Tanktaki boya donmaz da uzun süre yazıcıyı kullanmayınca borulardaki boyalar kuruyabiliyor.
sürekli kullanım olmazsa tanklı yazıcı donabiliyor.
Eğer kartuşu ıslak ve çok sıcak ya da çok soğuk ortamlarda muhafaza ediyorsanız hızlı bir şekilde donduğunu göreceksiniz. Bunun yanı sıra kartuşun uzun süre yazıcı içerisinde kullanılmaması da kuruması veya donmasına sebep olan bir başka etkendir.
Tanklı lazer yazıcı özellikle kartuş masrafının ortadan kalkması sebebiyle kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Kartuş maliyetini tamamen ortadan kaldıran bu yazıcılar, içerisinde bulunan tanktan mürekkep kullanır.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, teknolojisi itibariyle püskürtme teknolojisi kullandıkları için püskürtme yapan kanalların kurumaya çok elverişli bir yapısı vardır ve en az haftada bir bu yazıcıların çalıştırılması en az bir baskı almak gerekir.
İlgili 25 soru bulundu
Kartuşunuzun mürekkep aktarım uçlarını (Demirimsi görüntüye sahip olan uçlar) suyla temas ettirmelisiniz. Ortalama 2 ya da 3 dakika kadar kartuşunuzu bu şekilde tuttuktan sonra, bu uçlardan suya mürekkep aktığını görürsünüz. Bu, donmuş ve kurumuş kartuşunuzun artık açıldığına işaret eder.
Baskı türü: Eğer metin ağırlıklı veya siyah-beyaz belgeler sıkça baskı yapıyorsanız, lazer yazıcı tercih edilebilir. Eğer renkli belgeler veya fotoğraflar yazdırmak istiyorsanız, mürekkep tanklı yazıcılar, daha iyi renk doğruluğu ve yüksek çözünürlük sağlayabilir.
Bitmeyen kartuş sistemi 4 ve üzeri kartuşlu Hp,Canon,Epson ve Brother marka yazıcılarla uyumludur. Ayrıca 2 kartuş kullanan Canon marka tüm yazıcılarla uyumludur.
Yüksek kaliteli yazdırma: Lazer yazıcılar, yüksek çözünürlüklü yazdırma yapabilen birkaç yazıcı türünden biridir. Yazılar ve grafikler net bir şekilde yazdırılabilir. Daha düşük maliyet: Lazer yazıcılar, daha az mürekkep tüketirler ve toner kartuşları daha uzun süre dayanır, bu nedenle baskı maliyetleri daha düşüktür.
Bitmeyen kartuş sisteminde ise hortum bağlantıları olan bir tank mürekkebi sağlar. Mürekkep bittikçe tanktan mürekkep dolar. Böylece tekrar tekrar kartuş değiştirilmesi gerekmez. Bu sistem tasarruflu bir sistem olduğundan ofis ortamlarında sıklıkla tercih edilir.
Ortalama olarak, orijinal ve mühürlü kartuşlar kullanımdan önce 12 ila 24 ay dayanır. Ancak kartuşlar orijinal ambalajından çıkarıldığında raf ömrü 3 ile 6 aya kadar düşer. Kartuşları 6 aydan daha uzun süre saklamak istiyorsanız, satın almadan önce mürekkep veya toner için ürün açıklamasını okumanızı öneririz.
Bir şey olmaz ama toner içerisinde katılaşmış olabilir. En kötü ihtimalle toneri değiştirirsiniz. Eğer güzel görüntü vermezse toneri taktığımız yerin hemen üzerindeki lazer dediğimiz kısmı bir kulak çöpü ya da mikrofiber bez ile temizleyebilirsiniz. Birkaç çıktı aldıktan sonra kendiliğinden de düzelebilir.
Evet, lazer yazıcı mürekkebi biter. Eğer çipli bir toner kullanıyorsanız toner azaldığında yazıcı size bir uyarı verir. Bazı durumlarda toner atıkları, toner bitse dahi baskı yapmaya devam eder.
Tanklı Yazıcı Nedir? Mürekkep tanklı yazıcı baskı için sıvı mürekkep kullanan mürekkep püskürtmeli yazıcıların bir modelidir. Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kartuş maliyetleri yüksek olduğundan dolayı dolumu daha pratiktir. Bu cihazların tanklarının mürekkep şişeleri ile doldurulması metodu ile kullanılır.
Tanklı Yazıcı Özellikleri
Bilgisayarlar ve akıllı telefonlar başta olmak üzere pek çok cihaz ile bağlantı kurabilen tanklı yazıcılar, bu cihazlarda yer alan yazı, grafik, fotoğraf gibi içerikler çeşitli boyutlardaki kağıtlara aktarılmasını sağlar.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
En İyi Yazıcılar 💯 Yazıcı yorumları dikkate alındığında; en iyi yazıcı markaları sıralamasında Xerox, Epson ve HP bulunuyor. 2024'te satın alınabilecek yazıcı tavsiyesi olarak ise Xerox C235, Epson EcoTank L3250 ve HP Smart Tank 515 modelleri ucuz ve olumlu kullanıcı yorumlarıyla sıkça öneriliyor.
Kartuş Dolumu Kaç Kere Yapılır? Bir kartuşun dolumunu 3 kez yapabilirsiniz. Daha fazla sayıda dolum yaptığınızda istediğiniz verimi alamazsınız. Bu nedenle 3 doldurmadan sonra yeni bir kartuş almanız gerekir.
Örneğin; 150 gramlık bir tonerden 2.500 sayfalık baskı elde edebilirsiniz. 700 gramlık bir toner için 12 bin sayfalık çıktı alabilirsiniz. Eğer tercihiniz 1.100 gramlık bir tonerden yana olacaksa o zaman 18 bin sayfalık çıktı alabilirsiniz.
Bitmeyen kartuş sistemiyle baskı kalitesinde bir bozulma olmadan, %90'a varan oranlarda tasarruf sağlanmaktadır. Düşük maliyetlerle binlerce sayfa baskı alınabilir. Yazıcı içindeki püskürtme kartuşları; mürekkep bittikçe hortumlar vasıtasıyla bu tanklardan mürekkep çeker. Bu sayede kartuşları mürekkeple besler.
Bitmeyen Kartuş Sistemi dediğimiz sistem; yazıcının baskı görevini gören baskı kartuşlarına; tank sistemi bağlanarak takılan bir sistemdir. Tank sistemi, hortumlar ve kartuş bağlantıları yazıcıya zarar vermeyecek şekilde monte edilmiştir. Bitmeyen Kartuş sistemindeki mürekkep tankları şeffaftır.
Sadece siyah mürekkep kartuşunu kullanarak yazdırmak için, renkli mürekkep kartuşunu değiştirin. Eğer boş mürekkep kartuşu çıkartıldıysa ve mürekkep kartuşu kapağı kapalıysa, ekran "Yazdırılamıyor" diyecektir. Sadece siyah mürekkep kartuşu kullanarak yazdırmak için, mürekkep kartuşlarını değiştirin.
Lazer yazıcılar ise toner kullanır ve bu tonerler, mürekkep kartuşlarına kıyasla daha uzun süre kurumadan kalabilir. Ancak, lazer yazıcılar da uzun süre kullanılmazsa, toner kartuşlarındaki tozun birikmesi ve sıkışması gibi sorunlar yaşayabilir.
Yüksek verimli baskı
Yüksek hacimlerde baskı alıyorsanız lazer yazıcı gibi yüksek verimliliğe sahip bir yazıcı en iyi seçim olabilir. Lazer yazıcılarda kullanılan toner kartuşları, mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kullanılan mürekkep kartuşlarına göre çok daha yüksek sayfa verimine sahiptir.
Lazer yazıcılarının sarf malzemesi tonerdir. (Tonerlerde kartuşlar gibi pahalı ve sıfır bir toner neredeyse yazıcı parasıdır) Tonerler dolum olabilen bir baskı ünitesidir tonerler chipsiz ve chipli olmak üzere ikiye ayrılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri