1- Emziren Anne Üşütünce Kendi Karnı Ağrır, Bebeğe Bir şey Olmaz! Anne üşütürse en fazla kendi karnı ağrır, zira soğukta bağırsak kasılma ve hareketleri hızlanır, bu da karın ağrısı olarak hissedilir. Ancak bu fiziksel durumun süt yoluyla bebeğe geçmesi söz konusu değildir.
Anne üşütürse en fazla kendi karnı ağrır, zira soğukta bağırsak hareketleri hızlanır, bu da karın ağrısı olarak hissedilir. Ancak bu durumun süt yoluyla bebeğe geçmesi söz konusu değildir.
EMZİRME DÖNEMİNDE GRİP ANNELERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR: Doğum sonrasında gribe yakalanmış olan anneler grip ya da nezle olduysa nefesini olabildiğince bebeğinden uzak tutmalıdır. En az 30 dakika aynı olmak şartı ile beraber anne yüzüne maske takmalıdır. Göğüs ucu ve giysi temizliğine dikkat edilmelidir.
Annenin yaşadığı soğuk algınlığı ve benzer rahatsızlıklar, süt yoluyla bebeğe geçmez. Ancak soluma, dokunma, öpme ve temasla geçebilir. Bu dönemde anne her emzirme öncesinde ellerini yıkamalı, maske takarak bebeğin yüzüne solumamalı ve emzirmeye devam etmelidir.
Grip olan anne bol sıvı tüketmelidir. Süt üretimini artırmada da başı çeken su, anne grip olduğunda burun kanallarını açık tutar ve enfeksiyonların dışarı atılmasına yardımcı olur. Annenin, bebeğini emzirmeden önce ve gün içerisinde ellerini sık sık yıkaması gerekir. Göğüs ucunun temiz olduğundan emin olunmalıdır.
İlgili 38 soru bulundu
Topikal anti bakteriyel kremler, süte geçmediği için güvenilir ilaçlardır, ancak meme başı çevresine uygulanacaksa, emzirme öncesi memenin silinmesi gerekir.
BEBEĞİNİZİ UZUN SÜRE EMZİRMEYİN
Ancak unutmamak gerekir ki; uzun süreli emzirme, bebek süt dişleri yüzeylerinde erozyona da (çürüksüz madde kayıpları) sebep olabilir.
Anne sütü bebeği ishal, solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklardan korur, çene ve diş gelişiminde önemli rolü vardır. Anne sütü ile beslenmiş çocuklar astım, alerji, çocuk diyabeti gibi hastalıklara karşı daha dirençli olmaktadır, Anne sütünün içinde yeterli demir olduğu için, emzirilen bebeklerde kansızlık görülmez.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek, gribe karşı vücut direncini artırabilmek için sağlıklı beslenmeniz şart. Emzirme döneminde hem gribe karşı korunmak hem de gripseniz kolay atlatmak için bol taze sebze ve meyve, C vitamini içeren besinler tüketin.
Doktorunuz aksini söylemedikçe, TYLOLHOT NIGHT'ı emzirme döneminde kullanmayınız.
Ateşi çıkan annelerin emzirmeye devam etmesinde hiçbir sakınca yoktur ve ateş düşürücü olarak kullanılan bazı etken maddeler, sütü kesmek için neden değildir.
Vücut sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte bebeğin üşüdüğünü ona dokunarak anlayabilirsiniz. Bebeklerin genel olarak vücut ısıları 36,5 ve 37,5 dereceleri arasında değişir. 36,5 altında bir sıcaklık görüyorsanız, bebeğiniz üşümüş olabilir.
1- Emziren Anne Üşütünce Kendi Karnı Ağrır, Bebeğe Bir şey Olmaz! Anne üşütürse en fazla kendi karnı ağrır, zira soğukta bağırsak kasılma ve hareketleri hızlanır, bu da karın ağrısı olarak hissedilir. Ancak bu fiziksel durumun süt yoluyla bebeğe geçmesi söz konusu değildir.
Bebeğin üşüyüp üşümediğini anlamanın en hızlı ve pratik yolu bebeğin ensesine ya da göğüs kısmına dokunmak. Bebeğin ensesi ya da göğsü normalden soğuksa bu durum büyük ihtimalle bebeğinizin üşüdüğüne işaret ediyor. En garanti yöntem ise bebeğin vücut sıcaklığını termometre yardımıyla ölçmek.
Anne sütü bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir ve gribin ağır seyretmesini engeller. Bu sebeple 6 aydan küçük bebekler mutlaka emzirilmelidir. Anne sütü ile beslenen bebekler, özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları ve ishaller başta olmak üzere pek çok hastalığı daha hafif ve daha az geçirirler.
Dr. Mahmut Çivilibal emziren annelerin ilaç kullanımı hakkında şu bilgileri verdi: “Emziren anneler birçok ilacı doktor önerisi ve kontrolü altında rahatlıkla kullanabilir. Grip olan ve emziren anne gerekli olduğunda doktor önerisi ile antiviral (grip hastalığının tedavinde kullanılan ilaçları güvenle kullanabilir.
Bebeğinizi düzenli olarak emziriyorsanız, adet görmediğiniz sürece doğum sonrası ilk altı ay içinde emzirmenin gebelikten koruyucu etkisinden yararlanabilirsiniz.
Ispanak, ısırgan, karalahana, dereotu, marul, maydanoz, roka, semizotu gibi yeşil yaprak sebzeler bol miktarda vitamin ve mineral barındırırlar. Anneye ihtiyaç duyulan kaloriyi sağlarlar. Aynı zamanda fitoöstrojen içeren bu sebzeler süt üretimini arttıran hormonların salgılanmasına katkı sağlar.
Emme süresi ise 5-7 dakika kadar kısa ve ya günün bazı saatlerinde akşamları ve uyku öncesi 30 dakika kadar uzun da olabilir. Emzirme süresindeki bu kısalma bazen annelerin bebeklerinin memeyi reddetmesi olarak algılanabilir. Ama yeterli süt alıyor idrar miktarı yeterli ve kilo alımı iyi ise endişe etmeyin.
Eğer bebeğiniz sağlıklı görünüyor ve olması gereken kilodaysa bu iyi beslendiği anlamına gelir. Bebeğinizi emzirirken artık bir süre sonra bebeğiniz emmeyi bırakıyorsa, tüm çabanıza rağmen memeyi tekrar ağzına almak istemiyorsa bu doyduğu anlamına gelir. Bebekler doyduktan sonra mutlu görünür.
1 Aylık Bebek Gelişim Tablosu
Bu tabloya göre 1 aylık kız bebeğin boyu, en düşük 50 cm. en yüksek 59 cm olmalı ve kilosu 2950 gr. ila 5400 gr. arasında olması beklenir. 1 aylık erkek bebeklerin ise boyu 51 ila 60 cm. aralığında, kilosu ise 3000 gr. ila 5750 gr. arasında olması gerekir.
Emzirirken öksürüğe ne iyi gelir sorusunun yanıtı olarak en ideal çözüm bir tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi yemektir. Yeni başlayan öksürüğe ne iyi gelir diyorsanız üzüm ve badem tüketmek yerinde bir davranış olur. Balgam ve öksürüğe ne iyi gelir sorusuna karşılık olarak da ıhlamur çayı iyi bir seçenektir.
Eğer Koronavirüs nedeniyle ilaç kullanıyor iseniz bebeğinizi emzirmemeniz önerilmektedir. İlaç kullandığınız süre içinde sütünüzün sağınız ve dökünüz; ilaç tedaviniz bittikten sonra emzirmeye devam edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri