Yoğurt ve nişasta hamurun kıyır kıyır olmasını sağlayan malzemelerdir. Nişasta olarak mısır veya buğday nişastası tercih edebilirsiniz.
Kurabiyeyi ağızda dağıtan unsur, tercih edilen nişastadır. Kıyır kıyır diye tabir edilen kurabiyeler genelde nişastalı kurabiye tarifleriyle ortaya çıkar. Baklava gibi sevilen lezzetlerin tarifinde yer alan nişasta ise; hamurların birbirine yapışmasını önlemek için kullanılmaktadır.
Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye İçin Malzemeler :
1 adet yumurta. 2,5 yemek kaşığı toz şeker. 1/2 su bardağı nişasta.
Nişasta, kurabiyelerin daha uzun süre dayanmasını sağlar ve kurabiyenin ağızda dağılmasına yardımcı olur. Hamura şekil vermek ve daha ince bir şekilde açmak için, buğday nişastasını tercih edebilirsiniz.
Püf Noktaları Tarifte kullandığınız sirke ve nişasta kurabiyelerin kıyır kıyır bir dokuda olmasını sağlar. Pişen kurabiyelerden sirke kokusu almazsınız. Hamuru, unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmalısınız.
İlgili 38 soru bulundu
Kurabiye hamurunu yaparken içerisine koyacağınız 3-4 yemek kaşığı soğuk su sayesinde malzemeleriniz tam kıvamında toparlanıyor ve kıvamları daha sonradan yumuşamıyor.
- Nişastalı yemekler kan şekeri yükselmesini yavaşlatarak enerji sağlamaktadır. - Nişasta kişilerde açlığı bastırır. - Kalp ile kol ve bacaklara daha çok kan taşımasını sağlar. - Bağırsakların doğru bir şekilde dizilmesine yardımcı olur.
Hangi Nişastayı Kullanmalıyız? Kurabiye yapımında en çok mısır ve buğday nişastası tercih edilir. Nişasta, kurabiyelerin daha uzun süre dayanmasını sağlar ve kurabiyenin ağızda dağılmasına yardımcı olur. Hamura şekil vermek ve daha ince bir şekilde açmak için, buğday nişastasını tercih edebilirsiniz.
Hava almamasını sağlayarak yumuşatmış olursunuz. Bir diğer yöntem ise kavanozun içerisine elma koymak. Birkaç dilim elmayı kavanozun içerisine atıp yine 1 gün bekletin. İşin sonunda kurabiyelerinizin yumuşadığını gözlemleyeceksiniz.
Elmalı Kurabiye Tarifi Püf Noktaları Nelerdir? Margarinin oda sıcaklığında iyice yumuşamış olmasına özen gösterin, eğer margarin yumuşak olmazsa, hamura yediremezsiniz. Böyle olduğu zaman, kurabiyeleriniz düzgün şekil almaz.
KARBONAT VE NİŞASTASIZ OLMAZ. Kıyır kıyır kurabiyeler elde etmek istiyorsanız bu iki malzemeyi kullanmanızda fayda var. Un yerine kullanacağınız nişasta, kurabiyenin ağızda dağılan bir kıvam almasını sağlarken kabartma tozu yerine karbonat kullanmanız kurabiyelerinizin yumuşacık olmasına yardımcı olur.
Sirke tuzlu kurabiyelerin ağızda dağılmasını, kıyır kıyır olmasını sağlamaktadır. Ağızda dağılan kurabiye tarifine ulaşmak için buraya tıklayın. Un yerine nişasta ile hazırladığınız kurabiyeler de ağızda dağılır kıvamda olacaktır. Nişastalı kurabiye tarifi burada yer alıyor.
Kurabiyeleri mutlaka önceden ısıtılmış fırına koyun. Fırın tepsisi sıcakken kurabiyeleri çıkarın ki parçalanmasın. Kurabiye ya da bisküvilerinize ekleyeceğiniz fındık, ceviz gibi malzemeleri en son ekleyin. Böyle ce daha kıtır kıtır bir kıvamı olacaktır.
Nişasta olarak mısır veya buğday nişastası tercih edebilirsiniz.
Kurabiye hamurunuz yaparken de sert bir kıvama gelebilir. Böyle durumlarda içerisine eritilmiş tereyağı ya da margarin ilave edin ve yoğurun.
Uygun bir yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu alarak, kaşık yardımı ile malzemeler güzelce karışana kadar karıştıralım. Ardından yavaş yavaş mısır nişastamızı ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Ardından yoğurma kabına ; sıvı yağı, margarini, pudra şekerini, nişastayı, yumurtayı, suyu ve sirkeyi ekleyelim ve karıştıralım . Ardından alabildiği kadar un ve yarım paket kabartma tozunu ekleyelim.
Hamuru için yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağı, yumurta,sirke,sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri,nişasta, vanilya ve kabartma tozunu alarak tel çırpıcı ile karıştıralım. Unumuzu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
İkinci neden ise gereğinden fazla un ilave etmek. Kurabiye hamuru yumuşak, ele yapışmayan, hafif yağlı olması gereken bir hamur çeşidi. Bu nedenle kurabiye hamuru yaparken unu azar azar ilave etmeye özen göster. Hamurun sert olursa kurabiye piştikten sonra sertleşir.
Kurabiye yapımında genellikle toz şeker kullansak da, pudra şekerinin pürüzsüzlüğü hamura daha çok yakışmaktadır. Bu yüzden, toz şeker yerine pudra şekeri kullanabilirsiniz.
Eğer kurabiye hamuru çok sert olursa, parçalar halinde dağılır. Bu da pişme esnasında çatlaklar oluşmasına neden olur. Kurabiye hamurunun sert olmasının nedenleri malzemeleri çok soğuk bir şekilde kullanmaktır. Özellikle süt ve tereyağı gibi malzemeler oda sıcaklığında kullanılmalıdır.
Soru: Pirinç nişastası ile pirinç unu aynı şey mi acaba ? Yani bu ürün bildiğimiz pirinç unu mu ? Cevap: Hayır ikisi aynı şey değildir pirinç unu pirincin öğütülmesiyle elde edilir pirinç nişastası pirinçten uzaklaştırılarak yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri