Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Emekli ikramiyesi haram mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Emekli ikramiyesi haram mı?

Emekli maaşı almak caizdir, bunu yukarıda izah ettik. Alın teri karışmayan her kazanç haram değildir. Mesela miras ve hediye, bir çalışmanın, alın terinin karşılığı değildir. Hediye de miras da caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinimizislam.com

Emekli maaşı helal mi haram mı?

Emeklilik medeni bir haktır. Dini açıdan alışveriş ve yardımlaşma ile alakalı fıkhi kurallara aykırı bir uygulama içermediği müddetçe caizdir. -Bu çerçevede primleri yatırarak emekli olmakta bir beis yoktur. Emekli maaşı alınmasında da yine aynı çerçevede bir beis olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.com

Maaş ikramiyesi haram mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, “Banka promosyonu caiz midir?” sorusuna “Hayır” cevabını verdi. Türkiye'de Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur olmak üzere yaklaşık 14 milyon emekli bulunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: politikyol.com

Diyanet maaş promosyonu helal mi?

DİYANET EĞER ŞUNU YAPARSANIZ CAİZDİR DEDİ!

Banka promosyonu almak caiz olmadığı gibi bankada bırakmak da uygun değildir. Bu nedenle bir hayır işi olarak ihtiyaç sahiplerine promosyonlar verilmeli ve bu yardımın karşılığında herhangi bir tazminat beklenmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egegundem.com.tr

Islamda emeklilik var mı?

İslâm hukuku prensip olarak emeklilik müessesesine karşı değildir. Emeklilik bir çeşit yardımlaşma sigortasıdır. Sigorta*; her bir kişinin yükünü azaltmak amacıyla mümkün olduğu kadar çok kimse üzerine bir tek kişinin yükünün dağıtılması demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Bayramdaki Emekli İkramiyesi Kurban Alımında Kullanılabilir mi? - Fatih Kalender Hoca Efendi

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

SGK emeklilik caiz mi?

Emekli maaşı almak caizdir, bunu yukarıda izah ettik. Alın teri karışmayan her kazanç haram değildir. Mesela miras ve hediye, bir çalışmanın, alın terinin karşılığı değildir. Hediye de miras da caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Prim almak caiz mi?

Sigorta akdi, güvence gibi objektif olmayan bir şeyin satışıdır. Sigorta ve özellikle hayat sigortasında takdir-i ilâhîye meydan okuma vardır. İslâm'ın yasakladığı bu unsurları taşıyan sigortanın da haram olması gerekir. Buna göre, sigortacının prim, sigortalının da tazminat alması caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Devlet promosyonu helal mi?

Diyanet'ten, 2 milyon emekli başta olmak üzere hemen herkesin aldığı banka promosyon paraları için, ''Harama yakın'' fetvası verildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Bankanın verdiği maaş promosyonu helal mi?

Haram olan promosyon parası sadaka olarak verilince karşı tarafa haram olmaz. KART PUANI İLE ALIŞVERİŞ Alışveriş yapılan kurum, kendi kâr payından hediye olarak puan verebilir. -Bankanın kazandığı faizden, kişinin kartına hediye diye verdiği puan kullanılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Maaş promosyonu almak caiz mi?

Banka promosyonunu almak caiz değil fakat bankada da bırakmak uygun değildir. Bu bakımdan promosyonlar ihtiyaç sahiplerine tasadduk edilmeli ve bu tasadduktan da bir ecir beklenmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vuslat.org.tr

Ikramiye almak günah mı?

İster piyango bileti olsun ister şans oyunları olsun bunların hepsi kumardır. Piyango ve kumardan kazanılan parayla sadaka ve zekat verilmez, veren ayrıca Allah'a düşmanlık etmiş olur” sözleriyle piyangonun haram olduğunu Kur'an-ı Kerim ışığında izleyiciye aktardı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Diyanete göre banka promosyonu haram mı?

Banka Promosyonu caiz midir? Bankaların, kamu veya özel sektörde çalışanlara, çalıştığı kurumlar tarafından maaşlarını kendilerinden almayı tercih etmeleri karşılığında vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekle birlikte faiz şüphesinden de tümüyle uzak değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Milli piyangodan kazanılan para haram mı?

haram mı? sorusuna İlahiyatçı Prof. Dr. İhsan Eliaçık “Bunlar emeksiz kazanç ve şans oyunları grubuna girdiği için haram olarak görülür” dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tosyahaber37.com

Emekli maaşını bankadan almak caiz mi?

Fetva Kurulu, "Özel şirketler ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçi, memur veya emekliler maaşlarını faizli bankalar aracılığıyla alıyorsa paralarını bekletmeksizin ya çekmeli ya da katılım bankalarına transfer etmelidir" diye belirtti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkha.com

Faizli Bankadan maaş almak caiz mi?

Müslümanlar faizli mevduata bilerek ve isteyerek para yatırmamalıdırlar. Çünkü bu tür mevduat hesaplarına tahakkuk ettirilen fazlalıklar faiz olup dinen haramdır. Söz konusu faiz oranlarının enflasyonun altında ya da üstünde olması, bu işlemi faiz olmaktan çıkarmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Yaşlılık maaşı helal mi?

Devletin bu yaş üzerindeki kimselere bağladığı bu maaş birtakım şartlara bağlıdır. Mali durumu müsait olmamak, bakacak kimsesinin bulunmaması yada malı olsa da işletemediğinden mağdur olmak gibi haller bu şatların başında gelmektedir. Bununla birliklte kişi gerçekten mağdur değilse bu maaşı almak caiz olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvalar.hgev.org.tr

Promosyon faiz olur mu?

Kurum da personele dağıtıyor... Değerli kardeşimiz, Faizcilik yaparak para kazanan bankalara maaşlar yatırıldığında, para o bankada kaldığı sürece onunla faizcilik yapılır ve bundan para kazanırlar. Promosyon adıyla verilen miktar bu faiz gelirinin küçük bir kısmıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Promosyon parası ile camiye yardım yapılır mı?

Arzu edilirse bu promosyonlar, sevap beklenmeden, fakirlere yada kamu yararına olan hayır kurumlarına verilebilir. Bu hayır kurumlarına kuran kursu, medrese ve cami dernekleri de dahildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvalar.hgev.org.tr

Promosyon depremzedeler için kullanılır mı?

Soru:Promosyon parası deprem bölgesine gönderilir mi? Cevap: Daha önce de beyan ettiğimiz gibi promosyon faiz gibidir. LAKİN DEPREMLE ZARURET hali oluştuğundan HARAM mübaha döner. AFAD gibi kuruluşların hesabına yatırarak PROMOSYONLARI kardeşlerimize MUTLAKA GÖNDERİN!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: twitter.com

Banka promosyonu ile hayır yapılır mı?

İslam alimlerine göre, banka hesabına bağımsız olarak çalıştığı kurum veya şirketin anlaşması sonucunda yatırılan promosyonların kullanımı haram olabilir. Bunun yerine, ihtiyaç sahiplerine verilmesi veya insani yardım ve kamu yararına çalışmalar yapan kurumlara bağışlanması tavsiye edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kardeselidernegi.org.tr

Banka promosyonu çocuğa verilir mi?

Özer, "Anlaşma neticesinde bankaların memurlara verdiği promosyon bilerek veya bilmeyerek de olsa maaşı yatırılan kişilerin parasıyla elde edildiğinden, bu parayı kişinin ne kendisi ne de anne, baba, eş ve çocukları kullanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Promosyon parası ile borç ödenir mi?

Dr. Mustafa Karataş çok merak edilen, ''Bankaların verdiği promosyon parası ile borç ödenebilir mi?'' sorusunu cevapladı. Karataş, ''Bankadan promosyon almayacaksın. Eğer alıyorsan bakmakla yükümlü olmadığın kimselere, muhtaç olana vereceksin.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.haber7.com

Prim maaştan sayılır mı?

Kısacası prim ile işçi esas ücrete ek olarak, belirli kıstaslara göre belirlenmiş ek bir ücrete de hak kazanır23.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Hayat sigortası caiz midir?

Kendi- sinde bulunması gereken unsur ve şartları taşıyan, İslâm'ın temel prensiplerine aykırı bir unsur taşımayan akitler sahihtir. Bu çerçeveden olarak, kişiyi ani risklere karşı güvence altına alan birikimsiz hayat sigortasının hükmü caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Sağlık sigortası caiz midir?

Sigorta akdi, güvence gibi objektif olmayan bir şeyin satışıdır. İslâm'ın yasakladığı bu unsurları taşıyan sigortanın da haram olması gerekir. Buna göre, sigortacının prim, sigortalının da tazminat alması caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvalar.hgev.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT