Yüksek oranda lif içeriği ile dikkat çeken elma çayı, sindirimin düzenlenmesini sağlayarak hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir.
10 dakika demlendikten sonra süzülerek tüketilir. Özellikle hazımsızlık gibi sorunlara iyi gelen bu çay, yemeklerden sonra içilebilir.
Elma kabuğu çayı için; iki bardak su bir kaba konulur ve bir adet elmanın kabuğu soyularak yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatılır. Tercihinize göre bir dilim limon, iki adet karanfil veya bir adet tarçın kabuğu da karışıma ekleyerek çayınızı hazırlayabilirsiniz.
Elma çayı sindirimi düzenleyerek hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim problemlerine iyi gelir. Bağırsak parazitlerini temizler, böylece bağırsaklarda zararlı maddelerin dışa atılmasını kolaylaştırır. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Elma çayı oldukça ferahlatıcı bir etkiye sahiptir. Bu yönüyle vücudun canlı kalmasına yardımcı olur ve stres ya da yorgunluk gibi hem zihinsel hem de fiziksel olumsuzlukların önlenebilmesine katkıda bulunur.
İlgili 44 soru bulundu
Yatmadan önce içilen ıhlamur, kekik, sarı kantaron otu ve papatya çiçeği gibi çayların uykuya geçiş süresini kısaltığı ve dalmayı kolaylaştırdığı belirtildi.
Elma çözünen ve çözünmeyen lif bakımında zengin bir içeriğine sahip olduğu için tok tutar, iştahı keser, bağırsakları çalıştırır, bağırsak sağlığını destekler ve kabızlığı önler. Bağırsak sağlığını koruması bağışıklık sistemini de desteklemektedir.
2- Çay, kola, gazlı içecekler ve enerji içecekleri de uykuyu açar ve enerji verir. 3-Elma, içerisinde doğal şeker bulunan bir meyvedir ve bu da uykunuzun açar ve kan şekerinizin dengelenmesini sağlar.
Elma kabukları bol miktarda selüloz ya da lif zenginidir. Böylece kabızlığa karşı etkisi ortaya çıkar. Bağırsak duvarını temizler, bağırsak hareketlerini kolaylaştırır, sindirim kanalının yıpranmasını önler. Kan şekerini düşürücü etkisi de bilinen elmanın faydaları saymakla bitmez.
•Çayınız demlendikten sonra ocaktan alınır ve içine 5-6 karanfil, yarım çay kaşığı karabiber ve bir kabuk tarçın eklenerek 5 dakika daha demlemeye bırakılır. •Son olarak süzüp afiyetle çayınızı tüketebilirsiniz. •Günde 2 fincan elma çayını rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Toz elma için bardak başına 1 tatlı kaşı elma tozu kullanmak yeterlidir. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı elma tozunu bırakın ve altını kapatın. 10 dakika demlenme sonrası süzerek tüketebilirsiniz. Ayrıca çayınızı lezzetlendirmek için tüketirken çubuk tarçın ve karanfil ekleyebilirsiniz.
Eğer elma çayının tadını tek başına beğenmezseniz ya da bu çayı daha da faydalı bir hale getirmek isterseniz içine kuşburnu, ıhlamur, zencefil, portakal kabuğu, limon dilimleri, çubuk tarçın, karanfil ya da bal ilave ederek de tüketebilirsiniz.
Dünya ve ülkemiz çapında oldukça sık bir şekilde tüketilen aynı zamanda vitamin deposu olan elma, faydaları konusunda oldukça zengin bir meyvedir. Gebelerin elma çayı içmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Bununla birlikte mide bulantısı ve mide ekşimesi problemini gidermeye destek olur.
Kabukları soyulan elmaların çekirdeklerini çıkarın ve güzelce dilimleyin. Dilimlerin ince olmasına dikkat edin. 3. Dilimlenen elmalar, elma kabukları ve suyu demliğe koyarak ocağa alın. Demliği orta seviyedeki ateşte kaynatın ve kaynayınca altını kapatın.
Aç karnına tüketildiği takdirde atardamarlarda plak olmasını engeller, kalp kasını güçlendirir, kalpte iltihap oluşumunu engeller. Beyin sağlığına iyi gelir. Dişte plak oluşumunun önüne geçer. pH seviyesi yüksek olan bu meyve ağız kokusuna karşı da savaşır.
Elma çayın bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak elmanın ait olduğu meyve ailesine duyarlı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Ne sıklıkta tüketebileceğinizi beslenme uzmanına ve doktorunuza mutlaka danışmakta fayda vardır.
Elmanın kabuklarını soyun. İçerisine, toz veya kabuk tarçın, zencefil ve karanfil koyun. Üzerine 1 bardak kaynamış suyu döküp 10 dakika demlendirdikten sonra için. Elma kabuğu çayı, göğsü yumuşatır ve öksürüğü söktürür.
Düzenli tüketilen kırmızı elma, hazımsızlığı giderir, mide kramplarının engellenmesini sağlar. - Kolesterolü düzenleyici etkiye sahiptir. Kırmızı elma diğer elmalar gibi vücut yağlanmalarının minimum seviyeye inmesine yardım eder.
Elmalar, lif bakımından zengin olduğundan, sindirim sürecine yardımcı olur. Düzenli elma tüketimi, düzgün bağırsak hareketleri ve kabızlık, ishal, irritabl bağırsak sendromu (IBS) ve diğer mide rahatsızlıklarının önlenmesini sağlar.
Elma, portakal vb. 3. E vitamini de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri