Arapça nsw kökünden gelen nisāˀ نساء “kadın cinsi, kadınlar” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Arapça Ans kökünden gelen ins إنس “insanoğlu, insanlar” sözcüğünün dişili çoğuludur.
İşte detaylar. Nisa Arapça kökenli bir isimdir. Arapçadan Türkçeye geçmiş Nisa adı TDK'ya bakıldığında 'Kadınlar' anlamına geldiği görülüyor. Özellikle kadınlar hakkında onların hakları için dini açıdan da anlamı olduğunu söylemek mümkün.
Nisa ismi Arapça kökenli olarak dilimize yerleşmiş bir isimdir.
nişasta - Nişanyan Sözlük. Farsça nişāste نشاسته “çökelti?, nişasta” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Farsça nişastan, nişīn- نشستن, نشین “oturmak” fiilinin +a ekiyle geçmiş zaman fiil sıfatıdır. Bu fiil Avestaca aynı anlama gelen nişidaiti sözcüğü ile eş kökenlidir.
Kuran'ı Kerim'de geçen Nisa suresinden gelen ve kadın anlamı taşıyan bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu isme sahip kadınlar genel olarak zekaları ve ruhsal yönleri kuvvetli, aynı zamanda kırılgan bir yapıya da sahiptirler.
İlgili 21 soru bulundu
Arapça nsw kökünden gelen nisāˀ نساء “kadın cinsi, kadınlar” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Arapça Ans kökünden gelen ins إنس “insanoğlu, insanlar” sözcüğünün dişili çoğuludur. Daha fazla bilgi için insan maddesine bakınız.
Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen ise Kur'an'da geçmeyen isimler arasında yer almaktadır.
Nişasta, farin veya amidon, suda çözünmeyen, kompleks bir karbonhidrat. Bitkiler tarafından fazla glikozu depolamak için kullanılır.
Arapça ṣabūn صبون “sabun” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Aramice/Süryanice aynı anlama gelen ṣabūn צבונא sözcüğünden alıntıdır.
Nişasta, selüloz, maltoz, sükroz, glikoz, fruktoz, GALAKTOZ bitkilerde bulunabilen karbonhidratlardır.
Nisa Bölükbaşı 2 Temmuz 1998 yılında Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ta dünyaya gelmiştir.Babası Türk annesi Çek Cumhuriyeti vatandaşı olan Nisa küçük yaştan itibaren sporun birçok dalına ilgi duymaktadır.
Nisa ismi Kur'an-ı Kerim'de (Nisa Suresi) geçmektedir ve Nisa ismini koymak caizdir. NİSA İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Nisa ismini kullanan 47.722 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Nisa ismini kullanan 8.495 kişi bulunmaktadır.
Nisa ve Nur isimleri Kuran'ı Kerim'de ayrı ayrı geçmektedir. Al-i İmran Suresinden sonra gelen Nisa Suresi Mekke'de nazil olmuştur.
Nisan, Gregoryen Takvimi'ne göre yılın 4. ayı olup 30 gün çeker. Nisan sözcüğünün, Farsça (Nisan), Süryanice (Nisanna), Sümerce (Nisag = ilk meyveler), Akadca (Nisānu) ve İbranice (nîsān) sözcüklerinden alındığı söylenebilir.
21 Mart ile 20 Nisan arasında doğanlar, Koç burcuna sahip olur iken; 21 Nisan ile 21 Mayıs arasında doğanlar Boğa burcu olur.
Nisanur isminin anlamı aydınlık bir kadın olarak biliniyor. Bununla beraber nur yüzlü kadın olarak da anlamlandırılıyor. Güzel yüzlü kadın ifadesi de bu isim için kullanılabiliyor. Kız çocukları için ideal isimler arasında yer alıyor.
Etimoloji. Güneş kelimesi, Orta Türkçede yer alan ve aynı anlama gelen küneş sözcüğünden evrilmiştir. Bu kelime ise Eski Türkçede yer aldığı tahmin edilen ancak yazılı örneği bulunmayan, "gün ışımak, aydınlanmak" anlamındaki *küne- sözüne +Iş ekinin eklenmesiyle türetilmiştir.
sağlık - Nişanyan Sözlük. Türkiye Türkçesi saġ sözcüğünden Türkiye Türkçesi +lIk ekiyle türetilmiştir.
Şampuan kelimesi Türkçeye İngilizcedeki Shampoo kelimesinden girmişse bile bu kelimenin asıl kökeni İngilizce değildir. Bu kelime Hintçedeki [ʃæmˈpuː] kelimesinden türetilen ve yine Hintçe olan चाँपो [tʃɑ̃ːˈpoː] kelimesinden gelmektedir.
Nişasta, bitkilerde granül halde bulunan bir karbonhidrat türüdür. Çok fazla miktarda glikozdan oluşan nişasta, bitkilerin karbonhidrat sentezi sonucunda açığa çıkmaktadır.
Nişasta, bitkisel kaynaklardan elde edilen, yiyeceklerde ve endüstride kullanılan doğal bir polimerdir. Mısır, patates, buğday, pirinç ve kassava gibi nişasta içeriği yüksek bitkilerin kök, gövde ve tohumlarından çıkarılır.
Mısır nişastası, mısır (darı) tanelerinden elde edilen nişastadır. Nişasta, tanelerin besidokusundan elde edilir.
Defne ismi, bilinen en eski yazılı kaynaklardan günümüze ulaşmayı başarmıştır. Sözcük Yunanca kökenlidir. Kaynağı Yunan Mitolojisindeki anlatılara dayanmaktadır. Bu isim yüzyıllardan bu yana saflığın ve masumiyetin simgesi olmuştur.
Vera ismi Arapça kökenli bir isim olup ülkemizde de pek çok ebeveyn tarafından değerlendirilmektedir. Vera güzel anlamı olan hayırlı bir isimdir. İsmin anlamı ise her şeyin zarar olan fazlasından uzak durmak ve haram olma şüphesi olan her durumdan kaçınmak manasına gelmektedir.
Anlam itibariyle ay gibi ışık saçan demektir. Bu isim, bir ayın ilk günleri için de kullanılmaktadır. Son dönemde yaygınlaşan bu isim, kız çocuklarına verilir. Miray ismi, yumuşak başlılığı, güzel huyu temsil eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri