İl Nüfus Müdürlüğünden Randevu Alın Yeşil pasaport başvurusu sadece İl Nüfus Müdürlüğü'nden yapılabilmekte ama herhangi bir şehirde başvurabilirsiniz.
Başvuru, tüm ilçe nüfus müdürlüklerinde gerçekleştirilebilir. (Sürücü belgesi, kurum kimlik kartı, aile cüzdanı, pasaport vb belgeler kabul edilmemektedir.)
Hususi(Yeşil) Pasaport,
Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu nevi pasaport verilir. Büyükşehir Belediye Başkanları ile İl ve İlçe Belediye Başkanlarına, görevleri süresince Hususi Damgalı Yeşil Pasaport verilir.
Bu işlemler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Pasaport yenileme işlemi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu alınması gerekir. Alo 199 çağrı merkezinden veya https://randevu.nvi.gov.tr/ üzerinden randevu alınabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Süresi dolan hususi pasaportlar 5 yıl daha uzatılabilecek
- 01.06.2010 tarihinden sonra düzenlenmiş ve fiziki olarak iptal edilmemiş (delinmemiş, vb) pasaport ile il nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerine şahsen müracaat edilmelidir. - Hususi(yeşil) pasaport uzatma işlemi ücretsizdir.
Yeşil pasaportunuzun süresini uzatmak için Haziran 2010'dan sonra düzenlenmiş ve fiziki olarak kullanılamayacak şekilde hasar görmüş pasaportunuz ile il nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerine şahsen müracaat etmeniz gerekir. Hususi (yeşil) pasaport uzatma işlemi ücretsiz yapılmaktadır.
Yeşil (Hususi) Pasaport
Yeşil pasaporta sahip olan vatandaşlar emekli olduklarında da bu pasaportu koruyabilirler. Yeşil pasaport sahipleri, bordo pasaport sahiplerinin girdiği bütün ülkelerin yanı sıra bordo pasaportun giriş yapamadığı 67 ülkeye de vizesiz giriş yapabilirler.
Yeşil pasaport başvuruları yalnızca il nüfus müdürlüklerinden yapılıyor. Pasaport başvurusunda bulunacakların Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün Pasaport Randevu Sistemi web sitesi ya da Alo 199 randevu hattı üzerinden randevu almaları gerekiyor.
epasaport.gov.tr adresinden, seçtiğiniz İl Nüfus Müdürlüğü'nün takvimini görüp size uygun olan bir zamana randevu alabilirsiniz. Yeşil pasaport başvurusu sadece İl Nüfus Müdürlüğü'nden yapılabilmekte ama herhangi bir şehirde başvurabilirsiniz.
RANDEVUZ İŞLEM KESİNLİNLİKLE YAPILMAYACAKTIR.
Başvuru üzerine Hususi Damgalı Pasaport Başvuru Formu hazırlanmaktadır. Bu form, hem ıslak hem de elektronik imzalı olarak hazırlandığından süreç 2-3 gün sürebilmektedir. Hususi Damgalı Pasaport Başvuru Formu ile birlikte İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne müracaat edilir.
mümkün bulunmamaktadır. Bilgi edinilmesini rica ederim.
Kimler Yeşil Pasaport Alabilir? En genel tanımıyla belirttiğimiz gibi yeşil pasaportu devlet çalışanları ve çalışanların aileleri alabilmektedir. Peki daha detaylı şekilde yeşil pasaportu kimler alabilir sorusunu yanıtlayalım. - Halk Bankası ve Ziraat Bankası gibi önceden devlete bağlı olan kurumlar.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr internet adresi üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) randevu alınarak yurt içinde, hususi ve hizmet damgalı pasaportlar için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine, umuma mahsus pasaportlar için ise İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yurt ...
Pasaport türleri içinde en avantajlı olanı siyah pasaport olarak da bilinen diplomatik pasaporttur. Dışişleri Bakanlığınca sadece üst düzey devlet yetkililerine ve diplomatlara verilen diplomatik pasaport, birçok ülkeye vizesiz giriş sağlar.
Diplomatik pasaport sahiplerinin, umuma mahsus pasaport ve diğer pasaport sahiplerine oranla ayrıcalıkları fazladır. Örneğin siyah pasaport sahibi kişiler, birçok ülkeye vizesiz bir şekilde girebilmektedir.
Bu yıl için vergi, harç ve cezalardaki yeniden değerleme oranı %122,93 olmuş ve bu oran pasaport ücretlerine de yansımıştır. Buna göre 2023 yılı için 10 yıllık pasaport harcı 4.943 TL olacaktır. Pasaport defter bedeli ise 501 TL'ye yükselmiştir.
Kamuda çalışan veya kamudan emekli olanların alabileceği yeşil pasaport sayesinde dünyanın her kıtasında yüzlerce ülkeye vizesiz olarak seyahat edebilirler. Yeşil pasaport sahiplerinin çocukları da 25 yaşına kadar öğrencilikleri devam ettiği sürece yeşil pasaport kullanma hakkında sahiptir.
Yeşil pasaportlular, bordo pasaportluların vizesiz giremediği 67 ülkeye vizesiz giriş ayrıcalığına sahiptir.
(Bu durumu resmi sağlık kurumlarından alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelenmek şartıyla, yaşlarına bakılmaksızın) ÇOCUKLAR anne veya babasının haklarından yararlanarak hususi pasaport alabilir.
Emekliler Nasıl Yurtdışına Çıkar ? Yeşil pasaport alma hakkına sahip emeklilerin yurtdışına çıkarken ekstra hiçbir belge almasına gerek yok.
– Bunun için kısa yol https://randevu.nvi.gov.tr/application/index linkine tıklamak olabilir. – Linke tıkladıktan sonra sizden sorgulamaları yapabilmeniz için istenen bilgiler kimlik no, adınız, soyad, doğum tarihinizdir. – Eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra dilediğiniz sorgulamayı görebilirsiniz.
Ancak pasaportun halen eline ulaşmadıysa pasaportunu daha hızlı almanın bir çözümü var. Bunun için ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi'ni arayıp acilen yurt dışına çıkman gerektiğini belirtmen gerekiyor. Bu durumda pasaportun hemen basılıp kargoya veriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri