Hekiminiz farklı bir öneride bulunmadıysa elma çayını günde bir fincan içmenizde herhangi bir sakınca bulunmaz.
•Çayınız demlendikten sonra ocaktan alınır ve içine 5-6 karanfil, yarım çay kaşığı karabiber ve bir kabuk tarçın eklenerek 5 dakika daha demlemeye bırakılır. •Son olarak süzüp afiyetle çayınızı tüketebilirsiniz. •Günde 2 fincan elma çayını rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Zayıflatan elma çayı ile haftada 4 kilo verin makalemizde lif açısından zengin özleri ile sizi uzun süre tok tutar, acıkmanızı önler, bağırsakları çalıştırır, kabızlığı önler, kısa sürede zayıflamanıza yardımcı olur. Bu çay metabolizmanızı hızlandıracak, iştah kesecek, yağ yakımında büyük rol oynayacaktır.
Şiddetli Öksürük için Elma Çayı : 1 adet elmanın çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. 1 Litre kaynamış suyun içerisine dilimlediğiniz elmaları kabuklarını soymadan atıp kaynatın. Kaynama işleminden sonra, süzün ve çay gibi sıcak sıcak için.
İlgili 36 soru bulundu
Sıcak İçecekler: Sıcak içeceklerin tüketilmesi boğazı ve hava yollarını yumuşattığından kaynaklı hırıltı ve balgamı hafifletir. Solunum Egzersizleri: Zaman zaman uygulanan solunum egzersizleri yapılan araştırmalar doğrultusunda hırıltı ve diğer ciğer rahatsızlıklarında hafiflemeye sebep olduğunu göstermektedir.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Yıkanan elmaların kabukları soyulur ve çekirdekleri çıkartılarak ince ince dilimlenir. Dilimlenen elmalar kabukları ile birlikte demliğe 2 su bardağı su eklenerek atılır. Orta ateşte kaynatılan demliğin altı kaynadıktan sonra kapatılır ve 10 dakika demlemeye bırakılır.
1 bardak elma çayı kaç kalori? Elma Çayının 100 gramında 15 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 340 gram Elma Çayında 51 kalori bulunmaktadır. Kalorisinin büyük kısmını (%90) karbonhidrattan alan Elma Çayını kilonuza göre hesaplayarak uygun miktarda tüketebilirsiniz.
Elma çayın bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak elmanın ait olduğu meyve ailesine duyarlı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Ne sıklıkta tüketebileceğinizi beslenme uzmanına ve doktorunuza mutlaka danışmakta fayda vardır.
2- Çay, kola, gazlı içecekler ve enerji içecekleri de uykuyu açar ve enerji verir. 3-Elma, içerisinde doğal şeker bulunan bir meyvedir ve bu da uykunuzun açar ve kan şekerinizin dengelenmesini sağlar.
Kolesterolün dengelenmesini sağlıyor. Baş ağrısı başta olmak üzere birçok vücut ağrısını kısa sürede dindiriyor. Cilt sağlığı üzerinde de olumlu etkileri olan elma çayının düzenli tüketimde hücrelerin temizlenmesine destek olduğu, bu sayede de cildin daha ışıl ışıl ve parlak gözükmesini sağladığı biliniyor.
10 dakika demlendikten sonra süzülerek tüketilir. Özellikle hazımsızlık gibi sorunlara iyi gelen bu çay, yemeklerden sonra içilebilir.
İsteğe göre içerisine tarçın gibi çeşitli baharatların da eklenebildiği elma çayı, tatlı ama bir yandan da ekşimsi tadı, içerdiği vitaminlerin çeşitliliği ve kalori yakmayı hızlandıran yapısıyla bilinir. Tüm bu özelliklerin yanı sıra elmanın lifinden gücünü alan elma çayı kabızlığı da yok eder.
Elma çayı sindirimi düzenleyerek hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim problemlerine iyi gelir. Bağırsak parazitlerini temizler, böylece bağırsaklarda zararlı maddelerin dışa atılmasını kolaylaştırır. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Elma kabuğu çayı için; iki bardak su bir kaba konulur ve bir adet elmanın kabuğu soyularak yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatılır. Tercihinize göre bir dilim limon, iki adet karanfil veya bir adet tarçın kabuğu da karışıma ekleyerek çayınızı hazırlayabilirsiniz.
Yeşil elma en çok vücudun absorbe ettiği yağın azaltılmasına yardımcı olur ve bundan dolayı diyette olanların günde en az 1 en fazla da 3 tane tüketmesi önerilir.
1 adet orta boy elma, yaklaşık 95 kalori değerindedir. Elma, diyet listelerinde ara öğün olarak tüketilebilir. Ancak daha önce söylediğimiz gibi, günde 1 adetten fazla tüketilmesi halinde kilo artışına neden olabilir.
1 Porsiyon (Orta) Fırında Tarçınlı Elma Dilimleri 84,86 kaloridir. Fırında Tarçınlı Elma Dilimleri içeriğinde 18,12 Karbonhidrat(g), 0,76 Protein(g), 0,74 yağ(g), 4,35 lif(g), 5,63 Sodyum(mg), 198,02 potasyum(mg), 127,77 Kalsiyum(mg), 11,50 A Vitamini(ui), 13,81 C Vitamini(mg), 4,23 ve Demir barındırır.
- Yüksek oranlı lif içeriğiyle bilinen elma çayı, sindirim sisteminin düzelmesine destek olup hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir.
Elma çayı oldukça ferahlatıcı bir etkiye sahiptir. Bu yönüyle vücudun canlı kalmasına yardımcı olur ve stres ya da yorgunluk gibi hem zihinsel hem de fiziksel olumsuzlukların önlenebilmesine katkıda bulunur.
4) Bağırsakları Çalıştırır
Çünkü elma suyu bağırsakların çalışmasına yardım ederek sindirim sistemine destek olur. Eğer kabızlık ve ödem gibi sorunları doğal yolla iyileştirmek isterseniz; elma suyunu düzenli şekilde içebilirsiniz.
Bir bardak sıcak suya 20-40 gram (g) taze zencefil dilimleri ekleyerek yatıştırıcı bir zencefil çayı hazırlayın. İçmeden önce birkaç dakika demlenmesine izin verin. Tadı iyileştirmek ve öksürüğü daha da yatıştırmak için bal veya limon suyu ekleyin.
Bol sıvı tüketmek boğazın nemlenmesine yardımcı olarak tahriş edicilerin etkisini azaltır. Günde en az sekiz bardak su içmek, bitkisel çay veya limonlu ılık su tüketmek gece öksürüklerini hafifletir. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
Boğazda gıcık soğuk algınlığı sonrasında, alerjik bir durum olarak ya da sürekli sigara tüketiminden kaynaklanıyor olabilir. Gıcık ve ardından gelen kuru öksürük bir süre sonra rahatsızlık vereceğinden kısa sürede geçmesini sağlamak önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri