1-Emaye kek kalıplarının en büyük özelliği emayenin camsı yapısı sayesinde keklerin pişirildiği kaba yapışmamasıdır. 2- Emaye kek kalıpları emayenin ısıyı hızlı ve eşit dağıtması sayesinde kekleri normalden daha fazla kabartır ve daha kısa sürede pişirir.
Tepsinin kenarları da fırında ısınacağından, çıkartılırken bir tutacak yardımı ile alınması önemlidir. Emaye Fırın Tepsisi börekler, poğaçalar, kek, hamur işleri ve tüm fırın yemekleri yaparken kullanılabilir.
''Kekimin lezzeti şahane olsun, pişme süresi mühim değil'' diyorsanız doğruca demir döküm kek kalıplarına yönelin. Evet, demir döküm kullanması oldukça hassas mutfak gereçlerinden ve oldukça da pahalı. Ancak ısıyı doğru dağıtması açısından demir döküm kek kalıpları tek kelimeyle harika işler çıkarıyor.
Emaye kek kalıbından kek nasıl çıkar? İşte kekin kalıptan rahatça çıkması için yapmanız gerekenler: Kek karışımını kalıba dökmeden önce kalıbı yağlayın ve hem tabanına hem de çevresine gelecek şekilde kalıba un serpin. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez serin ve kalıbı ters çevirerek bekleyin.
Yapışmazlık konusunda en üst sırada olan silikon kalıpları özellikle muffin gibi küçük porsiyonlar halinde pişireceğiniz keklerde tercih edebilirsiniz. Pişme konusunda geleneksel kalıplar kadar iyi sonuç vermese de, ama sizin aradığınız şey pratiklikse silikon kalıpları rahatça tercih edebilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
* Emayenin kaplaması çizilip yıpranmadığı takdirde sağlığa zararlı değildir. O yüzden her zaman tahta veya silikon kaşıkla kullanmalı, çizilmeyecek şekilde temizlemelisiniz.
Lezzete önem verenler için demir döküm kek kalıbı çeşitleri ideal bir seçim olabilir. Demir döküm kalıpların kullanımı oldukça hassastır. Ancak ısıyı doğru ve eşit dağıtması sebebiyle oldukça iyi işler çıkarabilir. Yüksek ısı dağıtımı sayesinde keklerin içinin kolayca pişmesini sağlar.
----Troy Emaye Kek Kalıpları parlaklığını da yıllarca ilk günkü gibi korur.---- -- Mikrodalga fırında kullanılamaz. -- Direkt ateşle temas ettirilmemelidir. -- Bulaşık makinesinde yıkanabilir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Döküm kek kalıbına kek neden yapışır? Sıvı yağ olduğundan, fazla olması, kekin görüntüsünü ve uygulanacak yöntemin başarısını olumsuz etkileyebilir. En uygun yağlama yöntemi; bir kaseye alınacak sıvı yağın, bir fırça yardımı ile kalıba sürülmesidir.
Benzer şekilde ısı gereğinden fazla düşük gelirse kekin pişme süresi uzar. Bu süre zarfında kek hamuru içinde hapsolup kekin kabarmasını sağlaması gereken hava bulduğu boşluklardan kaçar ve ve içinde genleşip keki kabartacak hava kalmayan kekiniz kabarmaz, dolayısıyla çatlamaz.
Direkt ateşle temas ettirilmemelidir. Bulaşık makinesinde yıkanabilir.
Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı yardımıyla kalıbızın tüm iç kısmını güzelce yağlayın. Ardından kalıbınızı güzelce unlayın. Unlarken dikkat etmeniz gereken nokta fazla unları silkelemek. Silkeleyin ki kek pişerken unlar tabanına yapışmasın ve tadını bozmasın.
Daha uzun süre kullanmanız açısından yağlı kağıt kullanmayı tercih edebilirsiniz. Alt tabanının genişliğinde ve şeklinde keseceğiniz yağlı kağıdı kek kalıbının zeminine yerleştirmek hamurun kalıptan dağılmadan çıkmasına yardımcı olur.
Bulaşık makinesinde yıkanabilirler. Buzdolabında saklanabilirler. Fırında hatta bütün ısıtıcılarda kullanılabilirler.
Emaye, camın toz haline getirilmesi ve soğuk haddelenmiş DKP saç üzerinde birleşmesiyle üretilen organik bir malzemedir. Emaye ile yapılan kaplama sayesinde, üretilen mutfak araç ve gereçleri, paslanmaya karşı güvenlidir.
Çizildiğinde ve fazla yıprandığında içindeki bileşenler gıdaya temas edeceği için zararlı hale gelebilir. Emaye tencere çizilirse ya da çatlak oluşursa tamiri ne yazık ki pek mümkün olmadığından kullanımda dikkatli olmakta fayda vardır.
*İlk kullanımdan önce deterjanla yıkanmalı, durulanıp iyice kurulanmalıdır. *Daha iyi pişirme için, kullanmadan önce az miktar sıvı yada katı yağla yağlanmalıdır. *Yıkanmadan önce soğuması beklenmelidir. Sıcakken direk suya maruz bırakıldığında ürünün yapışmaz yüzeyi hasar görebilir.
Tabii, keki pişirmeden önce kalıbını yağlamayı unutmayın! Kekin kalıba yapışmaması için bir başka önerimiz daha var. Hazırladığınız hamuru dökmeden önce kalıbı sıcak suya batırıp çıkarırsanız kek çok daha kolay çıkar ve dilimlenir.
Granit döküm kek kalıbı da sağlıklı bir üründür. Granitten yapıldığı için uzun süreli kullanımlara uygun olarak üretilir.
3- Emaye tencereler! Emaye bir kaplama çeşidi aslında emayenin bulaşık makinesinde yıkanması sakıncalı değil ama emaye kaplamalar bulaşık makinesinde çabuk yıpranıyor ömrü kısalıyor alttaki metal sağlıklı değilse ortaya çıkan metal sağlığınıza zarar verebilir.
Emaye ürünlerinin elle yıkanması tavsiye edilir. • Desenli ürünler elle yıkanması tavsiye edilir ancak bulaşık makinesinin hassas yıkama programında da yıkanabilir. Ürünlerin her yıkama işleminden sonra hemen durulayıp, yumuşak bir bezle kurulayınız.
Derinlik: 11 cm Malzeme: Emaye Özellikler Bulaşık makinesinde yıkanabilir, düşük sıcaklıkta yıkanması tavsiye edilir. Kapaksız olarak fırında kullanılabilir, uzun ömürlü ürün kullanımı açısından fırında kullanılması tavsiye edilmez.
1- Emsan kek kalıbı
Bu model bir granit kek kalıbı, bu sayede kekin yapışması önleniyor. 25 cm çapa sahip. Döküm kek kalıbı, düşme ve çarpma gibi durumlarda yamulma olmuyor. İçi ve dışı ısıya karşı dayanıklı, yanma yapmıyor.
Keki çıkarırken parçalanmasını önlemek için, kek kalıbını unlamanız gerekiyor. Kalıbı tereyağı ile yağlayın ve üzerine un serpiştirin. Ardından ters çevirerek fazla unu akıtın. Daha sonra kek harcını kalıba dökebilirsiniz.
İşte kekin kalıptan rahatça çıkması için yapmanız gerekenler: Kek karışımını kalıba dökmeden önce kalıbı yağlayın ve hem tabanına hem de çevresine gelecek şekilde kalıba un serpin. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez serin ve kalıbı ters çevirerek bekleyin. Keki su dolu bir kaba oturtabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri