Arapça kökenli bir isim olan Elif isminde Türkiye'de 514.594 kişi vardır. Anlamı zarif ve uzun boylu kız olan Elif ismi Kur'an'da sık sık geçmektedir ve bu nedenle de ülkemizde kız bebekleri için sık sık tercih edilmektedir.
Elif ve Nur ismi Kur'an- ı Kerim'de ayrı olarak yer alan isimlerdir. Elif Nur isminin anlamı “uzun boylu nur yüzlü kız, ilk ışık, ilk nur, ışık saçan uzun boylu kız, ışığı ve aydınlığı seven” kelimeleriyle ifade edilir. Elife, Arapça kökenli isimlerdendir.
Elif (ا), Arap alfabesinin birinci harfi. İbranice muadili alef harfidir.
Elif ismi, Arap alfabesindeki ilk harfin adıdır. Bu isim, harfin ince ve uzun şeklinden dolayı uzun boya benzetilir. Ve uzun boylu, zarif kız anlamında kullanılır.
Elif ismini çocuğa vermekte bir sakınca yoktur. Elif, Arap alfabesinin birinci harfidir. Bazı Arap dilcileri elif isminin vav, ya ve hemze harfleriyle ülfet etmesi, yani onlarla değişip kaynaşması sebebiyle “vahşet"in (sertlik ve kabalık) zıddı olan “ülfet” (uyumluluk) masdarından türediği görüşündedirler.
İlgili 38 soru bulundu
Elif (ا) Arapça alfabesi'nin birinci harfi dir. Kameri ve İzhar harflerin'dendir.
Elif Kur'an kıraatinde fethanın uzatılmasında bir ölçü birimi olarak (bir elif, iki elif miktarı) kullanılmıştır. Ayrıca tabiattaki dört ana unsurdan ateşe remiz olmuş, tasavvufta insân-ı kâmili sembolize etmiştir.
Elif isminin karakter özellikleri
Duygusal dünyası çok geniştir ve empati yeteneği gelişmiştir. Bu sebeple, çok sevilen ve popüler olan biridir. Duygusal anlamda zengin bir dünyası vardır; ama zorluklar karşısında çabuk yıkılır. Hem iyi huylu hem de çalışkandır.
Elif İsminin Harf Analizi
İsminin baş harfi e olan kişilerin gelişmiş bir hayal gücüne sahip olacağı ve bu gücü konuşma yetenekleri ile birleştireceği düşünülür. Bu kişiler çevrelerinde söz sahibi ve dikkat çeken kimseler olabilirler. L: Alfabenin 14. harfi olan 'l' bilgi ve başarıyı temsil eder.
Kur'an-ı Kerim Elifbası'nda 28 harf vardır! Kur'an-ı Kerim alfabesinin birbirinden güzel 28 harfi. Bu harfler, “Elif” harfiyle başlar, “Ye” harfiyle biter. Harflerin Türkçede kullandığımız harflerden farklı bir özelliği vardır.
Akatça alpu "sığır, öküz". Fenike ve Arami alfabesinin ilk harfi, sığır başı simgesinden türemiştir.
Hemze, ses, isim ve şekil olarak bağımsız bir harf olmasına rağmen elif harfi ile bağı hiç kopm am ıştır.
Arap alfabesindeki ilk harfin ismi. 2. Elif ismi ince ve uzun olmasından dolayı uzun boya da benzetilmektedir. Anlamı ise uzun boylu zarif kız olarak tabir edilmektedir.
Elif ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir ve Elif ismini koymak caizdir. ELİF İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Elif ismini kullanan 531.575 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Elif ismini kullanan 99.927 kişi bulunmaktadır.
Dünyaya gelen 1 milyon 180 bin 840 bebekten, erkeklerden 8 bin 816'sına "Yusuf", 7 bin 713'üne "Eymen", 6 bin 857'sine "Miraç", kız bebeklerden de 13 bin 420'sine "Zeynep", 8 bin 586'sına "Elif", 6 bin 886'sına "Defne" ismi verildi.
Bu cümleden olmak üzere Arapçada isim, sıfat ve mastarların sonuna eklenen elif- nun harfleri kelimeye ekstra anlamlar katmaktadır.
Arapça kökenli bir isim olan Elif isminde Türkiye'de 514.594 kişi vardır.
Sözlükte karşılaşılan ilk anlam boyu uzun olan kızdır. Özel isim olarak kullanılmasını sağlayan anlam ise nazlı olmasıdır. Nazlı kimseler için Elifnaz isminin kullanılması uygun görülür. Elifnaz isminin anlamlarından bir diğeri şımarık kızdır.
Arapça kökenli olan Elif, zarif ve naif kız anlamlarına gelmektedir. Uzun ince zarif kız, alışmış – alışkın, dost ve tanıdık anlamlarına da gelmektedir. Elif ismi Arap alfabesinin ilk harfi olduğundan dolayı ve Kuran-ı Kerim'in 2. suresi olan Bakara Suresinin ilk kelimesi olarak Kuran-ı Kerim'de yer almaktadır.
Dün akşam yayınlanan Yargı 64. bölüm boyunca Elif isimli çocuk karakterini, herkes Ceylin ve Ilgaz'ın çocuğu sanmaktaydı. Ancak 64. bölüm sonuna yaklaşıldıkça gerçek herkesi şaşırttı. Elif, Aslında Ceylin ve Ilgaz'ın çocuğu değil Aylin'in çocuğu idi.
ince, uzun anlamina da gelen arapca kokenli kelime.
“Elif” harfi insanın, haksızlığa, zülme ve yanlışa karşı duruşunu temsil ettiğine ianılır. Hayatı boyunca fiziki olarak “Elif” olarak yaşar, ihtiyarladıkça tekrar “Vav” gibi iki büklüm olur.
İbranice Alef, Yunanca Alfa ve Latince A Fenike alfabesinden gelmiştir ve Proto-Kenan Alfabesinde ʾalp "öküz" anlamına gelmektedir.
Hatta; Vav harfi ile ilgili sözler arasında en bilinen tabir olan “Vav gibi olmak” tabiri de; 'Kulluğunu bilmek ve secde etmek. Allah'a yakın olmak' anlamında kullanılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri