Hatay'a gidince "Belen Tava" yemeden olmaz... Bunun da en ideal yeri Belen'de bulunan Kurtoğlu Restoran.
İlçenin temiz havasından ve yemyeşil alanlarından yararlanmak için de doğa gezilerine çıkabilirsiniz. Şehirden uzaklaşmak ve doğa ile kucaklaşmak için Belen, ideal bölgelerden biridir. Belediye tarafından yaptırılan ve Belen'in simgelerinden biri haline gelen Seyir Terası'na da çıkma şansınız bulunmaktadır.
Cevizli kömbe 2021 fiyatı 25,90 TL dir.
İlgili 44 soru bulundu
UNESCO tarafından 2017 yılında dünyanın 26'ıncı gastronomi şehri seçilen Hatay'da yörenin en meşhur yemeği tepsi kebabı yöre halkı tarafından Lahm-ı Sini olarak adlandırılıyor.
Belen Tava
Hatay'ın Belen ilçesine ait bu muazzam yemek tam bir lezzet bombası diyebiliriz. Kuzu kuşbaşı, yeşil biber, kapya biber, bol soğan, sarımsak ve baharatların ahenkli uyumuyla doğan bu yemeği bir yiyen bir daha yemek istiyor.
hocam belen iskenderuna 10 km uzaklıkta bir yer . iskederunun şehiriçi dolmuşlar var. belen sahil yok ama yakınında var. belen küçük yayla kasabasıdır.orda sosyal hayat iskenderunda gecer. iskenerunda çok güzel bir yerdir. belen hakkında önemli sayılacak bilecek bir özellikte, belenliler faşisttir.
Kentin yerlileri arasında Türkler, Araplar, Kürtler, Hristiyan Araplar, Ermeniler bulunmaktadır. Hatay'ın çoğunluk nüfusunu Türkler oluşturmaktadır. İskenderun, Antakya, Dörtyol, Yayladağ, Reyhanlı, Erzin, Belen, Kırıkhan, Hassa ilcelerinde Türkler çoğunluktadır.
Hatay Belen Tava yanında buz gibi ayran, cacık, salata, lavaş veya sıcacık pide ile sunulabilir.
Belen tava, Hatay mutfağından nefis bir lezzettir. Ayrıca yanında pirinç pilavı ve salatayla da tadına doyum olmaz. Yöresel tariflerimizden belen tava sosu ve yumuşacık kuzu etiyle Hatay- Antakya'da oldukça meşhurdur.
Kırmızı biber, soğan, yeşil biber, tereyağı ve kuzu eti! Hatay mutfağından çıkıp tüm ülkeye namı yayılan en enfes tariflerden biridir Belen tava. İsmini Hatay'ın Belen ilçesinden alan bu lezzet yapımı kolay ve oldukça doyurucu bir tarif.
İskenderun Türk ağırlıklı bir ilçedir. Yerleşim yerlerinin tamamına yakını Türkmen ve Yörük yerleşimidir. Türkmenler Avşar ve Abacılı Türkmenleri olarak tanınmaktadır. İlçede günümüzde Arap Alevi nüfusu da fazlalaşmıştır.
Ö. 1200'le başlayan Genç Hitit prenslikleri dönemine tarihlenmektedir. Bu dönemde, Amik Ovası´ndaki Hitit Prenslikleri'nin birleşerek Hattena Krallığı adını aldıkları bilinmekte, Hatay adının da buradan geldiği sanılmaktadır. Yöreye bu adı 1936'da Atatürk vermiştir.
Türkiye ise, 7 Temmuz 1939 günü çıkarılan bir yasa ile "Hatay" ilini kurarak katılma işlemini sonuçlandırdı. 23 Temmuz 1939 tarihinde de Fransız birlikleri Hatay'ı terk ettiler.
Hatay il merkezine yaklaşık olarak 40 kilometre mesafede bulunan Samandağ Sahili, Türkiye'nin en uzun sahili olarak dikkat çekmektedir. Antakya'dan kalkan Samandağ otobüs ve minibüsleri ile bu uzun sahile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. İnce kum bir yapıya sahip olan Samandağ Sahili, 15 kilometrelik bir plaja sahiptir.
Hatay İli bölgesinde, plajlar için en iyi yerler şunlar: Burnaz Plajı Karaağaç Plaj. Arsuz Hatay Plajı
Adıyla özdeşleşen Şeftalinin, Deveci Armudunun, Apolyont Kirazının, sofralık zeytininin ve çeliğin en kaliteli ürünlerinin yetiştiği bölgedir Bursa. Ayrıca siyah incir, Türkiye'ye ve dünyaya, Bursa'dan yayılarak evlerimize ve sofralarımıza ulaşır.
HatayYöresel Hambeles Meyvesi (Murt /Beyaz Mersin) 1 Kg GenellikleAkdeniz ikliminin hakim olduğu Hatay'ın köylerinde yetişen hambeles, murt ya damersin gibi farklı adlarla da anılmaktadır.
Hatay Arkeoloji Müzesi, Vakıflı Köyü, Harbiye Şelaleleri, St. Pierre Kilisesi, İskenderun Deniz Müzesi ve Hatay Uzun Çarşı görmek isteyebileceğiniz yerler olarak dikkat çekmektedir. Sizler de konakladığınız otelden ayrılarak veya günübirlik gezinizi daha keyifli bir hale getirmek için bu yerlere seyahat edebilirsiniz.
Hatay'ın En Meşhur Tatlısı: Hatay denilince elbette ilk akla gelen tatlı çeşidi künefedir. Bununla birlikte listemizde de yer verdiğimiz Antakya kömbesi, haytalı, kerebiç ve kireçte kabak tatlıları Hatay gezilerinde mutlaka tadılan lezzetler arasında yer almaktadır.
Bu nedenle Alevilere Nusayri de denilmektedir. Başka bir isim olan Ensari'nin "Nusayri"nin yanlış tercümesi olduğuna inanılıyor. Nusayriler, Sami kökenli topluluklardandır. Günümüzde Nusayriler, Hatay, Adana, Mersin, Lazkiye, Tartus gibi kıyı illerde yaşamaktadırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri