Telefon şarjını en hızlı tüketen ilk 5 mobil uygulama, Fitbit, Verizon, Uber, Skype ve Facebook olarak sıralanırken; Airbnb, Instagram ve Tinder de bu alanda ilk 10 uygulama arasına girdi.
Araştırmada akıllı telefonun şarjının çabuk bitmesine neden olan sosyal medya uygulamaları ve flört uygulamaları arasında iki ortak nokta keşfedildi. En fazla şarj tüketen uygulamalardan Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat, WhatsApp ve YouTube'un 11 özelliğinin kullanılmadığı zamanlarda dahi çalıştığı görüldü.
Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı adımlarından pilinizde bir sıkıntı olup olmadığını görüntüleyebilirsiniz. Pil sağlığınızda bir sorun yoksa o halde hangi uygulama ne kadar pil tüketiyor buna bakma vakti geldi demektir.
Uygulamalar, ekran parlaklığı, WİFİ durumu, konum bildirimi, titreşim durumu ve pil ömrü gibi nedenlerden dolayı telefonun şarjı bitebiliyor. Uygulamaların kullanım sıklığı ve arka planda çalışma durumu, telefonun şarjını yakından etkiliyor.
İlgili 40 soru bulundu
Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir. Pek çok teknoloji devi marka, kullanım kılavuzunda cihazların ilk şarj sürelerinin ne kadar olması gerektiğine dair bilgi paylaşır.
Telefonunuzun Ayarlar kısmından “Geliştirici Seçenekleri”ne girin. 2. Açılan pencerede “Çalışan Servisler” kısmına girin. 3. Açılan yeni menü ve listede arka planda çalışan uygulamaları göreceksiniz.
En iyi pile sahip telefonlar
DxOMark'a göre en iyi pil performansı gösteren telefon, 152 puanla geçtiğimiz ay tanıtılan Honor Magic 5 Lite 5G oldu. 5.100 mAh pille gelen modeli, 147 puanla yine aynı dönemde tanıtılan Honor X7a takip etti.
Akıllı telefonlarda kullanılan lityum iyon piller, uzun ömürlü ve tekrar tekrar şarj edilebilen bir teknolojiye sahiptir. Ancak, pil performansını korumak için genellikle lityum iyon pillerin %100 dolana kadar şarj edilmemesi önerilir. Tam dolu şarj, pil performansı için ideal değildir.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Bilgisayardan şarj olursa 2 saat.. Prizden şarj olursa 30-45 dk.. Pilin özelliklerine göre değişiyor...
En çok şarj yiyen uygulamalar arasında Snapchat' de var. Skype uygulamasında görüntülü konuşmak, yazışmak da pilin ömrünü büyük ölçüde etkiliyor. Youtube'da zaman geçirmek,videolar izlemekte pili azaltıyor. Hava durumu uygulamaları pilin gücünü tüketiyor.
Bu noktada telefonun yavaş şarj olması, pil yönetim sistemi tarafından batarya sağlığının korunması için yapılan bir müdahaledir ve dikkatli bir şekilde yönetilmesi gereken süreçtir. Aksi takdirde bataryaya ciddi zararlar verilebilir.
İyileştirilmiş pil şarjı seçeneği açık şekilde telefonunuzu kullanmaya devam etmelisiniz. %0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız.
En uzun ömürlü telefon Motorola Moto G7 Max
Sitenin yaptığı ölçümlere göre en uzun süre dayanan telefon, durmadan 20 saatten fazla çalışabilen Motorola Moto G7 Max. Model, etkin pil kullanımıyla kendisine en yakın Xiaomi Mi Max 2'den neredeyse 3 saat fazla dayanabiliyor.
Kullanıcılar, mega bir 7000 mAh pil ile desteklenen TECNO POVA 3'ü uzun bir gün boyunca şarj prizi aramak zorunda kalmadan rahatça kullanabilirler. Bu pilin sağladığı enerjiyle, 50 saat müzik dinlenebiliyor veya 8 saat kesintisiz oyun oynanabiliyor ya da Youtube'dan 20 saat video izlenebiliyor.
AnTuTu V9 testlerinde 1,358.352 puana ev sahipliği yapan model, yeni bir rekora imza atmayı da başardı. Listenin ilk beş sırasında yer alan diğer modeller sırasıyla OnePlus 11 (1.324.440) , Oppo Find X6 Pro (1.307.816) ve iQOO 11 Pro (1.306.644) ve REDMAGIC 8 Pro+ (1.306.508) oldu.
Arka plan işlem sınırı: Arka plan belleğinde tutulan maksimum uygulama sayısını değiştirir. Ayarı değiştirmek pil ömrünüzü daha da kötüleştirir. Uygulamaların sürekli olarak yeniden yüklenmesi onları arka planda tutmaktan daha fazla işlem gücü gerektirir.
Bu uygulamaları kapatmak batarya performansını artırıyor mu? Bu soruyu içeren bir tweet'e bir Android uzmanı, “Sistemin kendi işini kendi yapması daha doğru. Sonuçta çalışan uygulamaları yönetmesi için tasarlandı. Dolayısıyla kapatmaya gerek yok” cevabını verdi.
Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor. Her ne kadar akıllı telefonların günlük kullanımda tam şarjı önerilmese de ayda bir kez tamamı boşalmış bir bataryanın yüzde 100'e kadar şarj edilmesi, faydalı olarak görülüyor.
Cep telefonu pilleri ortalama 3 ila 5 yıl dayanır, ancak bu süre değişkenlik gösterebilir. Şarj alışkanlıkları, pilin ömründe önemli bir rol oynar. Pili ne kadar çok şarj ederseniz, kapasitesi zamanla o kadar azalacaktır.
Bunlardan birisi de uzun süre boyunca şarjda bırakmanın cihaza zarar verebileceği. Öyle ki, telefonun patlayabileceği dahi düşünülüyor. Eski model telefonlarda cihazı uzun süre boyunca şarjda bırakmak, bataryanın ömrünü ciddi oranda kısaltarak zarar verebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri