Kimler e-İmza Alabilir? Gerekli kimlik bilgilerini ve başvuru formunu ibraz eden herkes bireysel e-İmza alabilir. Özellikle serbest meslek ile uğraşıp, serbest meslek makbuzu kullanacak olan kişilerin e- imza başvurusu yapmaları son derece önemlidir.
Bireysel olarak dileyen herkes e-imza başvurusunda bulunabilir. Özellikle e-Serbest Meslek Makbuzu kullanacak olan mükelleflerin Özel Entegratör veya GİB sistemine kayıt olabilmeleri için e-İmza almaları gerekir. Bunun dışında e-İmzanın kullanıldığı yerler aşağıdaki gibidir: E-Devlet Uygulamaları
e-İmza (elektronik imza), elektronik ortamlarda imza yerine kullanılabilen yasal kimlik doğrulama sistemidir. Islak imza ile aynı hukuki özelliklere sahip olan e-İmza, elektronik ortamda yapılan işlemlerde kişinin kimlik bilgilerinin doğruluğunu kanıtlar. e-İmza, elektronik ortamda ıslak imza yerine kullanılır.
Başkası adına yapılan başvurular kabul edilmemektedir, kişinin şahsen yada vekalet (vekalette e-imza alabilir, kullanabilir ibaresinin olması gerekmektedir) ile başvuru yapması gerekir.
İlgili 28 soru bulundu
Kimler e-İmza Alabilir? Gerekli kimlik bilgilerini ve başvuru formunu ibraz eden herkes bireysel e-İmza alabilir. Özellikle serbest meslek ile uğraşıp, serbest meslek makbuzu kullanacak olan kişilerin e- imza başvurusu yapmaları son derece önemlidir.
E-imza almak için ilk olarak yetkili bir hizmet sağlayıcısından Nitelikli Elektronik Sertifika temin etmeniz gerekiyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından görevlendirilen hizmet sağlayıcıların bilgisine buradan ulaşabilirsiniz. Nitelikli elektronik sertifikalarının 1, 2 ve 3 yıllık paketleri bulunuyor.
e-İmza Fiyatları
1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
E-GÜVEN e-imza başvurunuz için kimlik doğrulama işlemini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Elektronik imza neden gereklidir? Günümüzde elektronik ortamın çok yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanması bazı taleplerin ve güven sorununun ortaya çıkmasına sebep olmuştur. İşte bu noktada, gizlilik, kimlik doğrulama, veri bütünlüğü ve inkâr edilemezliği sağlayan elektronik imza uygulaması ortaya çıkmıştır.
E-imzanın yasal geçerliliği olmayan alanlar nelerdir? 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'nda; elektronik imza, ıslak imza eş değer kabul ediliyor. Ancak kanunların resmî veya özel bir merasime tabi tuttuğu yasal işlemler ile teminat sözleşmeleri e-imza ile gerçekleştirilemiyor.
Basit, gelişmiş, güvenli ve mobil olmak üzere 4 tane e-imza çeşidi vardır. Elektronik imza çeşitlerinin her biri elektronik imzanın güvenliğinden söz eder. Kişisel verilerin korunması ve yapılan işlemlerin güvenliği her şeyden önce gelmektedir.
T.C. Kimlik Kartına e-İmza yükleme işlemi Nüfusmatikler aracılığıyla yapılmakta olup Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü vatandaşlardan herhangi bir ad altında ücret talep etmemektedir.
Elektronik imzalar yasaldır, güvenilirdir ve dünyanın dört bir yanındaki çok sayıda ülkede kabul görür. Yasalar farklılık gösterebilir ancak Acrobat Sign, tek bir global e-imza çözümüyle maksimum esneklik sağlar.
Elektronik imza oluşturma verisine karşılık gelen imza doğrulama verisi (açık anahtar) Sertifikanın geçerlilik süresinin başlangıç ve bitiş tarihleri (Kamu SM sertifikalarının geçerlilik süresi, sertifika üretildiği anda başlar, tam 3 yıl sonra biter.)
- https://eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr/ adresinden Elektronik Bilgi Güvenliği Anonim Şirketi'ni seçerek e-imza başvurunuzu gerçekleştiriniz. - Ön başvurunuz sonrasında PTT tarafından cep telefonunuza “ Online Ön Başvuru Kodu “ iletilecektir.
Gönderiniz anlaşmalı kurye firması ile 15 gün içinde tarafınıza ulaştırılacaktır. Ulaşmayan gönderiler için iletişim formumuzu doldurabilir veya bizimle 444 5 576 / 0850 460 55 76 numaralı telefonlarımızdan irtibata geçebilirsiniz. Siz değerli kullanıcılarımıza yardımcı olmaktan memnuniyet duyar, iyi günler dileriz.
E-devlet mobil imza için https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Mobil-Imza sitesinden başvuru yapabilirsiniz.
Kullanıcıların bu fırsattan yararlanması için elektronik imza kurulumunu farklı bilgisayarlara driver (sürücü) kurulumu yapması gerekir. Bu sayede birden fazla bilgisayarda elektronik imzanın kullanılması mümkün olacaktır.
Kimlik No, Ad Soyad, Kurumsal E-Posta, Çalıştığı Kurum Birimi bilgilerini içeren E-İmza yenileme talep ettiğinizi belirten bir mail atılması yenileme başvurusu yapılması ve yenileme sürecinin başlatılması için yeterli olacaktır.
E-İMZA BAŞKASININ ELİNE GEÇERSE NE OLUR? Eğer başka kişilerin eline geçmişse kullanılmaması için mutlaka iptal edilmelidir. Bu işlemden sonra yeni bir elektronik imza alımı yapılması gerekmektedir. Çünkü elektronik sertifika bir defaya mahsus üretilmekte olup bir yedeği bulunmamaktadır.
Üretilen sertifikalar kuruma faturalandırılır. Kurum yasal süreç içerisinde Kamu SM Vakıfbank ve Ziraat Bankası Kurum Ödemeleri sayfalarından(Banka Şubeleri, İnternet Şube, Mobil Şube) vergi kimlik numarası ile sorgulama yaparak ilgili ödemeyi hesaba yatırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri