Genel olarak bu hareket toplum içerisinde yapılırsa dikkate almama ve dinlememe ifadesi olarak kullanılır. Ellerin ön kısımda kavuşturulması ile yapılan hareket; kolları kapatmakla dış dünyayla bağlantısını koparmak, duvar örmek ve iletişim yok anlamına gelen bir ifade biçimi yaratır. Duygular ve beden bir aradadır.
Sağ veya sol koldan birini veya ikisini birden yere paralel olarak yana açtığında kollar doğrultusundaki araçlara geç, ön ve arka doğrultusundaki araçlara dur demektir.
Elleri kenetli olanlar genel bir olumsuzluk ya da hayal kırıklığı yaşadıklarının mesajını veriyor. Ellerini önde birleştirerek ''el pençe divan'' duranlar karşısındakine ''ne isterseniz yaparım'' demek isterken, ellerin arkada birleşmesi ise kendine olan özgüveni, meydan okumayı anlatıyor.
Her iki elin bağlanarak göğüs üzerinde birleştirilmesi bir sıkıntıyı belirten mesajı verir. Bir gerginlik ve sıkılma anında yapılan bu hareket; öncesinde ellerin göbeğin üzerinde olması ile gerginliğin az olduğunu gösterir ancak göğse çıktığında artış olmuş demektir.
Beden dilinde el hareketlerimiz, duygu ve düşüncelerimizi en kolay şekilde ifade edebilme yöntemimizdir. Konuşurken kolaylaştırıcı bir etkisi olan el hareketleri aynı zamanda daha hızlı, daha akıcı konuşmaya da yardımcı olmaktadır.
İlgili 41 soru bulundu
Kızgınlık. Sıkı yumruklar, başka yöne bakan gözler, kenetlenmiş çene, kızgınlık İfadesidir. Özellikle çenesinin elmacık kemikleriyle birleştiği noktayı gözlemlemek gerekir. Ağzı, gergin, çenesini sürekli kıpırdatıyorsa çok öfkeli demektir.
Bir konu sırasında gözleriniz kapanmaya başladıysa o konuya olan ilginiz azalıyor demektir. Bu ifade hepimizin kullandığı bir ifadedir. Bir toplantıda gözleriniz kapanmaya başladıysa ilginiz dağılmaya başlamıştır.
Namazda, sağ el sol elin üstüne gelecek şekilde elleri bağlamak sünnettir (Buhârî, Ezân, 87 [740]; Müslim, Salât, 54 [401]).
Yukarı ve sola bakmak
Yukarı ve sola doğru hareket, kişilerin daha önce görmedikleri bir şeyi zihinlerinde görselleştirmeye çalışırken yaptığı bir harekettir. Birinden var olmayan bir şeyi hayal etmesini istediğinizde bu harekete tanık olabilirsiniz.
El ve kol hareketleri çok çeşitlidir.
İletişime kapalılığın göstergesidir. İki eli önde kavuşturma, kişinin daha çok kendini rahat hissetmeye ihtiyaç duyduğu zamanda kullandığı bir harekettir. Karşı taraf ile iletişime daha açıktır.
Elleri ovuşturmak, insanların olumlu beklentilerinin ifadesidir. Elleri ensede kenetlemek sahiplik ve üstünlük jestidir. kavuşturulması ise itaatin bir göstergesidir.
Ellerin açılması, kişinin iletişim kurmaya hazır olduğunu, kapanması da bu konudaki isteksizliğini gösterir. Elleri ovuşturmak, insanların olumlu beklentilerinin ifadesidir. Elleri ensede kenetlemek sahiplik ve üstünlük jestidir.
[1] Birini içtenlikle karşılamak. [2] Korumaya, yardım etmeye hazırlanmak.
Kol Kavuşturma (Gizli (Örtük))
İnsanlar bazen, yabancılarla çevrili oldukları bir kokteyl partide kollarını tam olarak kavuşturmak yerine, bir kollarını sarkıtıp, diğer kollarıyla bedenlerini kapatabilirler. Bu gibi durumlarda rahatsızlık arttığı takdirde, bacaklarla yeni bir engel daha oluşturulur.
Kolları kavuşturma hareketi aşırı sıkılmak ve stres ya da depresyon durumlarında da yapılabilmektedir. Genelde insanlar kendini yalnız hissettiği zaman da bu hareketi sık yaparlar. Bu biraz içe dönüş ve çaresizlik ifade eder.
On iki İmam'a bağlı olan Şia, Peygamber (s.a.a.) ve Ehl-i Beyt İmamları'nın sünnetine göre amel etmek için namazı eli açık olarak kılmaktadırlar.
Bayanlar namazda ellerini bağlarken bilekleri kavramazlar. Eller göğüsler üzerine bağlanır. Sağ el sol el üzerindedir. İki el beraberce göğüs üzerine konur.
Ehl-i sünnet mezheplerinden Hanefi, Şafii ve Hanbeli mezhebine göre namazda ellerin bağlanması sünnettir. Maliki mezhebine göre ise ellerin yana salınması sünnettir. Hanbelîler ile Şâfiilere göre, elleri bağlamanın şekli şöyledir: Sağ el sol elin bileği üzerine, yahut ona yakın bir yere konur.
1- Dudak Büzmek ya da Dudak Yalamak
Örneğin kişinin dudaklarını büzüp sağa sola hareket ettirmesi o an hoşlanmadığı bir durumla karşı karşıya geldiğinin bir göstergesi olabilir. Bunun yanında dudaklarını yalayan bir kişi genellikle kendini sakinleştirmek istiyordur.
Dudaklarınızı birbirine bastırmak genelde rahatsızlığın ve negatif duyguların belirtisiyken dudaklarınızdaki en ufak düşme, engellenemeyen bir üzüntünün ifadesi olabilir. Bir toplantıdayken dudak büzmek ise dile getiremeseniz bile karşı tarafa katılmadığınızı gösterir.
Kadın erkek ilişkileri genelde karmaşıktır.Erkekler, hoşlandıkları kadınlara genelde kaçamak bakışlar atarlar. Bir konu hakkında konuşmuyorsanız, uzun süre gözlerinize bakamazlar. Gözlerinizi onun gözlerine dikin, ve kaçırıp kaçırmadığını test edin. Gözlerini kaçırıyorsa, sizden hoşlanıyordur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri