Elleri ovuşturmak, insanların olumlu beklentilerinin ifadesidir. Elleri ensede kenetlemek sahiplik ve üstünlük jestidir. kavuşturulması ise itaatin bir göstergesidir.
Kenetli eller, genel bir olumsuzluğun, bir hayal kırıklığının habercisidir. Olumsuzluk arttıkça kenetli eller daha yukarıya çıkmaya başlar. Eğer karşımızdaki ellerini bu şekilde tutuyorsa görüşmeyi daha fazla sürdürmemeliyiz. Çene Okşama: Kişinin bir karar vermekte olduğunu gösterir.
Kol kavuşturmak, bedenin güçsüz hissedildiğinde, kişinin kendini yalnız hissettiğinde, üşünüldüğünde, karşı tarafın dinlenilmek istenilmediğinde, karşı tarafa kendini kapatmak ve iletişimi sonlandırmak istenildiğinde yapılan bir harekettir. Anadolu da kol kavuşturma hareketine elini koynuna sokmak denilir.
İletişime kapalılığın göstergesidir. İki eli önde kavuşturma, kişinin daha çok kendini rahat hissetmeye ihtiyaç duyduğu zamanda kullandığı bir harekettir. Karşı taraf ile iletişime daha açıktır. Tek elin ya da iki elin belde olması, kişinin hâkimiyetini gösterdiği özgüvenli güçlü bir davranıştır.
Parmak uçlarını birleştirmek, aynı zamanda otorite ve güç göstergesi olabilir. Bu hareket, bir liderin veya otorite figürünün kararlılık, güç ve inançlarını karşı tarafa aktarmak için kullanılabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Eğer flörtünüz buluşma boyunca sık sık yüzüne dokunuyorsa, size karşı ilgi duyuyor demektir. Karşı tarafın size ilgi duyup duymadığından emin olmak istiyorsanız ellerini takip edin. Gözlerini ovuşturuyorsa, kulaklarına ya da saçlarına dokunuyorsa her şey yolunda demektir.
HAFİFÇE ÖNE EĞİLEREK KONUŞUN
Öne eğilmek, karşınızdaki kişiye dikkat ettiğinizi ve söyledikleriyle ilgilendiğinizi gösterir. Aynı zamanda bu duruş, sizinle muhatapınız arasındaki engelleri azaltarak veya ortadan kaldırarak bir özgüven mesajı gönderir.
Kolları Bağlamak: Birçok kişi topluluklarda, toplantılarda ya da arkadaş gruplarında kollarını bağlayarak oturma alışkanlığına sahiptir. Ancak kolları bağlayarak oturmak, karşı tarafa “İletişime kendimi kapatıyorum, konuşulanlar ilgimi çekmiyor.” Mesajını direkt olarak yansıtabilir.
Bacak üstüne atmak kendine güvenin işaretidir. Kadınlar bacak bacak üstüne attıkları zaman ayaklarını salladıklarında, bu bir kendine güven anlamı taşıyabilir. Bacakları birleşik tutmak karşınızdaki insan tarafından zayıflık göstergesi olarak algılanabilir. Bacakları uzatıp, ayakları birleştirmek rahatlığın ifadesidir.
Ellerin çeneyi kapsayan şekilde duruşu bazen eleştirel tarzda dinlemeyi ifade eder. İki elimizi çenemizin altına kriko gibi koyduğumuzda, bu derin dinleme ve düşünme durumunu gösterir. Eller duruşumuzu da tamamlayarak ona belirli bir anlam yüklenmesine yardımcı olur.
Kan basıncının yükselmesi, kalp vurum sayısının artması, ter bezi faaliyetlerinin artması gibi yalan söylerken kaydedilen fizyolojik değişikliklerin yanı sıra burunda bir kaşınma duygusu yaşanır.
Bakışlar geçmişten günümüze karşı tarafı etkilemek, kur yapmak, duygu ve düşüncelerimizi aktarmak, hissettiklerimizi paylaşmak adına kullanılmaktadır. Genellikle bilmediğimiz sorular sorulduğu zaman karşı tarafla göz temasını keser farklı bakışlar atmaya başlarız.
Bilek tutma: yakın mesafe içerir.samimiyet göstergesidir. Kafa bir yana doğru eğildiğinde; bu kişinin anlatılan konu ile ilgilenmeye başladığı anlamına gelir.
Ellerin açılması, kişinin iletişim kurmaya hazır olduğunu, kapanması da bu konudaki isteksizliğini gösterir. Elleri ovuşturmak, insanların olumlu beklentilerinin ifadesidir. Elleri ensede kenetlemek sahiplik ve üstünlük jestidir.
8.İşaret Parmağını Sallamak
Bu hareket neredeyse tüm dünyada karşınızdaki insanı yakına çağırmak için kullanılır.
BACAK BACAK ÜSTÜNE ATARAK OTURMAYIN
Benzer şekilde ofiste veya uzun süre bilgisayar karşısında oturmak da testiste ısı artışına sebep olur. Bacak bacak üstüne atarak uzun süreli oturmak veya ısı yayan bir zemin üzerinde oturmak (örneğin ısıtıcılı araba koltukları) en sakıncalı durumlardandır.
İslam dünyasında yaşayan bir kimse ise ellerini önden bağlar. - Bunun gibi, bizim kültürümüzde ayak ayak üstüne atmak, bazen istirahat, bezen de büyüklük alametidir. Bu sebeple büyüklere karşı ayak ayak üstüne atmak saygısızlık kabul edilir.
5-Bacak bacak üstüne atmak direnci ve düşük kabulü gösterir. Psikologlara göre bacak bacak üstüne pozisyondaki bir insanın karşınızda ruhsal, duygusal ve fiziksel olarak size yakın hissetmediği ve bir uzlaşma için çok niyetli olmadığı anlamına gelebilir.
Beden dili; hareket, jest-mimikler, duyguların ifade edilmesi, duruş şekli, ses tonu, vücut hareketleri gibi birçok önemli unsuru içinde bulunduran ve iletişimde çok önemli yeri olan bir araçtır. Beden dili, bireyler iletişime geçtiği anda devreye girmeye başlar.
Konuşma esnasında el, kol, jest ve mimik kullanımı çok önemlidir. Yetersiz veya çok fazla kullanmak karşımızdaki kişileri rahatsız edebilir. Sürekli parmaklarla oynamak stres ve kaygıya işaret eder.
Telefonda konuşan kişiler bile, karşı taraf görmediği halde el kol hareketleri ile kendilerini daha iyi ifade etmeye çalışırlar. Ellerimizle kendimizi ifade ettiğimiz gibi karşı tarafa gizli mesajlar da göndeririz. Ellerin vücuda doğru yaklaştırılması gerginliğin, teslimiyetin ifadesi olarak bilinir.
Özgüven kişinin kendine ve yeteneklerine gerçekçi ve pozitif bir bakış açısıyla bakarak, eleştirilere açık olması, kendini ifade edebilmesi ve duygusal olgunluk olarak adlandırılabilir. Özgüven eksikliğinde ise kişi pasif durumdadır.
Özgüvenli kadınlar, karşılaştırmanın neşenin hırsızı olduğunu bilirler, bu yüzden her ne pahasına olursa olsun bundan kaçınırlar. Bunun yerine, kendi hayatlarına odaklanır ve ellerinde geleni yaparlar. Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmayı bırakmak istiyorsanız, işe kendi değerinizi tanıyarak başlayın.
Özgüvenli, özgüvene sahip, yüksek özgüvenli gibi tanımlar yaptığımız kişiler; kendini tanımış, barışmış, kendini geliştirme sürecini başlatmış ve bu sürece başkalarını da dahil edebilme cesareti göstermiş kişilerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri