A vitamini sayesinde göz sağlığına iyi gelir. Lif oranıyla tokluk hissi verir.
Romatizmadan muzdarip insanlar elmayı iyileşme sürecine yardımcı oldukları için çok faydalı bulurlar. Elmadaki makula dejenerasyonu, katarakt ve glokom gibi göz hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca gözleri daha da güçlendirir, görme keskinliğini artırır ve gece körlüğünün tedavisinde yardımcı olurlar.
Elma çözünen ve çözünmeyen lif bakımında zengin bir içeriğine sahip olduğu için tok tutar, iştahı keser, bağırsakları çalıştırır, bağırsak sağlığını destekler ve kabızlığı önler. Bağırsak sağlığını koruması bağışıklık sistemini de desteklemektedir.
✓ İştahsızlığın ve tembel bağırsakların en iyi dostudur. ✓ Sindirim sistemini düzenler ✓ Böbrek taşlarını düşürmede yardımcı olur. ✓ Tansiyonu düşürmede yardımcı olur. ✓ Nefes darlığına iyi gelir. ✓ Sabah, aç karnına yenilen elma; kanı temizler, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.
Yeşil elma hafif yaşam idealinde destekleyici bir meyvedir. Düzenli tüketildiğinde sindirim sistemini destekler, bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Hazımsızlık, kabızlık gibi sindirim problemlerinde bağırsakları harekete geçmesi için destekler, rahatlamanızı sağlayabilir.
İlgili 44 soru bulundu
Elma. İçeriğinde bol lif ve C vitamini barındıran elmayı, uyumadan önce yediğin zaman bedenini ve nefesini rahatlatır ve kolay uyumanı sağlar. Tatlı ihtiyacını karşılar ve seni gece boyunca tok tutar.
Yeşil elmanın kilo vermeye daha çok destek olduğu kanıtlanmıştır. Kırmızı Elma; daha fazla antioksidan içerir. Yeşil elma, kırmızı elmadan %22 daha fazla lif ve biraz daha az şeker içerir. Yeşil elmanın makro besin dengesi kırmızı elmadan daha sağlıklıdır.
Orta boy oldukları varsayılırsa ortalama olarak kırmızı elmanın kalorisi 52, yeşil elmanın kalorisi 50, kurutulmuş elmanın kalorisi 300 ve elma suyunun kalorisi de 50 kalori olarak belirlenmiştir. Her gün uzmanlar tarafından en fazla 3 elma yenmesi önerilmektedir.
Bağırsakların çalışmasına ve dişlerin çürümesini engelleyen elma İbrahim Saraçoğlu tarafından en şifalı meyveler listesinin başında yer alıyor. İster maske olarak cilde uygulansın ister tüketilsin Elmanın Cilde Faydaları uzun bir listeye sahiptir. İçindeki A ve C vitamini sayesinde cildin yenilenmesine yardımcı olur.
Üstelik beyni o kadar iyi besler ki, düzenli elma tüketiminin Alzheimer ve Parkinson risklerini de azalttığı bilinmektedir. Elma, beyne olan bu katkıları sebebiyle de çeşitli kültürlerde bilginin ve bilgeliğin simgesi olmuştur.
Elmanın faydaları saymakla bitmiyor ve farklı şekillerde tüketildiğinde de sağlığa katkıda bulunuyor. Pişmiş veya haşlanmış elma, pektin içeriği sayesinde kolit, gastroenterit ve mide iltihabı gibi sorunları iyileştirmeye yardımcı olur. Haşlanmış elma ayrıca ishale karşı çok etkilidir.
Elma ideal miktarda lif içerir. Sindirim sistemi sorunlarının azaltılması sürecinde olumlu etkileri bulunur. Elma kemiklere de iyi gelir. Romatizma problemleri ve eklem ağrılarında tedaviyi desteklemek amacıyla tüketilebilmektedir.
Elma kabukları bol miktarda selüloz ya da lif zenginidir. Böylece kabızlığa karşı etkisi ortaya çıkar. Bağırsak duvarını temizler, bağırsak hareketlerini kolaylaştırır, sindirim kanalının yıpranmasını önler. Kan şekerini düşürücü etkisi de bilinen elmanın faydaları saymakla bitmez.
MISIR: İçerdiği zeaksanthin adlı bir bitkisel bileşim sayesinde yaşa bağlı gelişen görme bozukluklarını azaltıyor. KİVİ: Kivide bol miktarda bulunan E vitamini, retina dejenerasyonunu önlemeye yardımcı oluyor. Ayrıca gözdeki kan damarlarını besleyerek gözlerin canlı ve parlak olmasını sağlıyor.
Çinkodan zengin fasulye, bezelye, kırmızı et ve kümes hayvanları ışık hasarına karşı gözü koruyor. A vitamini içeren havuç, ıspanak, tatlı patates, marul, pırasa ve maydanoz gibi bitkisel gıdalar ile ton balığı, somon balığı, keçi sütü, inek sütü, yumurta ile ciğer gibi hayvansal gıdalar görme keskinliğini koruyor.
Elma kabuğunda bulunan çözünmez posa su tutarak sindirim yolunun temizlenmesini sağlayarak kanser riskini azaltır. İçerdiği kuersetin ve C vitamini sayesinde, kolon ve akciğer kanserleri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı kalkan vazifesi görür.
Besinlerin sindirim sistemine hızla ilerlemesini sağlayarak kabızlık şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Elma kabuğunun alt kısmında ise çözünür posa olan pektin bulunmaktadır. Bu içeriği ile ise ishali önleyici etkisi vardır. Yani ishal durumlarında elma kabuğu soyularak yenmelidir” dedi.
Elma kabuğu elmanın içine nazaran daha çok antioksidana sahip. Şeker hastalığına karşı hem bir koruyucu hem de içindeki pektin sayesinde şekeri düşürücü etkisi bulunuyor. Ayrıca kolesterolü de düşürücü bir etkiye sahip. Bol posa içeriği sayesinde iştahı düşürür.
Elmayı günün her anında tüketebilirsiniz. Pek çok faydası bulunmaktadır. Sabah aç karnına tüketilen elma, kabızlık sorunlarını çözmeye yardım eder.
Elma; içerdiği A, B grubu vitaminler ve C vitamini ile sadece vitamin deposu değil aynı zamanda içerdiği demir, fosfor, bakır mineralleri ve lif ile sağlığımıza çok sayıda faydası bulunuyor.
A vitamini sayesinde göz sağlığına iyi gelir. Lif oranıyla tokluk hissi verir. Gün içinde açlığı bastırarak kilo vermenize yardımcı olur.
Kırmızı elma tüketimi özellikle saç sağlığına oldukça iyi gelmektedir. Saçları kökten uca beslerken daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağlar. Düzenli bir şekilde elma tüketimi hazımsızlık ve şişkinlik gibi sindirim sistemi problemlerinin önüne geçmektedir. Ayrıca elma tüketiminin mide sağlığını koruduğu da bilinmektedir.
Bir adet yeşil elmada (ortalama 90 gram) 46,8 kcal değerinde kalori bulunur. Şeker ve içerik bakımından doğal olduğundan bu kalori vücudu olumsuz etkilemez. Yeşil elma şeker oranı yaklaşık olarak %10'dur.
Kırmızı elma ise daha fazla antioksidan içerir ve daha lezzetlidir. - Yeşil elma, kırmızı elmalarından yüzde 22 daha fazla lif ve biraz daha az şeker içerir. - Yeşil elmanın makro besin dengesi kırmızı elmadan daha sağlıklıdır. - Yeşil elma, kırmızı elmaya göre yüzde 63 daha fazla protein içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri