✓ Uyumadan önce yenen elma, sindirimi düzenler, mideyi rahatlatır ve rahat uyumanızı sağlar. ✓ Biraz ekşi olan yeşil elma, midedeki bulantıyı alır ve midede asit dengesini düzenler. ✓ Gastrite bağlı olan mide yanmasını hafifletir.
Elmalar, lif bakımından zengin olduğundan, sindirim sürecine yardımcı olur. Düzenli elma tüketimi, düzgün bağırsak hareketleri ve kabızlık, ishal, irritabl bağırsak sendromu (IBS) ve diğer mide rahatsızlıklarının önlenmesini sağlar.
Mide gazına iyi gelen şeyler şu şekildedir: Fasulye, Brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, elma, şeftali, erik, tam buğday ve kepek, enginar gibi besinler mide de gaz oluşumuna neden olur. Yüksek lifli gıdalardan uzak durmalıyız.
Düzenli tüketilen kırmızı elma, hazımsızlığı giderir, mide kramplarının engellenmesini sağlar. - Kolesterolü düzenleyici etkiye sahiptir. Kırmızı elma diğer elmalar gibi vücut yağlanmalarının minimum seviyeye inmesine yardım eder.
Özellikle yeşil elma mide dostudur ve bağırsaklardaki kötü bakterileri yok eder. 2- Eklem ağrılarına iyi gelir: Düzenli olarak elma tüketen kişilerin eklem ve romatizma ağrıları yarı yarıya azalır.
İlgili 44 soru bulundu
✓ Uyumadan önce yenen elma, sindirimi düzenler, mideyi rahatlatır ve rahat uyumanızı sağlar. ✓ Biraz ekşi olan yeşil elma, midedeki bulantıyı alır ve midede asit dengesini düzenler. ✓ Gastrite bağlı olan mide yanmasını hafifletir. ✓ Kabuğu soyulmadan pişirilen elma, bağırsakları aktif hale getirir ve yumuşatır.
Elma çözünen ve çözünmeyen lif bakımında zengin bir içeriğine sahip olduğu için tok tutar, iştahı keser, bağırsakları çalıştırır, bağırsak sağlığını destekler ve kabızlığı önler. Bağırsak sağlığını koruması bağışıklık sistemini de desteklemektedir.
Birçok insan elma yedikten sonra gaz ve şişkinlik yaşamaktadır. Elma da gaz yapan besinler arasında yer alıyor. Yüksek lif oranına sahip bu meyve, sindirim sistemine yardımcı olsa da yanlış yeme sonucunda gaz ve şişkinliğe sebebiyet veriyor.
Elma tüketimi, tansiyonun dengelenmesine ve dolayısıyla çeşitli kalp rahatsızlıklarından korunmaya yardımcı olur. Günde 1 adet elma tüketmek; bağırsakta oluşan çeşitli parazit ya da bakterilerin atılmasına önemli ölçüde yardımcı olur, elma sayesinde daha rahat çalışan bir sindirim sistemine sahip olursunuz.
Günde bir ya da iki elma yiyebilirsiniz. Daha fazlası içerdiği lif nedeniyle şişkinlik ya da kabızlık gibi sindirim sorunlarını tetikleyebilir. Ayrıca karbonhidrat açısından zengin olduğu için kan şekerinizin aniden yükselmesine veya kilo almanıza neden olabilir.
Akşam elma yemenin mideye zararı yoktur ve kilo aldırma özelliği de yoktur. Elma ve bitki çayı ya da elma ve yoğurt ile öğün yapabilirsiniz.
Beyaz ekmek, makarna, pirinç, mısır, irmik, erişte, şehriye kraker, bisküvi tüketebilirsiniz. Mayalı yapılmış hamurişi besinlerden; ağır şerbetli ve yağlı tatlılardan uzak durunuz. Şeker ve şekerli besinlerden, sütlü tatlılar ve meyveli tatlılar tercih ediniz. Sık beslenme programı mide korumada çok etkilidir.
Mide sorunlarını yatıştırmaya yardımcı olan çaylar arasında papatya çayı, rezene çayı, nane çayı ve zencefil çayı sayılabilir.
Gastrite iyi gelen yiyecekler ve içecekler arasında;
Elma, yulaf ezmesi, brokoli, havuç ve fasulye gibi yüksek lifli gıdalar. Tam tahıllar.
Her çeşit elma çok değerli. Gün içinde herhangi bir öğünden sonra yenebilir. İsterseniz sabah kahvaltısından, isterseniz öğle yemeğinden, isterseniz akşam yemeğinden sonra yiyin, fark etmiyor. Elmanın içinde bir çeşit protein olan 'pektin' maddesi bulunuyor.
Aç karnına tüketildiği takdirde atardamarlarda plak olmasını engeller, kalp kasını güçlendirir, kalpte iltihap oluşumunu engeller. Beyin sağlığına iyi gelir. Dişte plak oluşumunun önüne geçer. pH seviyesi yüksek olan bu meyve ağız kokusuna karşı da savaşır.
Vitaminler açısından oldukça zengin bir meyve olan elma aynı zamanda iyi de bir uyku açıcıdır.
Elma kabukları bol miktarda selüloz ya da lif zenginidir. Böylece kabızlığa karşı etkisi ortaya çıkar. Bağırsak duvarını temizler, bağırsak hareketlerini kolaylaştırır, sindirim kanalının yıpranmasını önler. Kan şekerini düşürücü etkisi de bilinen elmanın faydaları saymakla bitmez.
Artan su alımı ve fiziksel aktivite kabızlığa karşı etkili olabilir. Probiyotik takviyeleri, bağırsaktaki bakteri ortamını iyileştirdiği için gaz ve şişkinlik semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir. Şişkinlik ve gaz sıkışması ayrıca sindirim sistemindeki kasların işlevinin değişmesinden de kaynaklanabilir.
Günde 3 adet elma yemenin kötü kolesterol oranını düşürürken, iyi kolesterol oranını da 4 kat arttırdığı belirtiliyor. Her türlü hastalığa iyi gelen elmanın, ihtiva ettiği organik asitler, soda ve fosfor ile beyin, karaciğer ve mideye son derece faydalı olduğu belirtildi.
Dünyanın en sağlıklı meyvesi: Acai.
Kısa zaman içinde yolculuk planınız varsa sizlere elma tüketmenizi önereceğiz. Uzun yolda uykuyu ne açar sorunuzun yanıtı elma oluyor. Elmada bulunan fruktoz kısa zamanda kana karışır ve uyku halini ortadan kaldırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri