Karbonatlı su faydaları çok olan bir uygulamadır. Çok eski tarihlerden beri karbonatlı suyun hazımsızlığa, mide yanmasına iyi geldiği bilinir. Ayrıca ondan dişleri beyazlatmak ve ağızda oluşan kötü kokulardan kurtulmak için de yararlanılır. Karbonatlı su ağız kokusu sorununda oldukça etkilidir.
Limon içerisindeki asit ve mineraller, yağların daha hızlı bir şekilde yakılmasında etkili olmaktadır. Karbonatlı alkali su, kahvaltıdan ve akşam yemeklerinden sonra günde 2 kere içilebilir.
LİMON, LİMON SUYU VE KARBONAT KARIŞIMI
Karbonat ve limon suyu sayesinde hazımsızlık, aşırı şişkinlik, kramp ve mide ekşimesi semptomları ortadan kaybolur. Bağışıklık sisteminin kritik bir unsuru olan bağırsaklardaki inflamasyonu önleyerek, bağırsaklarınızın sağlığını büyük oranda korur.
Vücuttaki ödem söktürmeye yardımcı olur. Metabolizmayı artırıp kilo vermeyi kolaylaştırır. Karbonat ve limon kürünü kullanmak zayıflamanızda önemli rol oynar.
Karbonat ve limon suyu içeceği tarifi
Bir çay kaşığı karbonat ve yarım limonun suyunu bir bardak su ile karıştırın. En iyi etki için, sabahları aç karnına için. Çünkü, sindirilen bir yemekle karışırsa, vücut üzerinde hızlı bir şekilde etkili olamayacaktır.
İlgili 43 soru bulundu
Karbonatlı su içmek vücudun PH seviyesini yükselterek metabolizma ve sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına olanak tanır. Alkali diyeti listesine ek olarak karbonatlı su da içen bazı uygulayıcılar, düzenli bir kullanımla 1 ay içerisinde 4 ile 6 kilo verdiklerini söylerler.
Karbonatlı su kürü özellikle şişkinliğin giderilmesinde ve ödemin temizlenmesine oldukça etkilidir. Uzmanlara göre, metabolizmayı hızlandırmanın en önemli yollarından biri de vücudun asit baz dengesini alkali seviyeye çekmektir. Karbonatlı su da, suyun pH değerini yükselterek, suyun alkali olmasını sağlar.
Karbonatlı su nasıl içilir? Karbonatlı suyu sabahları aç karnına bir bardak suya 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyerek tüketebilirsiniz. Günde en fazla 2 kez içmeniz tavsiye edilir.
1 tatlı kaşığı karbonata 2 yemek kaşığı limon suyu eklenerek hazırlanan maske lekelerin üzerine sürülür ve yaklaşık 10 dakika bekletildikten sonra su ile yıkanarak kurutulur. Bu işlem haftada bir kez tekrarlanır.
Cilt ve vücut için genelde karbonat tüketimi son derece güvenlidir ve herhangi bir toksik etkisine rastlanmamıştır. Ancak karbonatın besin olarak tüketimi konusunda dikkatli olunmalıdır. Çok fazla karbonat tüketimi vücudun asit-baz dengesini bozarak bulantı, kusma ve karın ağrısına neden olabilir.
Karbonat, müshil doğası nedeniyle hazımsızlık tedavisinde kullanılan en yaygın ev ilaçlarından biridir (28). Karbonat çözeltisi bağırsaklara girdiğinde, osmoz denilen bir işlemle suyun bağırsaklara çekilmesine neden olur. Bu, dışkıyı yumuşatır ve hacmini arttırır, böylece kolonu kolayca temizlemenize yardımcı olur.
Mide asit düzeyini dengeleyici bir özelliği olan karbonat, mide yanması, ülser gibi mide problemlerine karşı oldukça etkili bir malzemedir. Yarım çay kaşığı karbonatı 1 bardak suda iyice karıştırdıktan sonra bu suyu içebilirsiniz. Midenizde sağladığı rahatlamayı kısa sürede göreceksiniz.
Karbonatlı Su vücudun pH dengesini koruyor. Bunun yanında, obezite sorununa, kansere, migrene ve daha pek çok sağlık sorununa çözüm oluyor.
İngiliz karbonatı ile hazırlanan alkali su vücudun pH dengesi üzerindeki olumlu etkisi sayesinde hastalıklara karşı bir kalkan görevi üstlenebilmektedir. Böbrek rahatsızlıklarında ve olası bir böbrek hastalığını önlemek için İngiliz karbonatı iyi bir çözüm olacaktır.
Böbrek sağlığı için faydalıdır. Karbonat kanser hastalarının aldığı kemoterapinin yan etkilerinin azaltılmasına yardımcı olur. Kokuların nötralize edilmesini sağlayan karbonat kiri uzaklaştırdığı için el temizliğinde dezenfektan olarak kullanılabilir. Yara ve cam kırıkların tedavisi karbonatla mümkündür.
Gece yatmadan yarım saat önce Karbonatlı Su içmek, özellikle uyku döneminde bozulan pH değerlerinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Karbonatlı Su, kronik rahatsızlığı bulunan ve buna yönelik sağlıklarını korumak zorunda kalanlarında kullanabileceği bir tür karışımdır.
Ve tabii ki kahve-karbonat kürü düzenli olarak kullanıldığında önce istenmeyen tüylerin zayıflamasını ve azalmasını, ardından da neredeyse tamamen yok olmasını sağlıyor.
4. Cildinizi yenileyecek tek şeyin karbonat olması çok güzel değil mi? Yüz için olan birçok peeling'in ana maddesi karbonattır. Bunun nedeni ise hem bakteri öldürücü yapıya sahip olması hem de suda kolay erimemesidir.
1 LİTRE SUYA 10 GRAM KARBONAT
Ilık suda bekletip, 1 litre suya 10 gram kadar İngiliz karbonatı da denilen bikarbonat koyarak, minimum 8 dakika bu çözelti içerisinde sebze meyveleri yıkamak ve ardından durulamak pestisit kalıntılarını gidermede en etkili yöntem olacaktır.
Karbonatlı Su LDL olarak bilinen kötü kolesterolü yok edici özelliklere sahiptir. Ancak Karbonatlı Su tansiyon hastalarına sorun çıkarabiliyor. Bu nedenle tansiyon hastalarının Karbonatlı Su tüketmemeleri gerekiyor. Tüketildiği zaman tansiyonun yükselmesine veya dengesiz duruma gelmesine neden olabiliyor.
Karbonatlı su ile kilo verme kürü (alkali diyeti)
Kür için verilen tarife göre 1,5 litre suya 1 şeker kaşığı karbonat ekleniyor. Ardından karbonat eriyene dek suyu karıştırıyorsunuz. Günlük 3 litre kadar karbonatlı su tüketebilirsiniz. Kür için her yemekten yarım saat önce ve bir saat sonra bu sudan içmeniz gerekiyor.
Karbonat
Karbonat, asiditeyi engelleyerek, pH dengesinin sağlanmasına yardımcı olur ve ayrıca böbrek taşı oluşumunu engelleyicidir, varolan böbrek taşlarının ise ilerleyerek böbrek fonksiyonlarını bozmasını önlemeye yardımcıdır.
Karbonat vücut temizliğinde kullanılan en etkili maddelerden bir tanesidir. Hiçbir kimyasal içermeyen karbonat cilt temizliğinde kullanılabilir. Özellikle de ciltteki dirsek, koltuk altı ve diz kapaklarında oluşan kararmalar karbonat sayesinde çıkarılabilir.
Sabah uyandıktan hemen sonra 1 su bardağı haşlanmış limon suyunu düzenli olarak tükettiğinizde, vücuttaki yağ yakımını hızlandırır ve böylelikler zayıflamayı destekler. Böylece hızlı ve doğal bir şekilde fazla kilolarınızdan kurtulursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri