İnternetten yapılan alışverişlerde 14 günlük cayma hakkı, elektronik ürünler için kaldırılıyor. Tüketici, telefon ve bilgisayar gibi ürünlerin paketini açmasa bile ürünü iade edemeyecek. Geri kalan tüm ürünlerde ise ürün kusurlu değilse iade kargo ücreti tüketiciye ait olacak.
1. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereğince alıcı, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, satın aldığı ürünü teslim tarihten itibaren 14 (ondört) gün içerisinde cayma hakkını kullanarak iade edebilir.
Paketi ya da ambalajı açılmış ürünlerde de internetten alındıkları müddetçe tüketici kural olarak cayma hakkına sahiptir.
telefon gibi elektronik ürünleri satıcı ambalajı açılmış diye geri almama hakkına sahip değildir! bunun yasal bir dayanağı yoktur. hakem heyetine müracaat edin. kesin kabul edilir. ambalaj açılması mürekkep gibi sarfiyat ürünlerinde iadeyi engelliyor. bilgisayarı iade edebilirsiniz.
Ambalajı açılmamıs ve kullanılmamıs ürün, faturası ile birlikte iade/degisim yapılabilir. Ambalajı açılmıs ancak kullanılmamıs ürün (tekrar paketlenebilir ürünlerde geçerlidir. yapılabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek mal/hizmetler, hızla bozulan ve son kullanma tarihi geçen mal/hizmetler, tek kullanımlık mal/hizmetler, kopyalanabilir her türlü yazılım ve programlardır.
6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda tüketicilere mağazadan görerek satın alınan ürünlere cayma hakkı tanınmamıştır. Kanuna göre mağazaların satmış oldukları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yoktur.
Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun gereğince, ürünün teslimat tarihinden itibaren 14 gün içinde cayma hakkı kulanılarak sebep gösterilmeden ve iade kargo ücreti ödenmeden ürün iade edilebilir.
Satın aldığınız bir üründen memnun kalmadığınız takdirde, bu ürünü, satın alma tarihinizden itibaren on dört (14) takvim günü içinde satış fişinin/faturasının aslı ve orijinal paketiyle birlikte iade edebilirsiniz.
Tüketiciler, uzaktan yapılan alışverişlerde (İnternet, telefon yoluyla gibi)14 gün, kapıdan satışlarda yine 14 gün ve taksitli alışverişlerde ise 7 gün içerisinde, hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.14 günlük süre, satın alınan bir ürün ise ürünün tüketiciye teslim ...
Mağazadan alınmış ürün açılmış kullanılmış ise iade almazlar. 14 gün içinde iade sadece mesafeli satışlarda geçerli.
Cayma hakkı, satıcı ve tüketici arasında yapılan sözleşmeden tüketicinin tek taraflı olarak dönmesi ve hiçbir cezai şart ödememesidir. Ancak kanunen mağazadan alınan ürünler bakımından cayma hakkı söz konusu değildir. Toplumda genellikle 7 gün içinde iade, aynı gün iade gibi söylentiler dolaşmaktadır.
BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.
Mağazadan Alınan Ürünler Yönünden Cayma Hakkı
6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda, mağaza ya da firmadan görerek satın alınan ürünlere cayma hakkı tanınmamıştır. Bu kanun uyarınca mağazalara böyle bir iade alma yükümlülüğü getirilmemiştir.
Ben ürünümü aldıktan sonra yeni modeli çıkmış. Bunu değiştirebilir miyim? Eğer ürünü www.dyson.com.tr adresinden satın aldı iseniz, 14 gün içinde iade ederek istediğiniz ürünü yeniden sipariş verebilirsiniz. 14 gün üzeri kullanılmış ürünlerin koşulsuz iade hakkı bulunmamaktadır.
Kutu saklamak şart değildir. Ürünle ilgili fatura yeterlidir. Ek olarak alınan mağaza tarafından onaylanmış bir garanti belgesi de söz konusu ise, sizin için artı olacaktır.
Kutusu açılmışsa iade alınmaz telefonlarda.
Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Yargıtay 3. Hukuk Dairesi kararına göre telefonların kutusu açılıp SIM kart takılsa dahi tüketiciler cayma hakkından yararlanabilir.
İadeler Apple'ın Satış ve Para İadeleri İlkeleri 'ne tabidir. Fikrinizi değiştirirseniz Standart donanımınızı 14 gün içinde bize iade edebilirsiniz. Yazılım paketi açılmamışsa, yazılım iadelerinin kabulü için de bu süre geçerlidir.
Online alışverişte yeni dönem: Elektronik ürünlerde cayma hakkı kaldırıldı
Ayıplı malın iadesindeki masraflar tüketiciden talep edilmez. Diğer yandan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayar satışlarında cayma hakkı yönetmelikte kaldırılsa dahi, satıcı sözleşme ile tüketiciye cayma hakkı tanıyabilir. Tüketici cayma hakkı tanıyan satıcılardan alışverişi tercih edebilecektir" dedi.
Hayır, alamazsınız. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince, mağaza, işyeri gibi satış mekânlarında yapılan peşin satımlarda satışa konu mallarda herhangi bir ayıp yoksa tüketicilerin değişim veya iade etme hakkı bulunmamaktadır.
(5) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir.
14 gün içinde de toplam bedel Alıcı'ya iade edilmek zorundadır. SATIN ALINAN ÜRÜN BEDELİ ÖDENMEZ İSE: 7.Alıcı, satın aldığı ürün bedelini ödemez veya banka kayıtlarında iptal ederse, Satıcının ürünü teslim yükümlülüğü sona erer.
6502 sayılı yasanın 11. maddesinde, malın ayıplı olması durumda tüketicinin seçimlik hakları düzenlenmiştir. Bu seçimlik haklarda tüketici; bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri