Metrekareye göre BTU hesabı için öncelikle klimayı konumlandıracağınız alanın metrekare ölçümünü yapın. Ardından bulduğunuz metrekareyi 2,2'ye bölün ve 1000 ile çarpın. Bu hesap ile klimayı konumlandıracağınız odaya kaç BTU bir klima uygun, öğrenmiş olursunuz.
Klima tipine karar verilir. Duvar Tipi, Taşınabilir, Salon Tipi ve Kaset Tipi çeşitleri içinde ihtiyaca en uygun klima belirlenir. Bu kararlardan sonra enerji verimliliği, çalışma sıcaklık aralığı, nem alma, sessizlik, montaj, garanti, marka ve tabi fiyat olarak diğer faktörler gözetilerek seçim yapılır.
Örneğin A+++ enerji verimliliği sınıfında olan bir klimanın SEER değeri 8,5'in üzerinde, A++ sınıfında olan bir klimanın SEER değeri 6,1 ile 8,5 arasında, A+ sınıfındaki bir klima için ise 5,6 ile 6,1 arasında tanımlanmaktadır.
Bu bağlamda 24000 BTU klima modellerinin ortalama olarak 38 - 50 metrekare büyüklüğündeki alanlar için uygun olduğunu söylemek mümkündür.
İlgili 19 soru bulundu
“24000 BTU klima ne kadar yer soğutur ve ısıtır?” sorusuna “24000 BTU klimalar maksimum 52,8 m2 alanlara kadar kullanılabilir” yanıtı verilebilir.
En az elektrik harcayan klimalar A, A+, A++ ve A+++ gibi sınıflara ayrılan klimalardır. R410A gaz ile çalışarak çevreye daha az zarar vermektedirler. 1 birim harcayarak 3 birimlik enerji veren A sınıfı klimalar, elektrik sarfiyatını minimuma indirirler.
İndeks değeri 125'in üstünde olan G, verimliliği en düşük enerji sınıfıdır. Bu enerji sınıfı etiketine sahip elektrikli cihazların harcadığı enerji, faturaları olumsuz yönde etkiler. Enerji sınıfı etiketleri söz konusu olduğunda A harfinden ilerledikçe enerji tüketimi artar.
Klima yorumları dikkate alınarak, en iyi klima markaları sıralamasında Arçelik, Vestel, Daikin ve Mitsubishi geliyor. 2023'te alınabilecek en iyi klimalar olarak Arçelik 12325 Ekolojik, Baymak Elegant Plus 12, Mitsubishi Heavy SRK45ZSP ve Vestel Flora Doğa Inverter 122 modelleri odayı kısa sürede buz gibi yapmaları, ...
En doğru sonuçlara ulaşmak için klimayı kullanacağınız odanın metrekaresini 2,2'ye bölmeniz gerekiyor. Daha sonra çıkan sayıyı 1000 ile çarpabilirsiniz. Yalnızca m2'ye göre klima seçimi yapmak için bu hesaplamadan faydalanabilirsiniz.
25 (Soğutulacak alanın metrekaresi) x 423 (Ege Bölgesi'nin katsayısı) = 10,575 BTU / h. 10,575 + 2400 = 12,975 BTU / h Bu hesaba göre Ege'de 4 kişinin klimayı kullanacağı 25 metrekarelik bir alan için 12,975 BTU / h kapasiteli bir klima yeterli performans gösterecektir.
Klima A+++, enerji verimliliği skalasında en üst düzeyde performans sergileyen bir sınıflandırmadır. Daha az enerji tüketir ve çevreye daha az zarar verir.
A sınıfı 12 000 BTU klimanın maksimum düzeyde saatte 1,08 Kw elektrik harcadığı bilinmektedir. Ortalama olarak ise yine bir gün içinde 6-8 saat kullanılmaktadır. Bu sarfiyat da faturaya yansıdığı zaman aylık olarak 153,5 TL ile 204 TL şeklinde yansıma göstermektedir.
Şöyle ki, splint klima demek iç ve dış ünitesi ayrı yani ayrık sistem anlamına geliyor. Inverter klima ise iç ortamdaki yüke bağlı olarak kompresörün devrini değiştirip iç ortam yüküne göre kendini ayarladığı klima anlamına geliyor. Günümüzde piyasada kullanılan klimaların hemen hemen hepsi inverter klimalıdır.
A sınıfı beyaz eşyalar en yüksek enerji verimliliğine, G sınıfı beyaz eşyalar ise en düşük enerji verimliliğine sahiptir. Enerji tasarrufu için beyaz eşyaların enerji seviyeleri hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.
Bu nedenle net bir sayı vermek mümkün olmasa da F enerji sınıfındaki orta boy bir buzdolabı bir günde ortalama 608 watt enerji harcar. Kısacası enerji tüketimi konusunda tasarruf etmek istiyorsanız alacağınız buzdolabının enerji sınıfına mutlaka dikkat etmelisiniz.
A, A+, A++ ENERJİ SINIFI
En yüksek verimliliğe sahip enerji sınıfı, A enerji sınıfıdır. Bu etikete sahip cihazların enerji verimlilik endeksleri, 41'e eşit veya altındadır. Ev ve iş yerlerinde A sınıfı enerji etiketine sahip cihazlar kullanmayı tercih ederek ciddi oranda tasarruf yapabilirsiniz.
dünyada klima sektörünün top 3 markası sırasıyla: "daikin", "mitsubishi electric", "mitsubishi heavy industries"dir.
İnverter klima, kompresörün hızını istenen sıcaklığa ayarlamak için inverter kontrollü kompresör kullanan bir klima sistemi türüdür. Oda sıcaklığı yükseldiğinde, inverter kompresörün hızı daha fazla soğuk hava üretmek için artar. Sıcaklık düştüğünde, inverter kompresörün hızı daha az soğuk hava üretmek için düşer.
Eğer 9.000 BTU'luk bir klima kullanıyorsanız cihazınız en yüksek hızda bir saatte yaklaşık olarak 0,8 kW elektrik harcar. 12000 BTU klima ne kadar elektrik harcar? 12.000 BTU değerinde A sınıfı bir klima ise en hızlı çalışma modunda bir saatte 1,08 kW elektrik harcar.
İlk olarak, dış ortam havasının üzerinden rahatça dolaşabileceği bir yere yerleştirilmelidir. Eğer klima, genellikle ısıtma amaçlı kullanılacaksa dış üniteyi güneye takmak en uygun seçenektir. Klima, genellikle soğutma amaçlı kullanılacaksa dış ünitenin kuzeye yerleştirilmesi en iyi verimi sağlayacaktır.
7000 btu Klima Kaç Metrekare Soğutur? 7000 btu olan klimalar, ufak alanlar için daha uygundur. Gerekli hesaplamalar ile 7000 btu olan klimalar 15.4 m2 olan alanlar için daha uygundur. 7000 btu olan klimalar, maksimum 16 m2 olan alanlar içinde kullanılabilmektedir.
Inverter ve normal klima farkı dediğimizde, normal klimalar bulundukları ortama sabit kapasitede hava veriyor, ortam sıcaklığı istenen seviyeye geldiğinde ise otomatik olarak kapanıyor. Inverter klimalar ise sürekli olarak açılıp kapanmıyor. Hava kompresörü sürekli olarak çalışır durumda kalıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri