alan, iş yeri dışında da tahsilata imkan veren, GSM/GPRS ağı üzerinden çalışan POS cihazlarıdır.
Temassız POS ile işlem yapmak için; POS'a tutar bilgisini girip “Giriş” tuşuna bastıktan sonra, kartı POS cihazına yaklaştırın. 750 TL ve altı işlemlerde şifreye gerek kalmadan, 750 TL üzeri işlemlerde ise POS'tan şifre girilmesini sağlayarak temassız işlem yapabilirsiniz.
Açma/Kapatma
Terminal kapalıyken yeşil giriş tuşuna basılarak açılır. Kapatmak için sarı (Silme) tuşa basılır ve “Cihaz Kapatılacak?” sorusuna karşılık giriş tuşuna basılarak kapatılması sağlanır.
POS'tan QR Kod ile Ödeme Dönemi Başladı!
QR'la ödeme için POS cihazına işlem tutarını girip “giriş” tuşuna bastıktan sonra, “0” tuşuna basmanız ve POS ekranındaki QR'ı, Yapı Kredi müşterinizin Yapı Kredi Mobil veya World Mobil uygulamalarından açacağı QR tarama ekranıyla okutmanız yeterlidir.
Gün Sonu Raporu Nedir
Günlük yaptığınız kredi kartı ile satışları saklayan ve bankalara iletilen rapor olarak adlandırabiliriz. işletmenizde gün sonu raporu almazsanız anlaşmalı banka bildirim gitmez ve kredi kartı ile yaptığınız satışlar banka hesabına geçmez.
Gün sonu gece 00:00'da sistem tarafından otomatik alınır.
Bataryaların yüzde 100 şarj edilmesi, ömrünün azalmasına neden oluyor. Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri