Emsal Puan-2: Hazırlık sınıfı okuyan, sınıf tekrarına kalan veya öğrenim hakkını kullanmayan öğrencilerden mevcut öğretim yılında 10. sınıfta olması gerekirken 9. sınıfta olup, yerleştiği eğitim öğretim yılına göre nakil gideceği okulda emsalleri 10. sınıfta olanlar için nakil geçişinde kullanılan taban puandır.
İlk LGS yerleştirmelerinin aksine nakil tercihlerinde sınavla öğrenci alan okullar için yüzdelik dilime değil puana bakılacak. İlk yerleştirme sonucu oluşan okulların taban puanlarına göre öğrenci alınacak. Taban puanlarına MEB'in internet sitesinden ulaşılabilir.
Lise Nakillerinde nakli istenilen öğrencinin puanının nakil gitmek istediği okulun taban puanına eşit veya üzerinde olması şartı aranıyor. Bu şartı belki 1-2 puanla ve hatta 0,5 puanla kaçırdığından boş kontenjanı olup evine yakın olan ve belki de büyük kardeşinin gittiği okuluna gidemeyen binlerce öğrenci var.
Emsal Puan-3: Hazırlık sınıfı okuyan, sınıf tekrarına kalan veya öğrenim hakkını kullanmayan öğrencilerden mevcut öğretim yılında 11. sınıfta olması gerekirken 10. sınıfta olup, yerleştiği eğitim öğretim yılına göre nakil gideceği okulda emsalleri 11. sınıfta olanlar için nakil geçişinde kullanılan taban puandır.
Emsal Puan-2: Hazırlık sınıfı okuyan, sınıf tekrarına kalan veya öğrenim hakkını kullanmayan öğrencilerden mevcut öğretim yılında 10. sınıfta olması gerekirken 9. sınıfta olup, yerleştiği eğitim öğretim yılına göre nakil gideceği okulda emsalleri 10. sınıfta olanlar için nakil geçişinde kullanılan taban puandır.
İlgili 24 soru bulundu
Lise nakil işlemlerinde öğrencinizin LGS puanını göz önünde bulundurun. Merkezi yerleştirme puanı ile öğrenci kabul eden liselerin taban puanları önceden araştırılmalıdır. Öğrencinin naklinin gerçekleştirilebilmesi için LGS puanı bu taban puanın üzerinde olmalıdır.
Nakiller; sınıf bazında açık kontenjan bulunması, öğrencinin yerleştirmeye esas puanının, naklen gitmek istediği okulun kendi sınıf seviyesinde mevcut bulunan öğrencilerin yerleştirmeye esas taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğüne göre yapılır.
Başvuruların açık kontenjandan fazla olması hâlinde 9 uncu sınıflar için OBP; diğer sınıflar için alt sınıf veya sınıflara ait yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması esas alınır ve puan üstünlüğüne göre kayıt/nakil yapılır.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemeye göre, görev yeri değişikliği yapan öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarının liselere nakil ve geçişlerinde, gideceği okulda boş kontenjan kriteri aranmayacak.
2) Başvuru, öğrencinin nakil şartlarını taşıması hâlinde naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e- Okul sistemi üzerinden iletilecektir. 3) Onay veya ret işleminin nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden ayın son iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilecektir.
ÖĞRETMEN ÇOCUKLARINA KONTENJAN SINIRI OLMADAN NAKİL İMKÂNI
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemeye göre, görev yeri değişikliği yapan öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarının liselere nakil ve geçişlerinde gideceği okulda boş kontenjan kriteri aranmayacak.
Lise nakil işlemleri e-Devlet ve e-Okul üzerinden yapılacak. Başvurular, TC kimlik no ve şifre ile e-Devlet kapısına giriş yapıldıktan sonra, MEB öğrenci nakil işlemi sayfasından ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılabilecek.
Örnek verecek olursam; 10.sınıfa geçtiğin zaman, 9.sınıfın yıl sonu ortalaması ile geçiyorsun. Yani ortaokul puanı ile bir bağın kalmıyor. Aynı şey üst sınıflar için de geçerlidir. 11.sınıfta nakil almak için, 10.sınıfın ortalamasına bakarlar.
Evet, ilk tercihlerde bir okula yerleşen öğrenciler de nakil tercihinde tekrar tercih yapabilecekler. Öğrenci nakil tercihinde yeni bir okul kazanırsa kaydı o okula geçer, nakillerde bir okul kazanamazsa ilk yerleştirmede kazandığı okulda kaydı devam eder.
Her bir nakil döneminde 3 tercih hakkınız var. Nakillere başvuru yine e-okul üzerinden olacak. Sizler yine herhangi bir ortaokul müdürlüğüne giderek tercihlerinizi onaylatmalısınız.
Haftanın ilk 4 iş günü nakil başvuru, son iş günü (Cuma Günü) ise nakil kabul günü olacaktır.
Sonrasında bunun aritmetik ortalaması hesaplanır. İşte ortaya çıkan sonuç, diploma notu (puanı) olarak isimlendirilir. OBP'yi etkileyen diploma notu hesaplanırken her yıl eşit öneme sahiptir. Bundan dolayı 9, 10, 11, 12. sınıflarda alınan notların aritmetik ortalaması alınır.
Yaklaşık 5-6 gün gideceğin okulun müdürüylede görüşmen şart. Nakil bitince sana haber veren müdür oluyor reis.
Merkezî sınav puanıyla öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasında taban puan ve boş kontenjan şartına bağlı olarak yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasında ise boş kontenjan ve başarı puanı üstünlüğüne göre 12. sınıfa kadar nakil veya geçiş olabilecek.
Nakil işlemi ne zaman biter? Yeni hattım ne zaman açılır? Telefon ve internet nakil işlemleri müdürlüğün yoğunluğuna bağlı olarak 2 ile 7 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır.
Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos'ta yapılabilecek.
Adres değişikliği resmi olarak tamamlandıktan sonra Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) üzerinden alınan adres bilgileri doğrudan e-okul sistemine aktarılır. Son olarak kayıt alanı bu adresi kapsayan okula velinin çocuğun kimliği ile müracaat etmesi sonucunda okul nakli işlemi tamamlanır.
LGS nakil başvuruları sonuçların ilane ile başlamıştı. Her iki dönemde de merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR? Yerleştirme puanınız hesaplanırken 50 ve 100 arasında oluşacak olan diploma notunuzu %60'ı size ortaöğretim başarı puanınızı verecektir. Örneğin diploma notu 100 olan bir öğrencinin OBP'si 60 olacaktır.
Mesleki eğitim merkezlerine, okul türüne bakılmaksızın her sınıf seviyesinde nakil ve geçiş yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri