Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
Kas kütlenizi de artırmak için et, balık, yumurta, süt ürünleri ve baklagil tüketin. Yüksek antioksidan ve enerji içeren portakal ve nar suyu gibi taze sıkılmış meyve sularını ara öğünlerde tüketin. Salatalarınızı zeytinyağı, zeytin, avokado gibi sağlıklı yağlarla zenginleştirin.
İlgili 26 soru bulundu
Cici Bebe kalorisi yüksek bir besindir. Özellikle de çocuklarda kilo artışı için tercih edilmektedir. Kilo alma problemi yaşayan kişilerin de süt ile tükettiği bilinmektedir. Lif ve nişasta içerdiği için kilo alımına neden olur.
Çok su içmek kilo aldırmamaktadır. Su içerisinde hiçbir kalori bulunmamaktadır. Bu nedenle çok su tüketimi kişilere avantaj sağlamaktadır.
Yetersiz ve düzensiz beslenme, iştahsızlık, öğün aralarında uzun boşlukların olması da kilo alamama nedenleri arasındadır. Kişinin yaşadığı psikolojik sorunlar, stres, depresyon hali de neden kilo alamıyorum sorusunun cevabıdır. Zayıflık nedenleri olarak sindirim ve dolaşım bozuklukları da gösterilebilir.
Ara öğünlerde kalori değeri ve protein değeri yüksek gıdalar tercih edilmelidir. Özellikle fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler, tost, süt, kek, taze ve kuru meyveler, ayran gibi gıdalar alınmalıdır. Yemekle beraber alınan içecek hızlı doyuma sebep olur. Su tüketimi bile yemekten 45 dakika sonraya bırakılmalıdır.
Kanada'da yapılan yeni bir araştırma, fazla düşünmenin şişmanlatabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, zihinsel çalışma glikoz ve insülin seviyelerinde büyük dalgalanmalara yol açıyor. Vücut bu dalgalanmalara, beynin kullandığı tek yakıt olan glikoz dengesini yeniden sağlamak amacıyla acıkmakla tepki veriyor.
Muz çok fazla tüketildiği takdirde kilo aldırabilir. Sindirim sisteminin hızlanması için de muzun düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Yüksek miktarda lif içeren muzun kilo aldırmaması için düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir.
Uzmanlara göre kahve tek başına asla kilo aldırmaz. Ancak kahvenin içine eklenen şeker, krema, tatlandırıcı, şurup ve süt tozu gibi şeyler kilo aldırabilir. Asıl kilo aldıran kişinin yaktığından fazla kaloriyi vücuduna almasıdır. Bu yüzden kahve tüketirken bu göz önünde bulundurulmalıdır.
Birçok uzman, kahvaltı ile birlikte günde küçük miktarlarda 5-6 öğün yemenin, metabolizma hızının düşmesinden koruduğunu ve bu sayede yediğinizden daha çok kalori yakarak kilo verebildiğinizi söyleyecektir.
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
Ara öğünlerde kalori değeri ve protein değeri yüksek gıdalar tercih edilmelidir. Özellikle fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler, tost, süt, kek, taze ve kuru meyveler, ayran gibi gıdalar alınmalıdır. Ana yemeklerde mideyi çabuk şişirecek sıvılara dikkat edilmelidir. Yemekle beraber içecek alınmamalıdır.
1 ayda 10 kilo almak biraz zorlayıcı bir hedeftir ancak bu hedefe ulaşmak için tam tahıllı ürünlerin, kuru baklagillerin öğünlere dahil edilmesi iyi olur. Ayrıca günde 1 yemek kaşığı kadar bal, pekmez veya reçel ile kuru yemiş ve 1-2 porsiyon meyve tüketmek de destekleyici olacaktır.
Yüz Bölgesinden Kilo Almak için Yapılması Gerekenler
Protein bar gibi lif ve protein oranı yüksek gıdaların tüketimi yüzü dolgunlaştırır. Yüksek oranda protein ve lif alınırsa kasların gelişebilmesi mümkün olur. Buna ek olarak karbonhidrat tüketimi de yüzün kilo almasını sağlar.
Aşırı zayıflığın (Anoreksiya nervoza veya Anoreksi) tipik özelliği aşırı kilo eksikliğidir. Beden kitle indeksinin(boya göre olması gereken ağırlık) 18,5'un altında olması durumuna zayıflık denir. Başka bir deyişle boya göre ağırlığın %15-20 altında olması durumuna zayıflık denir.
Doğal olarak verilen kilolar fazlasıyla geri alınıyor. Bu yöntemlerle mutsuz olanlara iyi bir haberim var; az ve sık yemek yiyerek, doyarak ve metabolizmanızı hızlandırarak sağlıklı bir şekilde kilo verebilir, üstelik geri almaz, böylece formunuzu koruyabilirsiniz.
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, 6 saatten az, 9 saatten fazla uyumak kilo alımına neden oluyor.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri