Hem elma kabuklarını hem de dilimlediğiniz elmaları 2 su bardağı su ile demliğe koyun. Demliği orta ateşte kaynatarak altını kapatın ve 10 dakika demlemeye bırakın. Çayınız ılıyınca süzerek tüketimini gerçekleştirin. İçiminize lezzet katmak için karanfil karanfil ya da tarçın da ekleyebilirsiniz.
10 dakika demlendikten sonra süzülerek tüketilir. Özellikle hazımsızlık gibi sorunlara iyi gelen bu çay, yemeklerden sonra içilebilir.
Sindirim sisteminde yaşanan hazımsızlık, kabızlık yada ishal gibi sorunların giderilmesinde etkili olan çay aynı zamanda şişkinlik içinde fayda sağlar. Elma çayı, çözünebilen lif içerdiğinden dolayı sindirimi artırmaya destek verir. Çözünebilen lif kilo verebilmeyi desteklediği için de aranan maddeler arasındadır.
•Çayınız demlendikten sonra ocaktan alınır ve içine 5-6 karanfil, yarım çay kaşığı karabiber ve bir kabuk tarçın eklenerek 5 dakika daha demlemeye bırakılır. •Son olarak süzüp afiyetle çayınızı tüketebilirsiniz. •Günde 2 fincan elma çayını rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Elma kabuğu çayı için; iki bardak su bir kaba konulur ve bir adet elmanın kabuğu soyularak yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatılır. Tercihinize göre bir dilim limon, iki adet karanfil veya bir adet tarçın kabuğu da karışıma ekleyerek çayınızı hazırlayabilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
2- Çay, kola, gazlı içecekler ve enerji içecekleri de uykuyu açar ve enerji verir. 3-Elma, içerisinde doğal şeker bulunan bir meyvedir ve bu da uykunuzun açar ve kan şekerinizin dengelenmesini sağlar.
Zayıflatan elma çayı ile haftada 4 kilo verin makalemizde lif açısından zengin özleri ile sizi uzun süre tok tutar, acıkmanızı önler, bağırsakları çalıştırır, kabızlığı önler, kısa sürede zayıflamanıza yardımcı olur. Bu çay metabolizmanızı hızlandıracak, iştah kesecek, yağ yakımında büyük rol oynayacaktır.
İsteğe göre içerisine tarçın gibi çeşitli baharatların da eklenebildiği elma çayı, tatlı ama bir yandan da ekşimsi tadı, içerdiği vitaminlerin çeşitliliği ve kalori yakmayı hızlandıran yapısıyla bilinir. Tüm bu özelliklerin yanı sıra elmanın lifinden gücünü alan elma çayı kabızlığı da yok eder.
Elmanın kabuklarını soyun. İçerisine, toz veya kabuk tarçın, zencefil ve karanfil koyun. Üzerine 1 bardak kaynamış suyu döküp 10 dakika demlendirdikten sonra için. Elma kabuğu çayı, göğsü yumuşatır ve öksürüğü söktürür.
Eğer elma çayının tadını tek başına beğenmezseniz ya da bu çayı daha da faydalı bir hale getirmek isterseniz içine kuşburnu, ıhlamur, zencefil, portakal kabuğu, limon dilimleri, çubuk tarçın, karanfil ya da bal ilave ederek de tüketebilirsiniz.
Elma çözünen ve çözünmeyen lif bakımında zengin bir içeriğine sahip olduğu için tok tutar, iştahı keser, bağırsakları çalıştırır, bağırsak sağlığını destekler ve kabızlığı önler. Bağırsak sağlığını koruması bağışıklık sistemini de desteklemektedir.
Elma, portakal vb. 3. E vitamini de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırmaktadır.
Elma çayı, C vitamini açısından oldukça zengindir. Bu yüzden kişiyi soğuk dönemlerde nezle, grip, soğuk algınlığı gibi pek çok rahatsızlığa karşı korur. Bunun dışında buna bağlı şekilde ortaya çıkan öksürük gibi hastalıkları da gidermeye yardımcıdır.
Aç karnına tüketildiği takdirde atardamarlarda plak olmasını engeller, kalp kasını güçlendirir, kalpte iltihap oluşumunu engeller. Beyin sağlığına iyi gelir. Dişte plak oluşumunun önüne geçer. pH seviyesi yüksek olan bu meyve ağız kokusuna karşı da savaşır.
Elma kabuğu öksürük için çok faydalıdır. Elma kabuğu kaynatılarak içilirse, göğsü yumuşatır ve balgam söktürür.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Elma çayı özellikle boğaz ağrısına iyi gelerek, boğazı yumuşatır. Düzenli bir şekilde içilen elma çayı, öksürüğün azalmasına ve ilerleyen zamanlarda tamamen geçmesine yardımcı olur.
Elma çayın bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak elmanın ait olduğu meyve ailesine duyarlı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Ne sıklıkta tüketebileceğinizi beslenme uzmanına ve doktorunuza mutlaka danışmakta fayda vardır.
Barbunya, kuru fasulye ve nohut gibi baklagiller Sarımsak ve soğan Brokoli ve lahana gibi yeşil sebzeler. Süt ve süt ürünlerinden peynir ile yoğurt Bazı meyveler (portakal, kayısı gibi) ile yüksek oranda lif içeren tam tahıllı besinler.
Aç karnına günde bir elma yemek ayrıca kilo vermek isteyenlere de yardımcı olur. Elma çok az kalori içerir (bir elmada yaklaşık 80 kalori vardır) ve bolca lif içerir. Böylece elma yediğinizde sabahki açlığın üstesinden gelebilirsiniz.
1 bardak elma çayı kaç kalori? Elma Çayının 100 gramında 15 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 340 gram Elma Çayında 51 kalori bulunmaktadır. Kalorisinin büyük kısmını (%90) karbonhidrattan alan Elma Çayını kilonuza göre hesaplayarak uygun miktarda tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri