Bunun için yarısı su, yarısı sirkeden oluşan sirkeli su karışımını hazneye dökün ve makineyi çalıştırın. Bir süre sonra makineyi kapatın ve yarım saat kadar sirkeli suyla bekletin. Ardından hazneyi boşaltıp, sirke kokusunun gitmesi için bu defa, temiz suyla doldurarak çalıştırın.
Su haznesi olmayan makinelerin temizliği günlük ve kolay bir şekilde yapılır. Makinenizin dış yüzeyini, az bir miktarda deterjan ile köpürterek nemli bir bezle de silebilirsiniz. Makinenizin cezve giren özel haznesinin tüm iç yüzeyini de kuru bir bezle tamamen silerek temizleyebilirsiniz.
Cezveye 1 su bardağı sirke ekleyin ve kapağını kapatın. Cezveyi 1 gece bu şekilde bırakın. Ertesi gün sirkeyi boşaltın ve sünger yardımıyla cezvenizi temizleyin. Dibi tutan cezve nasıl temizlenir için temizleme yöntemlerinden biri olan sirke sıklıkla kullanılır.
Cezveyi kurulayarak kuru bir yerde muhafaza ediniz. UYARI: Elektrikli cezveyi suya sokmay›n. Cihaz periyodik bak›m gerektirmez.
Ayrıca iç yüzeylerinde yüksek sıcaklık olan kahve makineleri, düzenli olarak temizlenmezse, içinde koliform bakterisi ürer. Bu durumda da koliform bakteri; kahveye acımsı, ekşimsi bir tat verir.
İlgili 29 soru bulundu
Su Haznesi Olmayan Makineler
Çıkmayan, inatçı kahve kalıntıları için, deterjanlı bir sünger ile ovalamak gerekir. Makinenizin kullanım ve bakım talimatında “Makinede yıkanabilir” ibaresi varsa cezveyi bulaşık makinenizde yıkayabilirsiniz.
Türk Kahve Makinesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Türk kahvesi makinenizin tam performansı için ara ara temizlemeniz gerekir. Bunun için, makinenizin cezvesini akan suyun altına tutarak durulayın.
Bir kerelik yaparsanız sorun olmaz. Ama sürekli yapılmaz dibi tutuyor çünkü sütün yapışıp kalır metal kısma.
Su haznesinde su bekletmemeye özen gösterin. Tüm bakımlara rağmen kireç oluşumu gözlemliyorsanız hazneye sirkeli su karışımı dökerek makineyi çalıştırın. Makineyi kapatarak 30 dakika bekleyin. Sonra hazneyi boşaltıp sirke kokusunun gitmesi için makinenizi temiz su ile 1 ya da 2 tur daha çalıştırın.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
Çaydanlığınızın içine yaklaşık 1 çay bardağı kadar sirke koyup temiz bir fırçayla hafifçe ovalayın. Her yerine sirkenin değdiğinden emin olduktan sonra bu şekilde 30 dakika kadar bekletin. Ardından içine 1 tatlı kaşığı kadar tuz ya da karbonat ilave edin ve yine bir fırça ya da bulaşık süngeri ile güzelce ovalayın.
Bunun için yarısı su, yarısı sirkeden oluşan sirkeli su karışımını hazneye dökün ve makineyi çalıştırın. Bir süre sonra makineyi kapatın ve yarım saat kadar sirkeli suyla bekletin. Ardından hazneyi boşaltıp, sirke kokusunun gitmesi için bu defa, temiz suyla doldurarak çalıştırın.
Filtre kahve makinesinin su haznesi kısmına limon tuzu karıştırdığınız içme suyunu ekleyin ve makineyi çalıştırın. Makinedeki suyun yarısı demlik kısmına boşalınca makineyi durdurun. Bu aşamada limon tuzlu su makinede bir süre bekleyecek ve hem borulardaki hem de haznedeki kirecin çözülmesini sağlayacaktır.
Temizlik esnasında cihazı çalıştırmayın. Yarım şişe (200 ml) ürünü su ısıtıcısının içine dökün ve kireç temizlenene dek en fazla 10 dakika kadar bekleyin. Sonrasında su ısıtıcısını bol suyla birkaç kez durulayın. Gerekirse işlemi tekrarlayın.
Bu makine için sıcak tutma süresi 1 saat civarında. Sıcak tutma ve demlemek için ise toplamında 138.5Wh enerji tüketiyor. Basit bir matematik ile sadece sıcak tutmak için 75.4 Wh gerektiğini görüyoruz. Ülkemizde ki elektrik fiyatlarına göre ücret olarak hesaplamak istersek demlemek için 2.2 kuruş harcanmakta.
Bilgi. Makineniz su, süt ya da sütlü kahve gibi içecekleri kaynatmaya uygun değildir. Yalnızca Türk kahvesi pişirmek için tasarlanmıştır.
Tam otomatik kahve makinelerinin köpük yapmak için elverişlidir. Sorunun cevabı tam otomatik kahve makinesi en iyi köpüğü üretmesidir. Bu nedenle, tam otomatik kahve makinenizin mükemmel süt köpürtmesi için daima UHT sütü kullanın ve ürünün yağdan arındırılmış olmasını sağlayın.
Isıtıcı haznesine kaynar su doldurunuz. Ardından bir Türk kahvesi fincanı kadar sirke ve 2 ila 3 yemek kaşığı kadar limontuzunu sıcak suya ekleyerek birkaç saat çaycınızın kireçlenen alt kısmında bekletiniz. Daha sonra bu karışımı makinenizin içinden boşaltarak iyice durulayınız.
Evde hazırlayacağınız basit bir karışımla farklı bir temizlik formülü elde edebilirsiniz. Bunun için yarım su bardağı karbonatı ve yarım litre beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin deterjan haznesine boşaltmanız ve makineyi çalıştırmanız yeterli.
Tabii, kahveyi tüketecek kişi sayısına uygun bir cezve kullanmalısınız. Küçük bir cezvede fazla kahve kullanmak, kahveyi bol köpüklü hale getirmez. Aynı şekilde, büyük bir cezvede az miktarda kahve pişirmek de kahvenizi bol köpüklü hale getirmeyecektir.
Kahve lekesini çıkarma konusunda en etkili yöntemlerden biri de gliserindir. Kurumuş lekelerde etkili olan gliserini lekeli bölgenin üzerine dökün ve temiz bezle 15-20 dakika ovalayın. Ardından etikette yazan talimata göre çamaşır makinesinde yıkayın.
Makinenizi temizlemek için cezvesini akan suyun altına tutarak durulayın. Kahve artıkları inatçı kirler oluşturmuşsa yumuşak bir bez ya da sünger ve bir miktar bulaşık deterjanıyla cezveyi temizleyip durulayabilirsiniz.
Cezveye 1 su bardağı sirke ekleyin ve kapağını kapatın. Cezveyi 1 gece bu şekilde bırakın. Ertesi gün sirkeyi boşaltın ve sünger yardımıyla cezvenizi temizleyin. Dibi tutan cezve nasıl temizlenir için temizleme yöntemlerinden biri olan sirke sıklıkla kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri