aç karnına içmekten kaçınmaya özenin, özellikle malt viskileri. hem aç karnına midenizi yakabilir, zarar verebilir; hem de hatırı sayılır miktarda tükettikten sonra daha siz farkına varmadan kontrolü elden kaybetmenize sebep olabilir. yok illa içcem diyosanız, içtikten sonra birşeyler tüketin. ama unutmayın, malt viski ...
Alkol içmeden önce yemek yiyin. Hem daha az içersiniz, hem daha zor sarhoş olursunuz, hem de akşamdan kalma hali daha az olur. Bir içki içme sınırı koyun ve buna uyun. Hafif (light) içkileri tercih edin.
Alkol alırken aç karnınaysanız alkolün emilimi iki katına çıkar. Bu durumda alkolün damar içi emilimi ile aynı etkide demek olur. Vücuttan çok daha yavaş bir şekilde atılan alkol ertesi gün akşamdan kalmayı en üst seviyede yaşayacaksınız demektir. Kalp, karaciğer ve böbreği de etkileyecektir.
VİSKİ ve SU
Viskiyle yeni tanışıyorsanız ve %40 alkol oranındaki standart harman viskiler bile ağzınızı/boğazınızı yakıyorsa biraz su ekleyip içimi rahatlattığınızda viskinin tadını alabilirsiniz. Viskiyi önce mutlaka sek denemeniz, eğer çok rahatsız ediyorsa biraz su ekleyerek rahatlatmanız da iyi bir fikir olabilir.
Viski bir keyif içkisidir ve nasıl keyif alıyorsanız o şekilde içmeniz en güzelidir. Dünyanın dört bir yanında viskiyi farklı şekillerde tüketen birçok viski sever var. Sek, buzlu, bol buzlu (on the rocks), sodayla, kolayla veya su ile…. Bu tamamen sizin kişisel tercihlerinize kalmış.
İlgili 30 soru bulundu
Ağır yemekler yenildikten sonra bir kadeh viski içildiğinde sindirime yardımcı olur ve vücudu rahatlatır. Ayrıca iştahınızı keserek aşırı yeme isteğinizi de köreltir. En güzeli de midedeki sindirimi kolaylaştırıyor ve zor sindirilen besinlerin kolaylıkla sindirmesini sağlıyor.
Alkol kullanımının tıbbi olarak kabul edilen normal sınırı günde erkekler için 2, kadınlar için 1 içkidir. Birim olarak 1 içki, kabaca, bir kutu yada şişe biraya, bir bardak şaraba ya da 45 ml'lik bir “tek” sert içkiye (votka, viski vb) eşittir. Bu şekilde hesaplandığında alınan içkinin türünün hiç bir önemi yoktur.
Sodyum ve potasyum açısından zengin gıdalar tüketmek elektrolit dengesini düzene sokma konusunda yardım edebilir. Muz, balık, peynir, kemik suyu çorba, ayran ve kraker gibi besinler bu konuda iyi bir tercihtir.
Alkolun vücuttan atılması alkol oranına göre 48 ila 72 saat arasında değişir.
Şeker içermeyen alkollere votka, cin, tekila, rom ve viski gibi içkiler verilebilir. En sağlıklı içki hangisi? En sağlıklı içki kırmızı şaraptır. Kırmızı şarabın kontrollü tüketildiğinde kalbe iyi geldiği bilinmektedir.
Bunları söylüyor musunuz? 1 duble rakı, viski, votka ya da 2 kadeh şarap, 2 bardak bira içtiğinizde 0.5 promile karşılık gelecek miktarda alkol almış oluyorsunuz... Alkolün en az miktarı bile sürücülük becerilerinizi bir çok açıdan etkiler!
Viskinin en güzel içildiği saatler akşam yemeğinden önceki saatlerdir. Viskiyi bu saatlerde içmek günün yorgunluğunu atmanıza yardım eder. Akşam yemeğinden önce akşam yemeğinden sonra birer kadeh içilen viski ile günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Bunun aşırıya kaçırırsanız uykunuzu getirir.
Viski, limon suyu ve şeker şurubunu buz dolu Highball bardağınıza koyun ve soda ile tamamlayın. Pipet veya karıştırma çubuğu ile hafifçe karıştırın. Son olarak portakal veya limon dilimi ile süsleyebilirsiniz.
Viski bozulur mu? Viski yüksek alkollü bir içki türü olduğu için bozulması mümkün değildir. Bunu hem açılmış hem de açılmamış viskiler için söyleyebiliriz.
Alkol sonrası mide bulantısına en iyi gelen şeylerden birisi de sudur. Su tüketimini ertesi gün artırmak sabah kalktığınızda karşı karşıya kalacağınız baş ağrısı, halsizlik ve mide bulantısı gibi problemlerin geçmesini sağlayacaktır.
1- Alkol alındıktan sonra sabah saatlerinde yaşanan baş dönmesini ve sersemliği azaltmak için ayran ve maden suyunu karıştırarak için. Soda ve ayran hem mide bulantınızı geçirecek, hem de iyon dengenizi düzenleyecektir.
Karaciğeriniz alkolü parçalamakla çok meşgul olduğundan, kanınıza yeterli şeker salgılayamaz. Bu yüzden kendinizi zayıf ve güçsüz hisseder, titreme yaşarsınız.
Alkolün vücuttan atılması alkol oranına göre 48 ila 72 saat arasında değişir. Alınan alkol mideden başlayarak bağırsak ve sindirim sistemimizce hızla emilir ve vücut sıvısına geçer.
Alkol diüretik etkisiyle vücuttan aşırı su atımına neden olur, alkol tüketildiği günlerde ve ertesi gün bol miktarda su tüketilmelidir.
Alkolle ve alkol sonrası bol su içmek gerekir. Bol limonlu su içmek daha iyi bir öneridir. Açık havada olmak yardımcıdır. Alkolün konsantrasyonu da elbette önemlidir.
Sebebi sadece buz değildir, sek içseniz dahi bardağın yarısı boş bırakılır, bu konyak içerken de böyledir, aslında şarap içerken de. Sebebi buharının bir miktar bardağın içinde kalması, böylece içkinizi içerken kokusuna da maruz kalmanızdır.
Soğuk İçim
Viski içimini kolaylaştırmanın en direkt yolu viski soğutmaktır. Viskiyi soğuturken bol buz koymak ya da şişeyi çok uzun süre buzdolabında bekletmek yerine, içimden 10-15 dakika önce soğutmaya başlamak, aromaları belli bir ölçüde muhafaza etmenize olanak sağlayacaktır.
Gigapat. Alkol alışkanlığınız yoksa Max 3. bardakça viski çarpar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri